Güvercin Avı...
-
TR-SCOPJE bunu yazdı
Bugünlerde başım yabani güvercinlerle belada... Odamın balkonuna özellikle sabahları vehatta günün her vakti güvercinler geliyor öle 3-5 tane de değil onlarca... Doğru düzgün ders çalışamaz oldum sürekli gurrrr gurrr ses çıkartıyorlar kanatları ile cama çarpıyorlar birde yetmezmiş gibi balkonun içine edip gidiyorlar. Tepemin tası iyice attı anlıyacağınız... Az önce bir haber sitesini okurken bir yemek tarifi gözüme çarptı, güvercin etiyle yapılan... Benim de ampul yandı anında... Bir şekilde bu güvercinleri yakalayabilirsem on numara yemek yaparım zira tüfekle vurduğum diğer çulluk, keklik ve bıldırcın gibi av hayvanlarını da gayet güzel pişiriyorum. Ama asıl mesele şu burası şehir içi ve ateşli silah kullanamam, dolayısıyla bir alicengiz oyunu edip bu güvercinleri yakalamam lazım ama nasıl? Nasıl bir tuzak olmalı ki en çok güvercin yakalayabileceğim bir şekilde olsun... Mesela su kabı koysam ve içine çabuk tesir eden bayıltıcı bir ilaç mı atsam? bu konudaki çekincem bu ilacı yutan hayvanın bünyesine geçen ilaç ben güvercini yedikden sonra bana intikal edip beni etkilememesi... Az çok konuyu anladınız sayın mürid ve müride kardeşlerim fikirlerinizi alabilir miyim ?
ortağımm varsaa bi kaçtanede cd koy ipe bağla cdleri balkona as o zman faydası olurr
-
poşet as 2 tane sopanın ucuna eski etkili bir yöntem
vileda yada çekpas sopasının ucuna şöle az yükseğe as
az komik oluyor ama denemek bedava :D
-
bu güvercinler yanılmıyorsam mısıra bayılıyor, bir kaba mısır koy balkonun içinde masaya falan o koyduğun kabın çevresine ince tellerle ver elektrği gitsin ama unutma 1 sıra faz 1 sıra nötr şeklinde olacak hatta varsa trifaze döşe direk.ama dikkatli ol güvercin yakalayım derken ölme :D
-
jawsap67 bunu yazdı
bu güvercinler yanılmıyorsam mısıra bayılıyor, bir kaba mısır koy balkonun içinde masaya falan o koyduğun kabın çevresine ince tellerle ver elektrği gitsin ama unutma 1 sıra faz 1 sıra nötr şeklinde olacak hatta varsa trifaze döşe direk.ama dikkatli ol güvercin yakalayım derken ölme :D
Arkadaş ne cani insanlarsınız :D
Yakalayıp kessin adam usuluyle :D
-
Herşeyden önce onlar yaban güvercini değil. Şehir güvercini. Çoğu evcil güvercin kırmalarıdır. Uğraşmayın şu hayvanlarla zaten şehirlerde doğadan iyice koptuk bırakın süs olarak kalsınlar. Yaşadığım şehirde 10 yıl önce tek bir güvercin bile yoktu. 5-10 arkadaş yıllardır şehiri güvercinlendirmeye çalışıyoruz. Yani kıymetini bilin. Çok rahatsız ediyorlarsa arkadaşların dediği gibi onları uzak tutacak bir sürü yol var. Tabi öldürüp yemenin dışında.
-
-
jawsap67 bunu yazdı
ahahha ulan :D
-
belediyeye şikayet et..
-
hahaha, amk bizim ev geldi aklıma :D Güvercinler 2 oda bir salonu kullanıyordu biz 1 odayı :D
-
Amd-x bunu yazdıjawsap67 bunu yazdı
ahahha ulan :D
kafayı kopar, tüyleri yol, karnını yar içini çıkar bi güzel yıka, hazır domates sosları satılıyor markette onlardan al bir tane biraz yağ ile bulamaç yap ver fırına şerefsizi yemeye doyamazsın.