Güzel Bir Hikaye..
-
Hikayedeki isimleri yanlış hatırlıyor olabilirim ama zaten önemli olan isimler değil hikayedeki anlam ve dersdir.Ben gerçekden çok beğendim zaten kısa bir hikaye sizinde okumanızı öneririm.Neyse uzun etmeden yazıyı sunuyorum
HANİ GELMEYECEKTİN
Ahmet camiye giderken eski arkadaşlarından biri olan Selmanı görür.Birbirleriyle konuşurlar hal hatır sorarlar.Sonra Ahmet Selmana sorar " benimle camiye gelicekmisin Selman".Selman bunun üstüne şöle bir cevap verir " Hayır gelmeyeceğim.Biliyorsun giyimime çok özen gösteririm.Elbisemin ütüsünün bozulmasını yada dizlerinin aşınmasını istemiyorum" der.
Ahmet bu cevap üstüne heralde şaka yapıyor diye düşünür.Ama gerçekdende Selmanı tanıdığından beri o giydiği yeşil ve yeşil tonları takım elbiseleri gerçekden çok şık her zaman ütülü ve tertemizdir.Ona birşey daha sorar."Kaç kere camiye gittin ?" .Selman "Küçükken dedem 3-4 kere götürmüştü.Onun dışında bir kaç kere daha gittim" der.
Ahmet bu cevaplar üstüne üzülür fakat Selmanın kalbini kırmamak için ona kızdığını belli etmeden vedalaşıp ayrılırlar.
Bu konuşmanın üstünden 2 ay geçtikden sonra Selmanı camide görürler.Ahmet biraz şaşkınlıkla hemen camiye gelir ve Selmanı yine yeşil bir elbiseyle görür. Selman en öndedir.Ahmet yanına gider ve sorar "Hani gelmeyecektin ?".
Ahmet o gün Selmanı musalla taşının üstünde son kere yeşilleriyle görür...
-
:|
-
asdçösma ya herru ya merru ?
-
NoName bunu yazdı:
-----------------------------
:|
-----------------------------aynen
-
way canına prafa ! hemen camiye gıdıyom cok ıbret aldım bu hıkayeden !
-
gayet güzelmiş...
kürkçü dukkanına ıstersen zorla ve ölü olarak gelirsin istersende severek kendı ayagınla...sonuçta ne kadar güçlü ve zayıf,güzel veya çirkin bakımlı ve bakımsız.. onemlı değil en olacagın şey bir post tur.
-
sahiden çok etkiledi yarın cumaya gitsem mi gitmesemmi die düşünüyodum ama gidicem.
-
güzelmişti :)
-
bu hikayeden hiç etkilenmedim.çünki hiç korkmuyorum.namaz da kılmıyorum ama korkmuyorum.çünki çulsuz bi adamım parası olan yediği onunde yemediği arkasında olan adaletsiz dünyayı yaşayanlar ölümden korksun.
-
Bu hikayenin aslı hayatın içinden die bir kitapta yazıyordu ... Çok güzel ve etkileyici bir hikayedir ...
-
vallahi bilmiyorum ama sonunda güldüm