Hafıza Kartına Virüs Bulaşdı
-
Autorun vbs ve bunun gibi eklerle devam eden virüs çeşitleri autorun olarak adlandırılır. bu virüs bilgisayara bulştığında silmek kurtulmak çok zordur kendi kandini çoğaltır ve antivsrüs programlarıylada silinmesi imkansız gibidir özellikle kaspersky gibi güçlü programlarda kaldırmakta zorlasır kesin ve tek yolu bi arkadaşımızın uğraşarak en sonunda programını yazması oldu..
kesin çözümü bu programdır program çok küçük ve basittir. programı açtığınızda üç adım vardır üstünde ilk önce kaç sürücünüz varsa ilk olarak C seçilir, adım 1 bas adım 2 bas adım 3 bas sonra bilgisayar kendini reset eder. sonra tekrar acılır bu sefer D seç aynı şekilde adım 1 2 3 de reset tekrar olur bu işlemler kaç sürücü varsa tekrarlanır işte bu kadar
LİNK: rapidshare.com/files/23171421/Autorun.zip
ALINTI ..
-
yasincim bacım şlimdi
bilgisayarım/flash discin neyse mesela f/sağ tıkla ve araya tıkla/sonra hiç birşeye tıklamadan ara çubuğundan direk ara tuşuna bas
/aletin içinde ne dosya varsa kopyala/sonrada biçimlendirkolay gelsin :)
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------yasincim bacım şlimdi
bilgisayarım/flash discin neyse mesela f/sağ tıkla ve araya tıkla/sonra hiç birşeye tıklamadan ara çubuğundan direk ara tuşuna bas
/aletin içinde ne dosya varsa kopyala/sonrada biçimlendirkolay gelsin :)
-----------------------------
:| kız dur ya içindeki resimleri buldukda yedeklicez :| -
break bunu yazdı:
-----------------------------Autorun vbs ve bunun gibi eklerle devam eden virüs çeşitleri autorun olarak adlandırılır. bu virüs bilgisayara bulştığında silmek kurtulmak çok zordur kendi kandini çoğaltır ve antivsrüs programlarıylada silinmesi imkansız gibidir özellikle kaspersky gibi güçlü programlarda kaldırmakta zorlasır kesin ve tek yolu bi arkadaşımızın uğraşarak en sonunda programını yazması oldu..
kesin çözümü bu programdır program çok küçük ve basittir. programı açtığınızda üç adım vardır üstünde ilk önce kaç sürücünüz varsa ilk olarak C seçilir, adım 1 bas adım 2 bas adım 3 bas sonra bilgisayar kendini reset eder. sonra tekrar acılır bu sefer D seç aynı şekilde adım 1 2 3 de reset tekrar olur bu işlemler kaç sürücü varsa tekrarlanır işte bu kadar
LİNK: rapidshare.com/files/23171421/Autorun.zip
ALINTI ..
-----------------------------ya bundada atnı virüsten varsa ve diğer disklerede bulaşırsa :=)
-
HeadBanger bunu yazdı:
:| kız dur ya içindeki resimleri buldukda yedeklicez :|
-----------------------------ayol ara içindekileri kopyala bilgisayarda masaüstüne sonrada biçimle hafıza kartını sonrada kopyaladıklarını içine at ama dikkat et autobad lları almasın yeni kopyaya yoksa aynen yine kapılrırsın virüze :)
-
@Siyanojen
bknz = Format :D
10 numara bi virüs bu yha :D
-
ya az önce fark ettim :S o hafza kartından kendıme attıgım resımleri 1 dosya halinde tutmusdum o dosyada flash belleğimde acılmıyor :S
-
daha önce bi kez daha upload etmiştim.. bu çözüm olcaktır büyük ihtimalle.. buyur abi:
http://rapidshare.com/files/120294264/kill_autorun_vbs.zip.html
-
Moonchild bunu yazdı:
-----------------------------daha önce bi kez daha upload etmiştim.. bu çözüm olcaktır büyük ihtimalle.. buyur abi:
http://rapidshare.com/files/120294264/kill_autorun_vbs.zip.html
eywalalh hocam cok sağolasın.. -
önemli deil hocm..
bi program daha buldm buyrun:
http://rapidshare.com/files/120297124/Flash_Disinfector.exe.html
* İşleme başlamadan önce güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak kapatınız.
* Virus olma ihtimali olan USB beleklerinizi bilgisayara takınız ama açmayınız.
* Dosyaya çift tıklatınız.
* Çıkacak uyarıda "Tamam" tuşuna basınız. Masaüstü kısa süre kaybolacak.
* İşlem bittiğinde çıkan uyarıda "Tamam" tuşuna basınız. Masaüstü geri gelecek.NOT: Flash_Disinfector C, D ve diğer sürücülerde ayrıca takılı ise taşınabilir aygıtlarda silinmeye karşı korumalı autorun.inf adında bir klasör oluşturur. Bu klasörün içinde "lpt3.This folder was created by Flash_Disinfector" adında bir dosya vardır. Ayrıca 0 bayt boyutundadır. Yani diste yer kaplamaz.
Bu klasörün amacı autorun.inf özelliğini kullanarak diske yazılan zararlılara karşı tedbirdir. Silmek normal yollar ile mümkün değildir yine de isterseniz Unlocker adlı bi program ile silebilirsiniz ama güvenliğiniz açısından silinmesini tavsiye etmem.// son kısım alıntıdır upload bana aittir :)..