folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hackmetu CTF Yarısması

Hackmetu CTF Yarısması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cw'den takım gelmesine, hatta sadece kızlardan olusan 5 takım olmasına ragmen tahribat'tan bir takım cıkaramadık :/

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Ankara'da olacak diğer yarışmalara katılabilirim tbt ekibi ile, ama kendime pek güvenmiyorum açıkçası ( güvenecek kadar altyapım da yok zaten) Sadece 1-2 sene sonrasına tecrübe olması amacıyla katılmak istiyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o kadar mühim bir olay degil bilgi seviyesi, neticede nasıl ki üniversite sınavlarına hazırlanırken bol bol farklı tipten soruları cözülmesi öneriliyorsa, bunda da yarıstıkca tecrübe artıyor.

hackmetu'da 0 ceken, 30 saat boyunca 1 veya 2 soru cözebilen takımlar oldu :) http://ctf.0xdeffbeef.com/board.php

bunda utanılacak bir sey yok, aksine manevi cesaret gösterdikleri icin tebrik ediyorum o arkadasları.

siber meydan icin de konu acmıstım, takım cıkmamıstı. hackmetu jeopardy stilinde oldugu icin, kısa sürse de siber meydan'a nazaran cok daha zor bir yarısmaydı, yani buna katılmak istenilmemesini anlayabilirim ama lafa gelince tahribat'ta bol hekırımız, sistem uzmanımız var. cw her iki yarısma icin 3-4 takım cıkartıyorken, tahribat'tan tek takım cıkmaması biraz üzücü oldu.

basarılı olabilecek bir takım cıkarılsa mesela, tahribat'ın eski günlerine olan özlem biraz olsun giderilirdi diye düsünüyorum.

Andrei tarafından 16/Şub/15 21:18 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

o kadar mühim bir olay degil bilgi seviyesi, neticede nasıl ki üniversite sınavlarına hazırlanırken bol bol farklı tipten soruları cözülmesi öneriliyorsa, bunda da yarıstıkca tecrübe artıyor.

hackmetu'da 0 ceken, 30 saat boyunca 1 veya 2 soru cözebilen takımlar oldu :) http://ctf.0xdeffbeef.com/board.php

bunda utanılacak bir sey yok, aksine manevi cesaret gösterdikleri icin tebrik ediyorum o arkadasları.

siber meydan icin de konu acmıstım, takım cıkmamıstı. hackmetu jeopardy stilinde oldugu icin, kısa sürse de siber meydan'a nazaran cok daha zor bir yarısmaydı, yani buna katılmak istenilmemesini anlayabilirim ama lafa gelince tahribat'ta bol hekırımız, sistem uzmanımız var. cw her iki yarısma icin 3-4 takım cıkartıyorken, tahribat'tan tek takım cıkmaması biraz üzücü oldu.

basarılı olabilecek bir takım cıkarılsa mesela, tahribat'ın eski günlerine olan özlem biraz olsun giderilirdi diye düsünüyorum.

Valla iyi olur o kadar hacker imiz var o kadar onlara güveniyoruz güvenimizi boşa cıkarmayıp en azından bir grup katılsa iyi olur diye düşünüyorum ayrıca nerde o eski tbt diyenler için iyi bir fırsat buyrun sergileyin yeteneklerinizi bizde övünelim gurur duyalım tebrik edelim

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben hazırda ekibim oldugu icin bastan söyledim aynı takımda olamayacagımı ama siber meydan'da da 3-4 mürid olmasına ragmen hepsi farklı takımlardaydı mesela.

yine de en kötü ihtimalle takım bulamayacak kisiler de toplanabilir sonraki yarısmalar icin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DesertSun
    DesertSun's avatar
    Erkek

Yazin beni alayim ctf i zevkine parayla hayir yapariz

malum 0 day var epey elimde

DesertSun tarafından 17/Şub/15 00:48 tarihinde düzenlenmiştir

::: REALHACKERS.NET ADMIN :::
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DesertSun bunu yazdı

:) ilkini aldık biz hocam. sonraki yarısmaları duyururum yine. sadece pwnable sorularında kullanıldı exploitler, kripto - web ve reverse'de gerek yoktu. yani istedigin kadar 0-day olsun elinde, yarısmayı kazandırmaz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı
    DesertSun bunu yazdı

:) ilkini aldık biz hocam. sonraki yarısmaları duyururum yine. sadece pwnable sorularında kullanıldı exploitler, kripto - web ve reverse'de gerek yoktu. yani istedigin kadar 0-day olsun elinde, yarısmayı kazandırmaz.

Hocam bu önceki yarışmanın soruları göremiyor muyuz? Register istiyor o da yarışmada manuel oluyormuş sadece.

Blue Screen of Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı
    DesertSun bunu yazdı

Hocam bu önceki yarışmanın soruları göremiyor muyuz? Register istiyor o da yarışmada manuel oluyormuş sadece.

paylaştılar hocam: https://twitter.com/0xdeffbeef/status/567326864641781760

Everyone sees just what they want to see.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MaviEkran bunu yazdı
    Andrei bunu yazdı
    DesertSun bunu yazdı

ilkini derken bunu kastettim zaten hocam, yarısma ilk defa bu sene düzenlendi. github'da paylasıldı, mfe25 vermis linki.

Toplam Hit: 3322 Toplam Mesaj: 21