Gürcü Askerleri, Rus Askerlerini Kötekledi (Video)
-
Rus barış gücü askerlerinin 3 Gürcü polisini dövdüğü iddialarının ardından olay yerine takviye gelen birçok Gürcü askeri olay yerindeki Rus askerlerini döverek göz altına aldılar.
Gürcülere helal olsun dövmek için kimseden izin beklemediler.
Video
http://video.samanyoluhaber.com/2007/10/31/008/video.html -
Adres yanlış çıktı buradan bakabilirsiniz.
http://video.samanyoluhaber.com/2007/10/31/008/video.html
-
gürcülerin kıçındaki donu ruslar veriyo. tutmuşlar kendimizi savunuruz diyorlar şimdi hiç güleceğim yoktu :D
-
ruslar yer ama babayı yer. ruslar bugune kadar hangi kafkas halkını yiyebilmiste aralarında ordusu en guclu konumda olan gurculeri yesin. ibret alınması gereken birsey. arkalarında hicbir dayanak yok ama ruslara kafa tutuyorlar dun olan bu olaylada kafa tutmakla kalmayıp rus askerlerine ates acıp sonrasında doverek tutukladılar. ufacık bir ulke arkasında bir guc yok ancak onur ve serefini ezdirmiyor. kendimize bakıyoruz, amerika askerimize cuval geciriyor. burada bir gariplik yokmu? olması gereken türklerin amerikalılara ates acıp doverek esir olması ve gurculerin rus askerlerine teslim olması gerekir degilmi kagıt uzerinde?
Stifler, çeçenlerinde donunu ruslar veriyordu, vermeyi kesti işgale kalkıstıda ne oldu? kendilerini savunmaktan vazgectilermi? rusyanın gurcistan ile savası kaldıracak bir ekonomisi yoktur. olsa idi bile birsey ifade etmezdi. kazanamayacagı bir savas. karı kılıklı araplar kendi kendini terhis edip savastan kactıkları halde bile gerilla taktikleri ile savası surdurebiliyorsa, kulturleri onur ve seref uzerine kurulu vatan kavramının herseyin uzerinde oldugu kafkaslarda hayli hayli surdurulur.
Bu ruslar ile gurculer arasındaki ilk ciddi olay degil. daha once bircok kere oldu. rusların elinden birsey gelse daha once yapardı zaten. Ruslar gürcistana inene kadar arada Abhazlar, Karacay Cerkezler, Kabardeyler, Çeçenler, İnguslar ve Osetler var. gelebiliyorsa gelsin. ama gurculere ulasabilmek icin diger Kafkas ulkerininde uzerinden gecmesi gerekiyor. onlar için hayali bile imkansız.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------Stifler, çeçenlerinde donunu ruslar veriyordu, vermeyi kesti işgale kalkıstıda ne oldu? kendilerini savunmaktan vazgectilermi? rusyanın gurcistan ile savası kaldıracak bir ekonomisi yoktur. olsa idi bile birsey ifade etmezdi. kazanamayacagı bir savas. karı kılıklı araplar kendi kendini terhis edip savastan kactıkları halde bile gerilla taktikleri ile savası surdurebiliyorsa, kulturleri onur ve seref uzerine kurulu vatan kavramının herseyin uzerinde oldugu kafkaslarda hayli hayli surdurulur.
Bu ruslar ile gurculer arasındaki ilk ciddi olay degil. daha once bircok kere oldu. rusların elinden birsey gelse daha once yapardı zaten. Ruslar gürcistana inene kadar arada Abhazlar, Karacay Cerkezler, Kabardeyler, Çeçenler, İnguslar ve Osetler var. gelebiliyorsa gelsin. ama gurculere ulasabilmek icin diger Kafkas ulkerininde uzerinden gecmesi gerekiyor. onlar için hayali bile imkansız.
-----------------------------
gidip çeçenistandaki olayı kendi gözlerinle görebilirsin. çeçen yönetiminin rus yanlısı olduğunu herkes biliyor, şamil basayev sadece ayrılıkçı milisti oda öldürüldü. Öldürüldükten sonra çeçenistandaki direnişin boyutu değişti farkındaysan, eskisi gibi eylem vs. görülmüyor.gürcüler ile ruslar arasındaki ilk ciddi olay değil, sonda olmayacak ortam iyice gerilecek, haberi izlediysen ve dinlediysen olayın boyutu çok farklı zaten. ruslar gürcülerin hakkından gelemez diyorsun, olası bir savaşta gürcüler ruslara nasıl cevap verecek merak ediyorum.
-
DkN kardeşim çok güzel konuştun helal ayrıca ruslar ve birçok asya ülkesi Çeçenlerden baya tırsar fakat buradaki asıl konu Gürcülerin kendilerini ezdirmemesi o yüzden diyorum ya helal olsun adamlar ezilmedi kendi topraklarında ezdiler. Geçmişte hatırlayın Türkiye'de buna benzer birçok olay yaşandı biz ne yaptık bence kendimize çeki düzen vermenin vakti geldi de geçiyor bile.
Alın size geçmişten bir örnek.
ABD'li çavuş, Türk subayı kelepçeledi
Pilot binbaşı Ferih Dinçer ve hemşire eşi, İncirlik Üssü'nde Amerikalılar tarafından kelepçelenip tartaklandı. Olayın örtbas edilmesine kızan Binbaşı da istifa edip özel şirkete geçti
Üs içinde bulunan "Club Complex" adlı barda 17 Eylül 2005'de eşiyle birlikte içki içen pilot binbaşı Ferih Dinçer, Amerikan askeri devriyelerinden "insanlık dışı" muamele gördü. Binbaşı Ferih Dinçer ile eşi, İncirlik Üssü'ndeki Türk ve Amerikan subaylarla astsubaylarının girebildiği barda 2 kadeh içki içtikten sonra, 02.00 sıralarında lojmanlarına gitmek üzere dışarı çıktı. Otomobillerine binen binbaşı ve eşi, az sonra ABD'li bir çavuş tarafından durduruldu. Çavuş, Ferih Binbaşı'ya, "Sarhoş musun?" diye sordu. Dinçer, "Hayır değilim" karşılığını verdi. ABD'li asker bu kez küstahça, "Sen sarhoşsun. İn otomobilden aşağı" diye bağırdı. Binbaşı, ABD'li çavuşa bir Türk subayı olduğunu belirterek, "Değil aşağı indirmek, otomobilime bile dokunamazsın" dedi. Bu arada 3 ABD'li asker daha geldi. Binbaşı'nın uyarısına kulak asmayan ABD'li çavuş, elini otomobilin içine sokarak, Dinçer'i yaka paça dışarı çıkardı. Şaşıran Meltem Dinçer de otomobilden dışarı çıkarak, "Ne yapıyorsunuz? Bırakın kocamı" diye bağırdı.
ÇAVUŞA MÜDAHALE ETTİLER
Ancak sonradan gelen biri kadın köpekli 2 ABD'li asker tarafından elleri arkasından kelepçelenerek, otomobilin ön tarafında yere yatırıldı. Bu arada Binbaşı Ferih de aracın arka tarafında yere yatırılarak kelepçelendi. Karı-kocanın sırtına ayaklarıyla basarak küfür eden ABD'li askerleri, Türk uzman çavuş durdurmak istedi ve "Bırakın Binbaşımı. Ne yapıyorsunuz?" dedi. Ancak ABD'li askerler, uzman çavuşu da tartakladı. Bunun üzerine derhal telsizle durum üst birimlere bildirildi. Türk ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerek, ABD'li askerlere, "Bu adam Türk ordusunun bir subayı. Nasıl böyle davranırsınız?" diye çıkıştı. 6 kişilik Türk ekibi, 3-4 dakika süren ağız dalaşından sonra Binbaşı Ferih ve eşi Meltem'in kelepçelerini açtırtmayı başardı.
ABD: GENELKURMAY'A SORUN
Olay ertesi gün Üs'teki Türk yetkililere bildirildi. Ancak, iddiaya göre Üs komutanı Tuğgeneral Levent Türkmen, Binbaşı Dinçer'den bu olayın üstünü kapatmasını istedi. Ancak, olayın kulaktan kulağa yayılmasıyla binbaşıyı kelepçeleyen askerlerin başındaki ABD'li çavuş, 2 gün sonra apar topar ülkesine gönderildi. Şoku üzerinden atamayan Meltem Dinçer ise eşinin uyarılarına kulak asmadan Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın yolunu tuttu. Yaşadıklarını gözyaşları içinde savcıya anlatan Meltem Dinçer, son anda gelen bir telefon üzerine dilekçeyi geri çekti. Binbaşı Ferih Dinçer ise Ankara'ya geçici görevle tayin oldu ve 4 ay sonra da olayın örtbas edilmesine kızdığı için Hava Kuvvetleri'nden istifa ederek, özel bir havayolunda pilot olarak görev yapmaya başladı. Konuyla ilgili olarak aradığımız ABD Büyükelçiliği, İncirlik Üssü'yle konuşarak şu bilgiyi verdi: "Bu soruya Türk Genelkurmay'ı yanıt versin."
SABAH GAZETESİ.. -
Stifler bunu yazdı:
DkN bunu yazdı:
-----------------------------Stifler, çeçenlerinde donunu ruslar veriyordu, vermeyi kesti işgale kalkıstıda ne oldu? kendilerini savunmaktan vazgectilermi? rusyanın gurcistan ile savası kaldıracak bir ekonomisi yoktur. olsa idi bile birsey ifade etmezdi. kazanamayacagı bir savas. karı kılıklı araplar kendi kendini terhis edip savastan kactıkları halde bile gerilla taktikleri ile savası surdurebiliyorsa, kulturleri onur ve seref uzerine kurulu vatan kavramının herseyin uzerinde oldugu kafkaslarda hayli hayli surdurulur.
gidip çeçenistandaki olayı kendi gözlerinle görebilirsin. çeçen yönetiminin rus yanlısı olduğunu herkes biliyor, şamil basayev sadece ayrılıkçı milisti oda öldürüldü. Öldürüldükten sonra çeçenistandaki direnişin boyutu değişti farkındaysan, eskisi gibi eylem vs. görülmüyor.gürcüler ile ruslar arasındaki ilk ciddi olay değil, sonda olmayacak ortam iyice gerilecek, haberi izlediysen ve dinlediysen olayın boyutu çok farklı zaten. ruslar gürcülerin hakkından gelemez diyorsun, olası bir savaşta gürcüler ruslara nasıl cevap verecek merak ediyorum.
-----------------------------kendi gozlerimle gorduklerimi soyluyorum zaten. çeçenistandaki gunluk hadiselerden haberin varmı? gunluk cecen operasyonlarını takip ediyormusun? ufak bir bilgi vereyim sana, hergun 10 ila 30 arasında rus askerini olduruyorlar. daha gecen gun 50kisilik bir grup halinde ruslara saldırdılar 22rus olduruldu 4çeçen yaralı birisi sehit. bana beni anlatmaya calısıyorsun, kendi topragımı senden daha iyi bilecegim heralde degilmi? çeçenistanda rus yandası insan yoktur sadece bir duzine kadar hain vardır. suanki yonetimde bunlardan biridir. yakındır oldurulur merak etme. basayev direnisin buyuk isimlerindendi. ondan oncede buyuk direnisciler vardı olduruldu, ondan sonrada olacak. oradaki ortam hakkında en ufak bir fikrin yok. oradaki insanların sahip oldugu tek sey vatanlarıdır. ve bu hususta nelere katlandıkları ve ne halde oldukları hakkında birsey bilmiyorsun. 70yasında eline bayragını alıp silahı olmadıgı icin kılıcı ile sokakta devriye gezen rus askerlerine saldıran insanları, aclıktan suda ot haslayan kadınları biliyormusun. topragı icin her fedakarlıgı yapan ve herseye katlanan insanların elinden hicbirguc topragını alamaz.
gurculer ile ruslar arasında ilk ve son olmadıgınıda soyledim. ve ekledim, rusların gurcistana inebilmesi icin diger kafkas halklarını gecmesi gerekiyor. boyle komik birsey yaparsa, karsısına birlesik kafkasya cıkarırsa yolladıgı askerlerin tek sıfatı ceset olur. bugun ıraklılar savasmadıkları halde abd ye nasıl cevap veriyor? bugun cecenler hergun nasıl 10 rus askeri olduruyorsa gurculerde oyle cevap verecek. gerilla savasında ruslar zamanla eriyip gidecekler tıpkı cecenistanda oldugu gibi. ancak bu seferki cok yıkıcı olacak. cunku ruslar cecenistana girdiginde karsısındaki insanların karsı koyabilecek bir ordusu ve savas sonrası gerilla savası yurutecek muhimmatı yoktu. gurculerde ise savasa hazır bir ordu ve dolayısı ile silah var. kafkasya toprakları tarihi boyunca tam anlamı ile istila edilememistir. bunun sebebi uzerinde yasayan ve omurleri savasla gecmis insanlar ve cografyasıdır. rusların kafkasyada yeni bir savası kaldıracak mali gucu yoktur. kaldıki bu gucu bulsalar bile hickimse kazanamayacagı bir savasa girmez
-
daha pazartesi gürcüstandan döndüm
enerjide tamamen rusya bağımlılar silahda ve teknolojinin yarısı abd, yiyecek ve teknolojinin diğer yarısı türkiye bağlı bir ülke üretim sıfır rusların nesini dövüyorlar donlarını üretsinler önce
-
hadü lan.
3 Gürcü polisini dövdüğü iddialarının ardından olay yerine takviye gelen birçok" Gürcü askeri "
adalete bak a.k ? -
hp32 bunu yazdı:
hadü lan.
3 Gürcü polisini dövdüğü iddialarının ardından olay yerine takviye gelen birçok" Gürcü askeri "
adalete bak a.k ?
-----------------------------allah bilir 1 rus için 10 kişi dalmışlardır. Gerçi rusya 12 saatde gürcistanı tarihin tozlu sayfalarına gömer ama neeyyyyyyyyyyyyyyyyse....
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------kendi gozlerimle gorduklerimi soyluyorum zaten. çeçenistandaki gunluk hadiselerden haberin varmı? gunluk cecen operasyonlarını takip ediyormusun? ufak bir bilgi vereyim sana, hergun 10 ila 30 arasında rus askerini olduruyorlar. daha gecen gun 50kisilik bir grup halinde ruslara saldırdılar 22rus olduruldu 4çeçen yaralı birisi sehit. bana beni anlatmaya calısıyorsun, kendi topragımı senden daha iyi bilecegim heralde degilmi? çeçenistanda rus yandası insan yoktur sadece bir duzine kadar hain vardır. suanki yonetimde bunlardan biridir. yakındır oldurulur merak etme. basayev direnisin buyuk isimlerindendi. ondan oncede buyuk direnisciler vardı olduruldu, ondan sonrada olacak. oradaki ortam hakkında en ufak bir fikrin yok. oradaki insanların sahip oldugu tek sey vatanlarıdır. ve bu hususta nelere katlandıkları ve ne halde oldukları hakkında birsey bilmiyorsun. 70yasında eline bayragını alıp silahı olmadıgı icin kılıcı ile sokakta devriye gezen rus askerlerine saldıran insanları, aclıktan suda ot haslayan kadınları biliyormusun. topragı icin her fedakarlıgı yapan ve herseye katlanan insanların elinden hicbirguc topragını alamaz.
gurculer ile ruslar arasında ilk ve son olmadıgınıda soyledim. ve ekledim, rusların gurcistana inebilmesi icin diger kafkas halklarını gecmesi gerekiyor. boyle komik birsey yaparsa, karsısına birlesik kafkasya cıkarırsa yolladıgı askerlerin tek sıfatı ceset olur. bugun ıraklılar savasmadıkları halde abd ye nasıl cevap veriyor? bugun cecenler hergun nasıl 10 rus askeri olduruyorsa gurculerde oyle cevap verecek. gerilla savasında ruslar zamanla eriyip gidecekler tıpkı cecenistanda oldugu gibi. ancak bu seferki cok yıkıcı olacak. cunku ruslar cecenistana girdiginde karsısındaki insanların karsı koyabilecek bir ordusu ve savas sonrası gerilla savası yurutecek muhimmatı yoktu. gurculerde ise savasa hazır bir ordu ve dolayısı ile silah var. kafkasya toprakları tarihi boyunca tam anlamı ile istila edilememistir. bunun sebebi uzerinde yasayan ve omurleri savasla gecmis insanlar ve cografyasıdır. rusların kafkasyada yeni bir savası kaldıracak mali gucu yoktur. kaldıki bu gucu bulsalar bile hickimse kazanamayacagı bir savasa girmez
ben çeçenistanda yaşamıyorum medyada gördüğüm ile konuşuyorum.o yüzden herşeyi en ince ayrıntısına kadar bilmiyorum. Rusya Basayevden önceki ayrılıkçı milisleride öldürdü, demekki öldürmeyede devam edecek. buradaki olay zaten çeçenistan değil konuyu birnebze saptırdık galiba. gürcistanın düzenli ordusunun gücü biryere kadar. herhangibir savaş durumunda gürcistanın pek bişey yapabileceğini sanmıyorum.