Hackintosh Uzmanlarına Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

Selam a dostlar. Elimde bulunan 3. masaüstü bilgisayarıma en az 40 defa yükleme yapıp silmeme rağmen bir türlü stabil hale getiremedim sistemi. Ya ekran kartım çalışmadı, ya ps/2, ya ses.. Sizden ricam aşağıdaki sistem özeti bulunan bilgisayara uygun hackintosh sürümünü ve kurulumda seçmem gerekenleri söylemeniz.

Şimdiden teşekkürler.

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Sürüm                                             EVEREST v5.50.2127 Beta/tr
        Karşılaştırmalı Test Birimi                       2.5.292.0
        Anasayfa                                          http://www.lavalys.com/
        Rapor Türü                                        Rapor Sihirbazı
        Bilgisayar                                        SERVER-PC
        Oluşturan                                         SERVER
        İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600 (Win7 RTM)
        Tarih                                             2012-10-24
        Saat                                              18:50

--------[ Özet ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
          Bilgisayar Türü                                   ACPI x86 tabanlı bilgisayar
          İşletim Sistemi                                   Microsoft Windows 7 Ultimate
          OS Servis Paketi                                  -
          Internet Explorer                                 8.0.7600.16385
          DirectX                                           DirectX 11.0
          Bilgisayar Adı                                    SERVER-PC
          Kullanıcı Adı                                     SERVER
          Oturum Etki Alanı                                 SERVER-PC
          Tarih / Saat                                      2012-10-24 / 18:50

Anakart:
          CPU Türü                                          DualCore Intel Pentium E5400, 2700 MHz (13.5 x 200)
          Anakart Adı                                       ECS G41T-M  (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
          Anakart Çipseti                                   Intel Eaglelake G41
          Sistem Belleği                                    2048 MB
          DIMM3: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC                    2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)
          BIOS Türü                                         AMI (12/15/09)
          İletişim (COM ve LPT)                             İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
          İletişim (COM ve LPT)                             RIM Virtual Serial Port v2 (COM4)
          İletişim (COM ve LPT)                             RIM Virtual Serial Port v2 (COM5)

Görüntü Birimi:
          Görüntü Bağdaştırıcısı                            ATI Radeon HD 4350 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)  (512 MB)
          Görüntü Bağdaştırıcısı                            ATI Radeon HD 4350 (Microsoft Corporation WDDM 1.1)  (512 MB)
          3D-Hızlandırıcı                                   ATI Radeon HD 4350 (RV710)
          Monitör                                           LG W1941  [19" LCD]  (1939184398)

Çokluortam:
          Ses Bağdaştırıcı                                  ATI Radeon HDMI @ ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller
          Ses Bağdaştırıcı                                  VIA VT1708B CE @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Depolama :
          IDE denetleyici                                   Intel(R) 82801G (ICH7 Ailesi) Ultra ATA Depolama Denetleyicileri - 27DF
          IDE denetleyici                                   Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Ailesi) Seri ATA Depolama Denetleyicisi - 27C0
          Disk Sürücüsü                                     Generic USB CF Reader USB Device
          Disk Sürücüsü                                     Generic USB MS Reader USB Device
          Disk Sürücüsü                                     Generic USB SD Reader USB Device
          Disk Sürücüsü                                     Generic USB SM Reader USB Device
          Disk Sürücüsü                                     ST380817AS ATA Device  (80 GB, 7200 RPM, SATA)
          Disk Sürücüsü                                     STM3250318AS ATA Device  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
          Optik Sürücü                                      Optiarc DVD RW AD-7240S ATA Device  (DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:24x/8x, DVD-RW:24x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
          SMART Sabit Disk Durumu                           OK

Bölümler:
          C: (NTFS)                                         99999 MB (19516 MB boş)
          D: (NTFS)                                         135.2 GB (22.5 GB boş)
          K: (NTFS)                                         76316 MB (18778 MB boş)
          Toplam Boyut                                      307.4 GB (59.9 GB boş)

Giriş:
          Klavye                                            Standart PS/2 Klavye
          Fare                                              Microsoft PS/2 Faresi

Ağ:
          Birincil IP Adresi                                192.168.1.33
          Birincil MAC Adresi                               00-25-11-CC-53-5B
          Ağ Bağdaştırıcısı                                 Atheros L2 Fast Ethernet 10/100Base-T Denetleyicisi  (192.168.1.33)
          Ağ Bağdaştırıcısı                                 Citrix Virtual Adapter
          Modem                                             Standart Modem

Çevre Birimleri:
          Yazıcı                                            Fax
          Yazıcı                                            Microsoft XPS Document Writer
          USB1 denetleyici                                  Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller [A-1]
          USB1 denetleyici                                  Intel 82801GB ICH7 - USB Universal Host Controller [A-1]
          USB2 denetleyici                                  Intel 82801GB ICH7 - Enhanced USB2 Controller [A-1]
          USB-Aygıt                                         USB Yığın Depolama Aygıtı

DMI:
          DMI BIOS Sağlayıcısı                              American Megatrends Inc.
          DMI BIOS Sürümü                                   080015
          DMI Sistem Üreticisi                              ECS
          DMI Sistem Ürün Adı                               G41T-M
          DMI Sistem Sürümü                                 1.0
          DMI Sistem Seri Numarası                          00000000
          DMI Sistem UUID                                   00020003-00040005-00060007-00080009
          DMI Anakart Üreticisi                             ECS
          DMI Anakart Ürün Adı                              G41T-M
          DMI Anakart Sürümü                                1.0
          DMI Anakart Seri Numarası                         00000000
          DMI Kasa Üretiçisi                                ECS
          DMI Kasa Sürümü                                   1.0
          DMI Kasa Seri Numarası                            00000000
          DMI Kasa Fiyat Etiketi                            To Be Filled By O.E.M.
          DMI Kasa Türü                                     Desktop Case

Gel bili bili gates
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

up

Gel bili bili gates
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

tahribatta mac den çok linux ve windows uzmanı bulunmaktadır :)

çok dediğime bakma mac den anlayan 1-2 mürid varsa bile görmeleri biraz sürer sabır hocam :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

haci bu laptopmu ? masaustumu gecenlerde bana o.m atmissin ben unutmusum onu soyle yardimci olayim

masaustuymus haci hakintosh u kurman senin calismalarini kolaylastirmayabilir cunku stabil calismaz bu makina ati ekran karti herzaman icin sikinti cikarir sana ama ben bi arastirayim doneyim sana bana kalirsa bu pcye hakintos yukleme kext leri bulamayabilirsin skype at oradan konusalim

ayhun tarafından 28/Eki/12 12:12 tarihinde düzenlenmiştir

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

haci bu laptopmu ? masaustumu gecenlerde bana o.m atmissin ben unutmusum onu soyle yardimci olayim

Masaüstü hocam

@Panxer haklısın sanırım hocam :)

Gel bili bili gates
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

hangi versiyonu kurdun iatkos3 mu yoksa debian falanmi? iatkos da baya bi destek alabilirsin ayrica birde sunu bulman sana yardimci olur by hazard i arayip bulup yuklemen bunda da baya bi kext mevcut mumkun oldugunca az kext yukle bu kurulumlarda 

delimiyim ben?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

kurulum icin dvd mi kullanacaksin yoksa flash bellekmi?

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

iAtkos s3 v2 hocam dvd den

Gel bili bili gates
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

by hazard i denemeni oneririm ben iatkosu kurdugumda baya sikinti yasamistim bana kalirsa hazard da stabil calisiyor bi bakmni oneririm takildigin bi yer olursa sor mutlaka

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

hocam onuda denedim de ekran kartını çalıştıramadım tam fonksiyonlarını açamadım. Ekran 1024-768 in üstüne çıkmıyor

Gel bili bili gates
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

o konuyu asabilmen icin uygun kexti yuklemen gerek ama bunu yuklerken panic alabilme ihtimalin cok yuksek cunku hakintoshda uygun kext bulmak cok zor kurulumdan sonra hangi kextlere ihtiyacin var yaz bakayim bu ruslarda baya bisey oluyor sen kurulumunu tekrar yap mumkun oldugunca az driverla cok fazlasi sana kernel panic verdirir ekran kartin icin uygun kexte bakalim

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2088 Toplam Mesaj: 16