Hackmetu CTF Yarısması
-
cw'den takım gelmesine, hatta sadece kızlardan olusan 5 takım olmasına ragmen tahribat'tan bir takım cıkaramadık :/
-
Ankara'da olacak diğer yarışmalara katılabilirim tbt ekibi ile, ama kendime pek güvenmiyorum açıkçası ( güvenecek kadar altyapım da yok zaten) Sadece 1-2 sene sonrasına tecrübe olması amacıyla katılmak istiyorum.
-
o kadar mühim bir olay degil bilgi seviyesi, neticede nasıl ki üniversite sınavlarına hazırlanırken bol bol farklı tipten soruları cözülmesi öneriliyorsa, bunda da yarıstıkca tecrübe artıyor.
hackmetu'da 0 ceken, 30 saat boyunca 1 veya 2 soru cözebilen takımlar oldu :) http://ctf.0xdeffbeef.com/board.php
bunda utanılacak bir sey yok, aksine manevi cesaret gösterdikleri icin tebrik ediyorum o arkadasları.
siber meydan icin de konu acmıstım, takım cıkmamıstı. hackmetu jeopardy stilinde oldugu icin, kısa sürse de siber meydan'a nazaran cok daha zor bir yarısmaydı, yani buna katılmak istenilmemesini anlayabilirim ama lafa gelince tahribat'ta bol hekırımız, sistem uzmanımız var. cw her iki yarısma icin 3-4 takım cıkartıyorken, tahribat'tan tek takım cıkmaması biraz üzücü oldu.
basarılı olabilecek bir takım cıkarılsa mesela, tahribat'ın eski günlerine olan özlem biraz olsun giderilirdi diye düsünüyorum.
Andrei tarafından 16/Şub/15 21:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Andrei bunu yazdı
o kadar mühim bir olay degil bilgi seviyesi, neticede nasıl ki üniversite sınavlarına hazırlanırken bol bol farklı tipten soruları cözülmesi öneriliyorsa, bunda da yarıstıkca tecrübe artıyor.
hackmetu'da 0 ceken, 30 saat boyunca 1 veya 2 soru cözebilen takımlar oldu :) http://ctf.0xdeffbeef.com/board.php
bunda utanılacak bir sey yok, aksine manevi cesaret gösterdikleri icin tebrik ediyorum o arkadasları.
siber meydan icin de konu acmıstım, takım cıkmamıstı. hackmetu jeopardy stilinde oldugu icin, kısa sürse de siber meydan'a nazaran cok daha zor bir yarısmaydı, yani buna katılmak istenilmemesini anlayabilirim ama lafa gelince tahribat'ta bol hekırımız, sistem uzmanımız var. cw her iki yarısma icin 3-4 takım cıkartıyorken, tahribat'tan tek takım cıkmaması biraz üzücü oldu.
basarılı olabilecek bir takım cıkarılsa mesela, tahribat'ın eski günlerine olan özlem biraz olsun giderilirdi diye düsünüyorum.
Valla iyi olur o kadar hacker imiz var o kadar onlara güveniyoruz güvenimizi boşa cıkarmayıp en azından bir grup katılsa iyi olur diye düşünüyorum ayrıca nerde o eski tbt diyenler için iyi bir fırsat buyrun sergileyin yeteneklerinizi bizde övünelim gurur duyalım tebrik edelim
-
ben hazırda ekibim oldugu icin bastan söyledim aynı takımda olamayacagımı ama siber meydan'da da 3-4 mürid olmasına ragmen hepsi farklı takımlardaydı mesela.
yine de en kötü ihtimalle takım bulamayacak kisiler de toplanabilir sonraki yarısmalar icin.
-
Yazin beni alayim ctf i zevkine parayla hayir yapariz
malum 0 day var epey elimde
DesertSun tarafından 17/Şub/15 00:48 tarihinde düzenlenmiştir -
DesertSun bunu yazdı
:) ilkini aldık biz hocam. sonraki yarısmaları duyururum yine. sadece pwnable sorularında kullanıldı exploitler, kripto - web ve reverse'de gerek yoktu. yani istedigin kadar 0-day olsun elinde, yarısmayı kazandırmaz.
-
Andrei bunu yazdıDesertSun bunu yazdı
:) ilkini aldık biz hocam. sonraki yarısmaları duyururum yine. sadece pwnable sorularında kullanıldı exploitler, kripto - web ve reverse'de gerek yoktu. yani istedigin kadar 0-day olsun elinde, yarısmayı kazandırmaz.
Hocam bu önceki yarışmanın soruları göremiyor muyuz? Register istiyor o da yarışmada manuel oluyormuş sadece.
-
MaviEkran bunu yazdıAndrei bunu yazdıDesertSun bunu yazdı
Hocam bu önceki yarışmanın soruları göremiyor muyuz? Register istiyor o da yarışmada manuel oluyormuş sadece.
paylaştılar hocam: https://twitter.com/0xdeffbeef/status/567326864641781760
-
MaviEkran bunu yazdıAndrei bunu yazdıDesertSun bunu yazdı
ilkini derken bunu kastettim zaten hocam, yarısma ilk defa bu sene düzenlendi. github'da paylasıldı, mfe25 vermis linki.