folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hackerin Manifestosu

Hackerin Manifestosu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    croctheone
    croctheone's avatar
    Erkek
    Bilgisayar Dahileri Hackerlar

İnternet dünyanın en hızlı büyüyen bilgi kaynağıdır. Bu kaynağı çoğu insan öğrenmek, iş yapmak, eğlenmek gibi amaçlar için kullanmaktadır.

Hacker kimdir?

Bilgisayar kullanan herkesin kafasında bir "Hacker" kavramı vardır. Hackerlar insanlar tarafından bir şeyi bozan, mahveden, insanların kötülüğünü isteyen şeytani kişiler olarak tanınır. Milli Eğitim Bakanlığı ise şu an hackerları internet üzerindeki her türlü bilgiye izinsiz olarak girerek sistemi çökerten, kullanılmaz hale getiren kisiler olarak tanımlanmaktadır. Peki kimdir bu hackerlar?

Hackerın aslında birden çok tanımı vardır. Hackerlar;
    - Olağanüstü derecede usta bilgisayar programcısı,
    - Eğlenme amacıyla ya da hobi olarak bilgisayarları programlayan kişi veya
    - Kötü amaçlarla ya da sadece yapılabileceğini göstermek amacıyla, yetkisi olmadan bilgisisayarlara ya da internet sitelerine giren ve değişiklilikler yapan kişi şeklinde tanımlanabilir.

Hacker türleri

Hackerlar sekize ayrılır:

1- Beyaz Şapkalılar (Beyaz Hackerlar):

Beyaz şapkalılar her türlü programı, siteyi veya bilgisayarı güvenlik açıklarından yararlanarak kırar. Diğerlerinden farkı kırma amacının zarar vermek değil, yardım etmek olmasıdır. Beyaz şapkalılar kırdığı programın, sitenin, veya bilgisayarın açıklarını sistem yöneticisine bildirerek, o açıkların kapatılması ve zararlı kişilerden korunmasını sağlar. Bankalar, devletler ve şirketler hackerları para karşılığında kendilerine saldırtır ve açıkları kapatmaları için onlara para verebilir veya hackerlar izinleri olmadan bir sistemi kırıp açıkları yöneticilere karşılıksız olarak bildirebilir.

2- Siyah Şapkalılar (Siyah Hackerlar):

Siyah şapkalılar da her türlü programı, siteyi veya bilgisayarı güvenlik açıklarından yararlanarak kırar; ama farkları kırdıktan sonra sistemi kullanılmaz hale getirir veya gizli bilgileri çalar. En zararlı hackerlar siyah şapkalılardır.

3- Gri Şapkalılar (Gri Hackerlar):

Yasallık sınırında saldırı yapan, iyi veya kötü olabilen hackerlardır.

4- Yazılım Korsanları (Crackerlar):

Yazılım korsanları bilgisayar programlarının kopya korumalarını kırarak, bu programları izinsiz olarak dağıtımına olanak sağlarlar. Programlama konusunda uzmandırlar.

5- Hacktivistler:

Hacktisistler kendilerine göre kötü veya yanlış olan toplumsal veya politik sorunları dile getirmek amacıyla hacklerler.

6- Phreakerlar:

Phreakerlar telefon ağları üzerinde çalışan, telefon sistemlerini hackleyerek bedava görüşme yapmaya çalışan kişilerdir.

7- Script Kiddieler :

Script kiddieler hackerlığa özenen lise çağındaki zarar vermeye yönelik kişilerdir. Hacker değillerdir. Script kiddieler genellikle kişilerin e-posta veya anında mesajlaşma şifrelerini çalarlar.

8- Lamerler:

Lamerler hackerlarla hiçbir ilgisi olmayan, öğrendikleri birkaç terim ve sahip oldukları programlarla, etrafta "Ben bir hackerım!" diyerek gezinen çocuk yaştaki kişilerdir. zarar verme eğilimindedirler.

The Hacker's Manifesto (Hacker'ın Manifestosu)

"Bugün birisi daha yakalandı, bütün gazeteler yazdı. "Bilgisayar Suçu Skandalının Sorumlusu Çocuk Yakalandı.", "Banka Hesaplarıyla Oynayan Hacker yakalandı"

KAHROLASI ÇOCUKLAR BUNLARIN HEPSİ AYNI...

Fakat sizler hiç üç parçalı psikolojiniz içinde ve 1950'lerden kalma teknobeyinlerinizle, bir hacker'in aklından neler geçtiğini düşündünüz mü? Onu nelerin gıcık ettiğini, nelerin şekillendirdiğini ya da motive ettiğini merak ettiniz mi?

Ben bir hackerım. Dünyama hoşgeldiniz…
    Benimki, okulla başlayan bir dünya. Ben diğer çocukların çoğundan akıllıyım, bizlere öğrettikleri bu çöplük canımı sıkıyor...

KAHROLASI BAŞARISIZ ÇOCUK. BUNLARIN HEPSİ AYNI...

Ortaokul ya da lisedeyim. Öğretmenlerin bir kesirin nasıl sadeleştirileceğini anlatmasını tam on beş kez dinledim. Nasıl yapılacağını anladım. "Hayır, Bayan Smith, yaptığımı göstermedim. Kafamdan hesapladım."

KAHROLASI ÇOCUK BÜYÜK İHTİMALLE KOPYA ÇEKTİ. BUNLARIN HEPSİ AYNI...

Bugün bir şey keşfettim. Bir bilgisayar buldum. Hey bir saniye bu gerçekten muhteşem. Yapmasını istediğim şeyi yapıyor. Eğer bir hata yaparsa bu, işi ben mahvettiğim içindir. Benden hoşlanmadığı için değil...
    Ya da benden korktuğu için değil.
    Ya da benim küstah olduğumu düşündüğü için değil.
    Ya da öğretmeyi sevmediği ve burda olmaması gerektiğini düşündüğü için değil.

KAHROLASI ÇOCUK BÜTÜN YAPTIĞI OYUN OYNAMAK. BUNLARIN HEPSİ AYNI..

Ve sonra bir şey oldu...farklı bir dünyaya bir kapı açıldı...bir bağımlının damarlarındaki eroin gibi telefon hatlarına hücum ederek...elektronik bir kalp atışı duyulmaya başlandı...günlük yetersizliklerden kaçmak için bir sığınak aranıyordu... Bir pano bulundu.
    "İşte bu.. Ben buraya aidim."
    Buradaki herkesi tanıyorum, hiçbiriyle tanışmamış, konuşmamış yada bir daha hiç haber alamayacak olsam da... Hepinizi tanıyorum.

KAHROLASI ÇOCUK. YİNE TELEFON HATLARINI MEŞGUL EDİYOR. BUNLARIN HEPSİ AYNI...

K*çınıza bahse girersiniz ki hepimiz aynıyız. Biz okulda bir dilim biftek için açlık çekerken bebek maması yedirildik... Pişirdiğiniz etin lokmaları önceden çiğnenmiş ya da lezzetsizdi. Sadistlerden tarafından yönetildik, ya da duygusuzlar tarafından görmezden gelindik. Öğretecek birşeyleri olan insanlar bizim öğrenmeye istekli öğrenciler olduğumuzu gördüler fakat bu insanlar çöldeki su taneleri kadar az sayıdaydılar.

Bu şimdi bizim dünyamız...Elektronların ve elektrik düğmelerinin dünyası...baud'un güzelliği...Fırsatçı oburlar tarafından işletilmese çok ucuz olacak bir hizmeti para vermeden kullanıyoruz ve siz bize suçlu diyorsunuz. Araştırıyoruz ve siz bize suçlu diyorsunuz. Bilginin peşinden gidiyoruz ve siz bize suçlu diyorsunuz...Biz derimizin rengi, milliyetlerimiz, dinlerimiz olmadan varız ve siz bize suçlu diyorsunuz. Atom bombaları yapıyorsunuz, savaşıyorsunuz, cinayet işliyorsunuz, aldatıyorsunuz ve bize yalan söylüyorsunuz; bizi bütün bunların kendi iyiliğimiz için olduğuna inandırmaya çalışıyorsunuz, yine de biz suçluyuz...

Evet, ben bir suçluyum. Suçum merak etmek. Suçum insanları ne söyledikleri ya da ne düşündüklerine göre yargılamak, nasıl göründüklerine göre değil. Suçum sizden daha akıllı olmak ki beni bu yüzden hiçbir zaman affetmeyeceksiniz.

Ben bir hacker'ım. Bu benim manifestom. Bu bireyi durdurabilirsiniz, ama hepimizi durduramazsınız...çünkü herşey bir yana hepimiz aynıyız."

Okuduğunuz The Mentor rumuzlu Loyd Blankenship tarafından 8 Ocak 1986 da yazılan ve güncelliğini koruyan bir yazıdır. Bu yazının orjinal adı The Conscience of a Hacker (Hacker'ın Vicdanı)dır. Bu yazı her hacker tarafından okunmuştur ve onlara yol göstermiştir. Hackerın hayatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için http://www.catb.org/~esr/jargon/ adresinteki Jargon File'ı okuyabilirsiniz.

Ünlü Hackerlar

Timothy Lloyd

Timothy Lloyd atıldığı, NASA ve Amerika Ordusu ile ortak olarak çalışan, Omega adlı firmanın tasarım ve üretim programlarına 9 Mayıs 2000'de 6 satır kodla saldırarak 10 milyon dolarlık hasara yol açmıştır.

John Draper

Captain Crunch rumuzlu John Drapper, Cap'n Crunch adlı mısır gevreğinden çıkan düdükle telefon hatlarına özel bir sinyal yollayarak bedava uluslar arası görüşme yapılabileceğini keşfetmiştir. İlk phreakerlardandır.

Kevin Mitnic

Condor rumuzlu Kevin Mitnick, adını FBI'ın "en çok arananlar" listesine giren ilk hackerdır. 1989'da DEC adlı bir firmadan 1 milyon dolarlık VMS-OS adlı bir işletim sistemi çalmış, Motorlu Taşıtlar Dairesi'nin veritabanına girmiş, ve internet üzerinden hizmet yapan bir siteden 20,000 kredi kartı numarası çalmıştır.

Mark Abene

Phiber Optik rumuzlu Mark Abene New York'ta annesinin çalıştığı şirketin elektronik deposunda dolaşırken ilk defa bilgisayar ile tanıştı. Kendisine ait ilk bilgisayarı ise Radio Shack TRS-80 idi. Masters of Deception(MoD) adlı hacker grubunun kurucularından olan Mark Abene, binlerce gencin Amerika'nın telefon sistemini konusunda "araştırmalar" yapmasına esin kaynağı oldu. Amerikan Federal Mahkemesi, ibret olsun diye Mark Abene'yi, bir yıl hapse mahkum etti. Hapishanede büyük bir ilgiyle karşılandı. New York Magazine onu "Eyaletin en zeki 100 kişisi" listesine aldı.

Alıntıdır ==

Her türlü forum yazarı... <br> <br> TrueGamer <br> <br> Seraexperia FKT
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek
    hoş bi yazı olmuş lamerları iyi tanımlamış =)

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    evt PCnet tede çıkmıştı bir kısmı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek
    süper yazı olmus:))

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    lamerlere özgü...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hacker olmanın bir prosedürü olduğunu sanmıyorum.

Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    ewet yazı çok güzel

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aZaPp
    aZaPp's avatar
    Erkek
    Cok guzel bır alıntı.Saol.

Hayat bir oyun olmuş sokaklar sahne,herşey sahte...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    Lamerler iiymiş :P

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlpereN
    AlpereN's avatar
    Erkek
    gercekten cok guzel bır yazı bu yazıyı bulup paylastıgın ıcın tesekur ederım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    Mürüdler bunu bilmio muydunuz?Aaaa kınadım sizi :P ben de çipte okudum sözde her hekır bilirmiş bunu =)
Toplam Hit: 2694 Toplam Mesaj: 13