folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Güvenlik Açığı WCF SERVİCES (ANDROİD/WCF/HTTP RESTFULL)

Güvenlik Açığı WCF SERVİCES (ANDROİD/WCF/HTTP RESTFULL)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam "SOAP header" nedir onu bi araştır. işini çözücektir.

sakın url'den bu tarz bilgiler gönderme. kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri header üzerinden post bile yapsan güvenli değil.

birde paketlerinin havada yakalanıp çözülmesini engellemek için ssl kullan. + tabi şifre encrypt şart.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı

hocam "SOAP header" nedir onu bi araştır. işini çözücektir.

sakın url'den bu tarz bilgiler gönderme. kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri header üzerinden post bile yapsan güvenli değil.

birde paketlerinin havada yakalanıp çözülmesini engellemek için ssl kullan. + tabi şifre encrypt şart.

Javanın açık kaynak olmasının dez avantajı da bu sanırım  bakayım abi dediklerine zaten az bucuk birşeyler öğrendim soap header hakkında biraz daha detaya inmeliyim sanırım 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hayır, get ile göndersen de post ile göndersen de aşağı yukarı aynı şeydir. Güvenlik açığı olarak neden bahsediyorsunuz? Biz nasıl tahribata giriyorsak aynı şey kısacası.

Nasıl bir güvenlik lazım? DoS falan ise yapmanız gereken donanım tabanlı çözümler ve ip filtreleme.

Tek seferlik bir servis değilse (örneğin ilk kimlik doğrulamadan sonraki diğer kimlik doğrulaması gerektiren işlemler için oturum sağlanıyorsa) kimlik doğrulaması için bir token göndermeniz daha iyi olur.

Hocam Örneğin burdan kullanıcı giriş yapacak ya ... giriş yaparken bu postu yapacak adam sıra sıra kullanıcıları  karakter cinsinden gönderip bütün kullanıcı adı şifreyi çekmez mi ? yani dönüş değerine göre kullanıcı var yok diyip giriş yapacak adam Get post yaparak kullanıcı adı ve şifreleri çekebilir birde bu şekilde veritabanına sınırsız veri ekleyebilir... ondan bahsediyorum :/

İşte bu risk her yerde var. Aynı mantıkla her sitede bruteforce uygulanabilir. Bu yüzden ip filtreleme lazım dedim. X ip'sinden üç defa yanlış parola girdiğinde sistemin bir müddet ip'yi yasaklaması lazım. SSL ile de göndersen sonuçta bu şekilde gittiği biliniyor verinin. Şifreleme de tam çözüm olmaz tabi public-private iki farklı anahtar kullanılan bir algoritma kullanırsanız başka. Bu bir android uygulaması mı? O zaman ek önlemler getirmelisiniz. En kolayı google, facebook vs. başka bir şeyle oturum açtırmanız.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hayır, get ile göndersen de post ile göndersen de aşağı yukarı aynı şeydir. Güvenlik açığı olarak neden bahsediyorsunuz? Biz nasıl tahribata giriyorsak aynı şey kısacası.

Nasıl bir güvenlik lazım? DoS falan ise yapmanız gereken donanım tabanlı çözümler ve ip filtreleme.

Tek seferlik bir servis değilse (örneğin ilk kimlik doğrulamadan sonraki diğer kimlik doğrulaması gerektiren işlemler için oturum sağlanıyorsa) kimlik doğrulaması için bir token göndermeniz daha iyi olur.

Hocam Örneğin burdan kullanıcı giriş yapacak ya ... giriş yaparken bu postu yapacak adam sıra sıra kullanıcıları  karakter cinsinden gönderip bütün kullanıcı adı şifreyi çekmez mi ? yani dönüş değerine göre kullanıcı var yok diyip giriş yapacak adam Get post yaparak kullanıcı adı ve şifreleri çekebilir birde bu şekilde veritabanına sınırsız veri ekleyebilir... ondan bahsediyorum :/

Hocam database de sifrenin kac defa yanlis girildigini tutup (dogru giriste sayaci sifirliyip) 3 denemeden sonra mail ile veya sms ile aktivasyon yapilmadan login olmaz diyebilirsin.

Edit filtreleme hemip hem username ustunden olmali. Sifresi 123456 olan kullanicilarida taraya bilir. Adminin sifresinide. Admin 3 denemede dogrulamaya gider toplamda 10 defa yanlis denemede ip gider. 

undefined-01 tarafından 23/Ara/15 13:35 tarihinde düzenlenmiştir

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

İşte bu risk her yerde var. Aynı mantıkla her sitede bruteforce uygulanabilir. Bu yüzden ip filtreleme lazım dedim. X ip'sinden üç defa yanlış parola girdiğinde sistemin bir müddet ip'yi yasaklaması lazım. SSL ile de göndersen sonuçta bu şekilde gittiği biliniyor verinin. Şifreleme de tam çözüm olmaz tabi public-private iki farklı anahtar kullanılan bir algoritma kullanırsanız başka. Bu bir android uygulaması mı? O zaman ek önlemler getirmelisiniz. En kolayı google, facebook vs. başka bir şeyle oturum açtırmanız.

Son zamanlarda Son kullanıcıların Virüs diye adlandırdığı uygulama apileri ile Twit-Durum atma- Fotoğraf paylaşma-Mesaj atma gibi şeyler çıktığı için bu tür önlemler program ilerleyince alınabilir yani bir ismi olduktan sonra insanların güvenini kazandıktan sonra o yüzden bu sıkıntım var  yani uygulamamı kullanacak kişi 50 iken 20 ye düşebilir misall.. Birde bu Ip filtreleme denilen şeyi şu şekilde yapsam bi log tablosu oluştursam Telefonun mac adresi vs artık hangi ayrı özelliği varsa onu çekip loglasam ? o mac e ayit yanlış deneme sayısı saatte 3 den fazla ise engelleme gibi mi yoksa sizin dediğiniz farklı birşey mi ? Ip derken neyi kastediyorsunuz ? Normal İnternet IP Si ise türkiyede modem resetlenince değişiyor diye biliyorum bunu yapacak adam bunu da yapar IP değiştirmeyi 2. yanlış denemeden sonra ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Hocam database de sifrenin kac defa yanlis girildigini tutup (dogru giriste sayaci sifirliyip) 3 denemeden sonra mail ile veya sms ile aktivasyon yapilmadan login olmaz diyebilirsin.

Edit filtreleme hemip hem username ustunden olmali. Sifresi 123456 olan kullanicilarida taraya bilir. Adminin sifresinide. Admin 3 denemede dogrulamaya gider toplamda 10 defa yanlis denemede ip gider. 

Ohh Ohh bu anlattıklarına göre bu insanlar nasıl önlemler alıyor ya yoksa bu Basit programcıların yaptığı uygulamalarda bu tür açıklar mı var acaba çok merak ediyorum çünkü birsürü bunun gibi şey mevcut ..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Şimdi web servis diyorsak zaten ilk yaptığınız şekilde olmalı. Aksi durumda başka bir protokol oluşturmuş olursunuz.

Eğer sunucu size aitse fail2ban gibi bir çözüm kullanabilirsiniz: http://www.fail2ban.org/wiki/index.php/Main_Page

Şu makaleye göz atmanız iyi olabilir: https://www.owasp.org/index.php/Blocking_Brute_Force_Attacks

İşin özü, bruteforce'dan korunmak için saldırgan ip'sini web serverdaki yazılımınızda (servisinizde) değil firewall tarafından engellemelisiniz. Hatta kullanıcının imei'sine ulaşmış olmak (imei'nin de mac gibi benzersizliğinden dolayı) ekstra güvenlik sağlayacaktır. En azından imei ile uyuşmayan kullanıcı adlarını doğrudan engelleyebilirsiniz.

Misal bizim kullandığımız birkaç web servisinde kimlik doğrulama sadece application id (kullanıcı adı) ve api key (şifre) ile sağlanıyor. Doğru bilgileri post ettiğimizde bize bir token veriliyor (session id gibi). Biz sonraki web servisini kullandığımız her işlemde bu token'i header kısmına gömüyoruz.

Ekleme: Unutmuşum. Evet kullanıcı ipsini değiştirebilir fakat bu işlemi ne kadar sıklıkla tekrarlayabilecek? En azından dos'a maruz kalmış olmazsınız.

YeniHarman tarafından 23/Ara/15 19:35 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Şimdi web servis diyorsak zaten ilk yaptığınız şekilde olmalı. Aksi durumda başka bir protokol oluşturmuş olursunuz.

Eğer sunucu size aitse fail2ban gibi bir çözüm kullanabilirsiniz: http://www.fail2ban.org/wiki/index.php/Main_Page

Şu makaleye göz atmanız iyi olabilir: https://www.owasp.org/index.php/Blocking_Brute_Force_Attacks

İşin özü, bruteforce'dan korunmak için saldırgan ip'sini web serverdaki yazılımınızda (servisinizde) değil firewall tarafından engellemelisiniz. Hatta kullanıcının imei'sine ulaşmış olmak (imei'nin de mac gibi benzersizliğinden dolayı) ekstra güvenlik sağlayacaktır. En azından imei ile uyuşmayan kullanıcı adlarını doğrudan engelleyebilirsiniz.

Misal bizim kullandığımız birkaç web servisinde kimlik doğrulama sadece application id (kullanıcı adı) ve api key (şifre) ile sağlanıyor. Doğru bilgileri post ettiğimizde bize bir token veriliyor (session id gibi). Biz sonraki web servisini kullandığımız her işlemde bu token'i header kısmına gömüyoruz.

Ekleme: Unutmuşum. Evet kullanıcı ipsini değiştirebilir fakat bu işlemi ne kadar sıklıkla tekrarlayabilecek? En azından dos'a maruz kalmış olmazsınız.

Sunucu bana ait değil Firewall kısmı beni ilgilendirmez diye düşünüyorum şirket düşünsün bana o güvenceyi sağlayacak olanlar onlar ben sadece bu url den veri gönderme muhabbetine kafam takıldı tehlikeli sonuçta adam url ile sonsuz defa post yapabilir  Bunu engellemenin yolu dediğiniz gibi i-mei mac adresi gibi benzersiz şeylerden gelen tekrarlı sorguları engellemek . Siz sanırım 2 Servis kullanıyorsunuz ? Aslında C# falan olsa Kodları decompile yapmak yasal olmadığı için sorun olmazdı Uygulama içerisinde önlem alırım ama android de bu sorun var dediğinizi yapacağım gibi Session mantığı hiç yoktan güvenliği az da olsa sağlamış olurum ... Yapacağım uygulamayı 1000 kişi kullacak belki ama ilerde belki referans olacak o yüzden yapmışken adam gibi yapayım diyorum :/ O yüzden bu sorgu bu araştırma bu heves

Toplam Hit: 2221 Toplam Mesaj: 19
android güvenlik wcf güvenlik