Hacker Onur Kopcak‘A 199 Yıl Hapis Cezası Kesildi
-
Beyler bakın bazen denyo denyo sorular soran arkadaşlar çıkıyor... Bir suçun altyapısını hazırlamak başlı başına suçtur; bu tıpkı kameraları ben yerleştirdim fakat izlemeyi ben yapmıyorum demeye benzer. Sen eğer gizli çekim yapılacağını biliyorsan durumu savcıya polise bildirmekle mükellefsin veya o işi hiç yapmayacaksın. Web işi de böyle, özellikle alım satım işlerinin döndüğü siteleri hazırlayanların ileride suça açık kapı bırakmamaya özen göstermesi gerekiyor.
-
Bilişim mahkemesi şart Türkiye'de
Bilişim suçlarınada bilişim polisleri bakmalı
Bu elemana normal bir polisin ifadeden sonraki iyimser olağan yorumu "uluslar arası bir şebekenin içine düşmüşsünüz" dür.
-
Tanıyorum bu elemanı. Adana'da birkaç kez beraber takılmışlığımız olmuştu. En son bir ara başımız dertte dedi ortalardan kayboldu birkaç arkadaşıyla. Şu kredi kartı olayı dönemine geliyor heralde. Sonra içeri aldılar geri çıktı falan derken, şehirden ayrılmayı düşünüyordu. Denizliye geleyim falan dedi. Gel dedim ayarlarız bir yerler derken hoop baktım gene içerde. Tanışıklığım 2005 yılından falan var. O zamanlar sql inj ile indirirdi. Tanıdıkları coktu. r10 da çok kişiyi dolandırmıştı bi ara. Alım satımları irc den yapıyordu. Bir ara elinde çokça domain ve kredi kartı vardı. Gerçi kredi kartlarının çoğunluğu yabancı adamların üzerineydi. Hatta o zamanlar bi domain de bana reglemiştik ama o zamanlar bu ülkede siber suç nedir diye bir tanım bile yoktu heralde. Üzüldüm açıkçası. Kafası çalışan bir çocuktu. Heba etti kendini.
Ekleme: Facebook profili https://www.facebook.com/kanabulandikaldirimsarhosumbenikaldirin?fref=ts
1049 tarafından 03/Ara/13 04:18 tarihinde düzenlenmiştir -
cinayet işlese 6 ay ile 3 yıl arası yatardı.
-
can498 bunu yazdı
cinayet işlese 6 ay ile 3 yıl arası yatardı.
Hırsızın neyini haklı görüyorsun onu anlamıyorum ?
Ne yani serbestmi kalsaydı ?
-
199 yıl ne demek oluyor? radyan hesabına göre falan mı almış sonranapmış bu hakim.. "hesap makinası bozuktu panpa" der gibi 28 yıla inmiş hede..
-
CEO bunu yazdıcan498 bunu yazdı
cinayet işlese 6 ay ile 3 yıl arası yatardı.
Hırsızın neyini haklı görüyorsun onu anlamıyorum ?
Ne yani serbestmi kalsaydı ?
o çocuk hırsız değil bence.
web sitesi tasarlayıp harlığı çıkartmaya çalışan bir çocuk sadece.
aramızda onlarca program ve site oluşturan insanlar var, bu oluşturdukları yapılar ne işler için kullanılıyor nasıl kullanıluyor bilemeyiz.
-
benim anlamadığım adam site yapıo satıo aradan çekildim diyo sonra adama hacker diolar :|
-
Bence haberde eksik bşieyler vardır, böle bi suça bukadar ceza verilmemesi lazım.
Assınlar daha iyi yani o yaşta öle uzun bi ceza almak biraz ağır.
Ama kredi kartı ile ödeme sistemi de öyle patlak ve kötüye kullanması kolay ki bu şekilde cezalar dağıtmadan bu sistem yürümez.
-
haber de ceza konusunda bi yanlışlık olabilir. rakamlar dudak uçuklatan cinsten.
