folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Güvensizlikle İlgili

Güvensizlikle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onur35
    onur35's avatar
    Erkek

mizahi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kaligula bunu yazdı:
    mizahi bunu yazdı:

hayatın anlamı birileriyle beraber olmakta mıdır? birilerini sevmekte güvenmekte midir?

en güvendiğin insanı kücücük bir teste tabi tut istersen. tabi bahsettigin gibi bütün hayatının anlamının  birkaç saniye içinde gözlerinin önünde yıkılıp gitmesini kaldirabilirsen?

o küçük test,tahmin ettiğin gibi karşı cinsler olacaktır.

dediğim gibi doğru insanla alakalı birşey. bu yazdıklarım yaşadıklarım diye yazmıştım hocam pek cok şeyle öğrendim bence akışına bırak.

herkesin üzerinde bir kredin vardır kardeşim. doğru insan ne demekmiş??

bencede doğru insan yoktur.doğru olan insanın kendisidir.çünkü dünyada hiç bi insanın düşünceleri tamamen aynı olamaz,birine ters gelen diğerine doğru gelio olabilir,ee yanlış geliosa zaten doğru insan değildir (biraz karışık oldu ama umarım sölediğimi anlamısınızdır => )

Tedariksiz sıçmaya giden domala domala taş arar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

onur35 bunu yazdı:

mizahi bunu yazdı:
    Kaligula bunu yazdı:
    mizahi bunu yazdı:

hayatın anlamı birileriyle beraber olmakta mıdır? birilerini sevmekte güvenmekte midir?

en güvendiğin insanı kücücük bir teste tabi tut istersen. tabi bahsettigin gibi bütün hayatının anlamının  birkaç saniye içinde gözlerinin önünde yıkılıp gitmesini kaldirabilirsen?

o küçük test,tahmin ettiğin gibi karşı cinsler olacaktır.

dediğim gibi doğru insanla alakalı birşey. bu yazdıklarım yaşadıklarım diye yazmıştım hocam pek cok şeyle öğrendim bence akışına bırak.

herkesin üzerinde bir kredin vardır kardeşim. doğru insan ne demekmiş??

bencede doğru insan yoktur.doğru olan insanın kendisidir.çünkü dünyada hiç bi insanın düşünceleri tamamen aynı olamaz,birine ters gelen diğerine doğru gelio olabilir,ee yanlış geliosa zaten doğru insan değildir (biraz karışık oldu ama umarım sölediğimi anlamısınızdır => )

güvenemediğin kişi nedir ? yanlış olan insandır yani yanlış insandır.güvenebildiğin adamda doğru insandır.bu kadar basit karmaşıklaştırmaya gerek yok.doğru yanlış insana göre değişir evet ama evrensel olan doğrular vardır.arkadaşın arkandan oyun oynar bunu kimse sevmez dolayısıyla yanlış kişidir genel bir düşünce.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek
    Kızlar ile erkekler yakın arkadaş olamaz fikrine katılmıyorum ben hocam.. Yazı güzel olmuş eline sağlık " kızlar belki iyi düşünüyorlardır ama erkekler bir kızla o kadar yakın olduklarında akılları baska şeylere kayar. "  demişisin . Senin görüşündür saygı duyarım fakat ben öyle düşünmüyorum.. Öyle olan erkekler olabilir fakat her kişi aynı değildir.. Başka bir konuda da aynısını yazmıştım sanırım hatırlayamadım şimdi.. Sadece orası benim gözüme battı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

CureShooT bunu yazdı:
    Kızlar ile erkekler yakın arkadaş olamaz fikrine katılmıyorum ben hocam.. Yazı güzel olmuş eline sağlık " kızlar belki iyi düşünüyorlardır ama erkekler bir kızla o kadar yakın olduklarında akılları baska şeylere kayar. "  demişisin . Senin görüşündür saygı duyarım fakat ben öyle düşünmüyorum.. Öyle olan erkekler olabilir fakat her kişi aynı değildir.. Başka bir konuda da aynısını yazmıştım sanırım hatırlayamadım şimdi.. Sadece orası benim gözüme battı..

şu ana kadar hiç yanında kanka dolanıpta sonradan kelek atmamış bir insan görmedim.kız acısından olsun erkek acısından olsun ( erkeklerde cok daha fazla var kanımca.)

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek

Kaligula bunu yazdı:

CureShooT bunu yazdı:

şu ana kadar hiç yanında kanka dolanıpta sonradan kelek atmamış bir insan görmedim.kız acısından olsun erkek acısından olsun ( erkeklerde cok daha fazla var kanımca.)

Ben gördüm o nedenle yazdım zaten hoca =)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Güven insanın doğasında var olan bir duygu. Aslında kimseye güvenmiyorum dediğimiz zamanlarda bile mutlaka güvendiğimiz biri yada birileri vardır. Akşam evinize gitiğinizde yatacak bir yatağınızın olması, bir lokmada olsa yiyecek bir şeylerin olmasıda güvendir. İnsanoğlu güvenmeden yaşayamaz ki gerçekten kimseye güvenmeyen insan gerçekten çok ağır ve acı deneyimler yaşamıştır ve bence piskolojik sorunları olan bireylerdir.

Güven farklı bir duygu mesela maddiyat ve gelecek için ailem dahil kimsede bir beklentim yok kimseye güvenmiyorum  ama canım yansa güvenecek yakınlarım ailem ve arkadaşlarım var. Biliyorumki güvendiğim insanların canı benim kadar yanacak ve yanımda olacaklar.

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki duygular bile adeta zamanla farklılaşıyor. Teknoloji nasıl değiyor sürekli bunun gibi birşey bu değişim. Güven artık maddiyatla sağlanıyor maddiyat varsa güven var gibi bir şey.

Ama en önemlisi insanın kendine olan güveni kendine güven yaşamın en büyük değerlerinden

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Sadece aptallar güvenir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Dostlarım arasında erkek oranı kız oranından fazladır...Yıllardır da erkek olanların hiçbirinden bir yamuk görmedim...

Bu insanların birbirlerini iyi seçmesi ile alakalı bir şey...daha yılını doldurmadığın insana güvenip dost ayağına yatarsan beklenmeyenlerin olması da çok olanaksız değil...ama bu da o kişinin  sadece erkek oluşundan çok,huyunu suyunu bilmediğiniz insana fazla yüz vermenizden ileri gelir...

Azı karar çoğu zarar derler,her şeyin olduğu gibi güvenin de fazlası zarar getirecektir elbet...

Bir de yazını birden devlet olayına bağlaman kopukluk yaratmış,gitmemiş bence pek oraya...ama madem koyacaktın...mesela Atatürk ün yüzlerce önseziye,kararlılığa ve kime güvenmesi gerektiğini bilen yapısını örnek verseydin daha sağlam bir bitiriş olurdu =))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

güveni, sadece sevgi bagından ilerigelen bir his yoğunluğu olarak ele almak ve  güven<=>aldatma kavramlarını birbirlerine sıkı sıksıya bağlamak hata olur bence. Diğer daha önemli manası daha çok irdelenmelidir ki asıl konu da bu olması gerek kanaatimce.

Elbette ki sana zarar geldiğinde, en az senin kadar üzülecek bir sürü kimse vardır. Ya da canın sıkıldığında seninle oturup dertleşecek eş,dost,akraba. Ama bunlar söylediğim gibi sadece his yoğunluğundan ileri gelen davranışlar.

Bahsettiğim diğer mana ise, önem verdiğiniz ve birine yaptırmak istediğiniz işinizi, kim olursa olsun "el elin eşeğini türkü çağırarak arar" atasözünü kanıtlarcasına baştansağma yapacağıdır. Bütün mekanı, zamanı tarasanız,  bütün fikir ya da düşüncelerinize eş birini bulamayacaksınız. Sizin değer verdiklerinize, sizin kadar değer vermeyen ve bu sebepten güvenemeyeceğiniz kimselerdir onlar.

Bu açıdan ilk postumda söylediğim gibi, her zaman mümkün olmadığından, bazı zamanlar birilerine güvenmek zorundasınız. Ancak ben buna ragmen, her daim, her işimde, bir ikinci plan daha kafamdan kurgulamayı şiar edindim.Abdülhamit bu konuda verilecek en iyi örnektir sanırım. Konuya bu cihetten yaklaşırsak, zannedersem devlet meselelerinin de bu kavramda yeri olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Ayrıca güven kavramına hangi manada yaklaşırsak yaklaşalım,güvenmemekle, 'her zaman kendini en kötüye hazırlıyor' olman hasebiyle, insanlarla kurduğun her türlü ilişkiden zarar görmeden kurtulabiliyor olman  bence psikolojik problem değil, bilakis oldukça akıllıca bir davranıştır. Böyle yaparak kendime zarar vermeyi bırakın, psikolojimi, tahmin ettiğim gibi sonuçlanan bir yığın hadiseyle, güçlendiriyorum bile.

Dolayısıyla,ortaya kolayca çıkacak gerçek şudur ki, asıl psikolojik problem, kendin yetmezmiş gibi, acizliğini haykırırcasına, birilerine güvenme ihtiyacı hissetmendedir.

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 2454 Toplam Mesaj: 20