Haber Sitem İçin Alıntı Haber Yasalmıdır.
-
S.a günlük bir haber sitesi yapmak istiyorum, başka sitelerden kopyala yapıştır olacak ama bilmiyorum yasalmıdır. Karikatür, resim vs'de olacak alıntı adresi verildikten sonra uygun oluyor diye düşünüyorum ama doğrusu nedir?
-
Alıntı adresini verdikten sonra b problem olmaz..
-
http://www.tahribat.com/Forum-Kopyala-Yapistir-Haberlere-Hapis-Para-Cezasi-Geliyor-171737/2/
-
Alıntı adresini versen de yasal değildir. Bi haber ajansına abone olman gerekir. Aylık 200-300 TL civarı fiyatlar.
-
Peki RSS ile çeksem mümkünmüdür, yada mynet haberbölümü gibi bir scriptte resimin koysam tıklayıncada sitesine yönlendirse?
-
Hocam hiç kıvranma. Özellikle haber ajansları son 1-2 yılrı bu duruma takmış durumda. Sen eşşek kadar şu steden alınmıştır desen bile fark etmez. Her şekilde suç sayılır. Birde yukarıda linki verilen olay var. Artık kanunlada koruma altına tamamen alındı. Başını yakmaya gerek yok.
-
yasal mıdır bilmiyorum ama kopyala-yapıştır nereye kadar gideceksin hocam.özgün olmadıktan sonra nasıl tutacak site?
kopyala/yapıştır sayesinde internet kocaman bir çöplüğe dönüştü zaten..
xxspiderxx tarafından 15/Oca/13 13:14 tarihinde düzenlenmiştir -
cık cık cık bende ilerde bi proje var onunla ilgili bi siteden 5 adet günlük haber çekicem döt yemiyo ,düşünceler sarıyor.böle nereye kadar gidecek hocam.
hadi diyelim site tuttu sonrası ne olcak?
cp ile bi yere varılmaz
-
xxspiderxx bunu yazdı
yasal mıdır bilmiyorum ama kopyala-yapıştır nereye kadar gideceksin hocam.özgün olmadıktan sonra nasıl tutacak site?
kopyala/yapıştır sayesinde internet kocaman bir çöplüğe dönüştü zaten..o
onedio.com var hocam,copy paste ama gayet ilgi cekici bi sayfa.
tek tek site gezmeye gerekkalmadan hepsine ulasiyosun.
yasalligini bilmem ama site acmayi dusunen arkadas bi baksin siteye
-
Benim görüşüm , haber sitesi tamamen özgün olmalıdır.