folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Hacker"Lara Karşı "Siber Komutanlığı" Kuruluyor

Hacker"Lara Karşı "Siber Komutanlığı" Kuruluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek
    Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Pentagon'da 15 bin bilgisayarı koruyan Siber Komutanlığı'nın benzerini Ankara'da kuracak
    ABD'nin bilgisayar korsanlarına (hacker) karşı kurduğu 'Siber Komutanlığı'nın benzeri Türkiye'de de kurulacak. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen ve askeri tarihte devrim sayılan Siber Komutanlığı, 5'inci boyut muharebe ortamı olarak nitelendiriliyor. Benzeri Türkiye'de kurulursa başta TSK olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun bilgisayarlarına, hacker'ların sızması önlenebileceği gibi siber alemde de karşı operasyonlar yapılabilecek. Siber Komutanlığı, diğer komutanlıklar gibi kendi doktrinlerini geliştirebilecek, kendi bütçesine ve özerk bir komutaya sahip olacak. Bu konudaki çalışmalar İstanbul'da dün başlayan Bilişim Fuarı'nda da masaya yatırılacak. Siber orduyla ilgili çalışma ortamı yokladıklarını anlatan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, şunları söyledi: "Günümüz iletişim dünyasında 'siber güvenlik' ve 'siber taarruz' öne çıkan iki kavram. Bizlerin siber taarruz ile ilgisi olamaz ama siber güvenliğin sağlanması her geçen gün önem kazanıyor. TSK'nın karargahlarda ve kuvvetlerde kullandığı pek çok sistem ve cihaz var. Bunlarla ilgili yazılım ve uygulamaların çoğunu yurtiçinden sağlıyoruz. Bu sayede bilişim altyapısı da oluşuyor. Kendi oluşturduğumuz özgün sistem güvenliği sağlamada avantajları beraberinde getiriyor. Ancak bu hiçbir zaman sonu olmayacak bir çalışma."

TÜRKİYE'DE TÜBİTAK KORUYOR

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi pek çok kurumun bilgisayar ve internet sayfalarını siber saldırılara karşı koruyan TÜBİTAK'ın Başkanı Prof. Nüket Yetiş de, son MGK'da bilgi sundu.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    geç bile kalındı...

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

"Ancak bu hiçbir zaman sonu olmayacak bir çalışma."

kesinlikle öyle :D

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Ohoooo asıl şimdi bizde hacking patlaması yaşanır  :)  millet bakalım bizimkiler iyi koruyabiliyormu diyerekten dalarlar e artık kaç ölü kaç yaralı olur orası belli değil :))

Ama bence memur mantığında dandik bi yapı olur, eee nede olsa burası türkiye salla başı al maaşı .

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek
    piyasaya yeni bir sektor daha girmis oldu :) hic bitmeyecek bir is bu.. orda firlamalari ise alirlarsa kendi kendilerine index basip dururlar (:

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kurulucak Siber Savunma Ordusuna Hacker Okan Ve Hacker Salimin Alınmasını Arzz Ediyorum...

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

allah yardımcıları olsun :)) bol bol hacklenirler isko dan beter olurlar demedi demeyin :)

edit: tiplere Bak. allahım ozene bozene yaratmış :D

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı:
    -----------------------------

Kurulucak Siber Savunma Ordusuna Hacker Okan Ve Hacker Salimin Alınmasını Arzz Ediyorum...

: } bende bende bende

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek
    hayırlısı olusun:p

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    999Epineprin
    999Epineprin's avatar
    Erkek

ONEMINUTE bunu yazdı:

hekır okanmı bu ?

Karpuzu kabuğuyla,avradı donuyla..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

tübitak ın bilgisayar üzerine olan işlerini tutuyorum ve beğeniyorum.Pardusa destke verdğim gibi bunada destek veriyorum.

Fakat birazcık daha test yapmaları lazım.

Toplam Hit: 2805 Toplam Mesaj: 16