Hacker Mı ? Polis Taktiği Mi ?
-
Selamlar,
Az önce arkadaşım aradı. İsviçre'de kendisi.
Film vs. indirirken bir anda karşısında İsviçre polisinin internet sayfası gibi birşey açılmış ve karşısında kendi IP adresi yazılı bir ekran ve altında bulundugu sehir, bölge, il, işletim sistemi ve ismi yazmış. En şaşırtıcı olay ise webcami bir anda açılmış ve anlık fotografını çekmiş. Ama bunu fark edip hareket edince flu çıkmış.
Bilgilerin yanında bu resimle birlikte ekranda kalmış sayfa. Pc açıp kapattıgında hep karşısına çıkıyormuş.
Anladığım kadarıyla yanda online ödeme sayfalarından birinin reklamı varmış ve 100 Frank falan ödemesi istenmiş blokajın açılması için.
Bu durumla ilgili bilgisi olan var mı ? Nedir ne değilidir ? Bir çeşit virüs müdür ? Mümkün mü ? Yoksa her an kapıyı çalacak olan bir polis mi beklemeliyiz ?
-
Virüs hacı :F para mara göndermesin. Bi şekilde halledin silin.
-
Ahahha Abimin konusu içte Bknz: erdiburakyıldız :D konuyu buluyım göndericem sakın ödeme falan yapmasın :D
Edit: konu bu hemen hemen aynı muhabbette denk gelıyo :D
http://www.tahribat.com/Forum-Egm-Dolandiricilik-Dikkat-167769/
EricNorthman tarafından 13/Şub/13 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence virüs girmiştir. Farzet ki adam deep freeze kurdu kapatıp açınca puff bir anlamı kalmaz onun.
-
virüs dür o şimdiki yeni dolandırıcılık taktigi
-
adamlar yapmış hocam saygı duymak lazım gün geçmiyorki böyle dolandırıcılar çıkmasın adamlar cok kafa patlatıyor
-
Peki bundan nasıl kurtulabiliriz. Arkadaşımın pc yle arası pek iyi değildir. Ne diyim ? Okula gidip format mı attırsın ?
-
Bence combofix denesin malware işine benziyor bu.
-
bence atsın bi 5 dolar adamlar uraşmış çünkü emek parası ben verirdim yani
-
Onun birde Türk polisi versiyonu var aratirsan bulursun.Bilgisayarı güvenli modda açıp sistem geri yükleme yapsın düzelir.
-
Allura bunu yazdı
bence atsın bi 5 dolar adamlar uraşmış çünkü emek parası ben verirdim yani