Hala Vizesiz Rusya‘Ya Seyahat Edebiliyor Muyuz? Nasıl Giderim?
-
ya bırak kremlin sarayıymış :D
-
SoloTurk bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
sanırım vizesiz olayı 3 gün için ve kalacak yerini de ayarlamış olman lazım yoksa almıyorlar ülkeye
ayrıca git interrail bileti al bi de şengen vizesi al çık avrupa turuna
Hocam bu interrail nasıl oluyor? Biraz anlatır mısın? 3 arkadaş gitti şu an Almanya'dalar bayağı ülke gezip 23 gün sonra dönecekler ama benimle hiçbir şey paylaşmadı bu konuda.
Bu yaz cidden yurt dışına çıkmak istiyorum
herhangi bir avrupa ülkesini seçiyorsun, oraya uçak biletini alıp otelini ayarlayarak vizeni alıyorsun.
daha sonra aldığın vizeyle avrupa içi tren ağı(interrail) veya ryanair gibi ucuz havayollarını kullanarak avrupada istediğin şehre gidiyorsun.
temel olarak olay böyle, bütçene göre gezeceğin şehir sayısı ve yapacakların değişir.
çok fazla imkan ve alternatif var, sağlam planlama gerektirir.
en boktan yanı vize almak tabi gene.
-
Hop hemen sana geçen sene 3 kişilik st petersburg maceramızdan edindiğm tecrübeleri aktarayım.
1- İlk önce 1 aya kadar vizesiz kalabiliyorsun. Cebine pasaportunu al çık o kadar.
2- Şimdi uçak bileti olayı için biz http://www.skyscanner.com.tr/ sitesini kullandık. Zaten kendisi arama motoru tarzında aerobiletten almıştık.
3- Kalacak yer konusuna gelince, pasaport görevlisi hiç kalacak yer falan sormadı bize ki zaten 1 tane rezervasyon kağıdı vardı teker teker girdik. Hatta ilk ben çıktım diğerleri gelmeyince aha kaldılarmı diye bi an tırsmıştım :D
Kalacak yeri de http://www.booking.com/ adresinden aldık. Sitede dikkat edersen kredi kartsız ücretsiz iptal seçenekleri var. Bunlarda rezervasyonu yapıyorsun otel (hostel, apartment suit vs ne ise artık) sana maille falan dönüş yapıyor geliyormusunuz diye ok diyorsun onlar odayı rezerve ediyor. kalıcağın günden 1 gün önceye kadar cayma hakkın var. Biz yaptık rezervasyonları gidince de ödedik nakit olarak parayı.
Hem eğer moskova da pasaport görevlisi ibnelik yapıp nerede kalacaksınız falan diye sorarsa atarsınız yüzüne rez. bilgilerini :D
Biz st petersburga giderken moskova aktarmalı gitmiştik ordan giriş çıkış yaptık sıkıntı yoktu.
Yanlız eğer yazın yani turistik aylarda gitmiyorsanız ki biz öyle gittik, ingilizce bilen muhattap bulmak çok zor. Amk subway inde kahve için sugar diyorum anlamıyo öküz garson., sonra işaret falan anladı bi verdi şekeri üstünde rusça yanında ingilizce sugar yazıyo. Amk insan her gün verdiği şeye bakmaz mı.
Kısaca konsoloslua falan başvurmıyorsun direk pasaportunu al, uçak biletiyle otel rezervasyonunu hazırla havaalanının yolunu tut.
Ekonomik olarak biz ayarlarken 2 şey düşünüyorduk zaten ya moskova ya st petersburg. Moskovaya uçak ucuz otel falan pahalıydı, st petersburgda otel ucuz uçak nispeten pahalıydı. Biz farklılık olsun diye st petersburgu seçtik.
Biz toplamda 10 gün kaldık, eğer st petersburgu düşünürsen sana kaldığımız yeri, gezilecek yerleri, gece gidilecek güzel mekanları yazarım.
Bu arada Abd ve Kanada için sorun olursa vize prosedürü falan geçen sene oraları da fethettik ordan da baya bi tecrübe var :D
O amerika vize için doldurulan dalgadan 4 tane ayrı kişiye doldurdum elim gözüm kaydı amk :D
Gene başka sorun olursa sorabilirsin.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hop hemen sana geçen sene 3 kişilik st petersburg maceramızdan edindiğm tecrübeleri aktarayım.
1- İlk önce 1 aya kadar vizesiz kalabiliyorsun. Cebine pasaportunu al çık o kadar.
2- Şimdi uçak bileti olayı için biz http://www.skyscanner.com.tr/ sitesini kullandık. Zaten kendisi arama motoru tarzında aerobiletten almıştık.
3- Kalacak yer konusuna gelince, pasaport görevlisi hiç kalacak yer falan sormadı bize ki zaten 1 tane rezervasyon kağıdı vardı teker teker girdik. Hatta ilk ben çıktım diğerleri gelmeyince aha kaldılarmı diye bi an tırsmıştım :D
Kalacak yeri de http://www.booking.com/ adresinden aldık. Sitede dikkat edersen kredi kartsız ücretsiz iptal seçenekleri var. Bunlarda rezervasyonu yapıyorsun otel (hostel, apartment suit vs ne ise artık) sana maille falan dönüş yapıyor geliyormusunuz diye ok diyorsun onlar odayı rezerve ediyor. kalıcağın günden 1 gün önceye kadar cayma hakkın var. Biz yaptık rezervasyonları gidince de ödedik nakit olarak parayı.
Hem eğer moskova da pasaport görevlisi ibnelik yapıp nerede kalacaksınız falan diye sorarsa atarsınız yüzüne rez. bilgilerini :D
Biz st petersburga giderken moskova aktarmalı gitmiştik ordan giriş çıkış yaptık sıkıntı yoktu.
Yanlız eğer yazın yani turistik aylarda gitmiyorsanız ki biz öyle gittik, ingilizce bilen muhattap bulmak çok zor. Amk subway inde kahve için sugar diyorum anlamıyo öküz garson., sonra işaret falan anladı bi verdi şekeri üstünde rusça yanında ingilizce sugar yazıyo. Amk insan her gün verdiği şeye bakmaz mı.
Kısaca konsoloslua falan başvurmıyorsun direk pasaportunu al, uçak biletiyle otel rezervasyonunu hazırla havaalanının yolunu tut.
Ekonomik olarak biz ayarlarken 2 şey düşünüyorduk zaten ya moskova ya st petersburg. Moskovaya uçak ucuz otel falan pahalıydı, st petersburgda otel ucuz uçak nispeten pahalıydı. Biz farklılık olsun diye st petersburgu seçtik.
Biz toplamda 10 gün kaldık, eğer st petersburgu düşünürsen sana kaldığımız yeri, gezilecek yerleri, gece gidilecek güzel mekanları yazarım.
Bu arada Abd ve Kanada için sorun olursa vize prosedürü falan geçen sene oraları da fethettik ordan da baya bi tecrübe var :D
O amerika vize için doldurulan dalgadan 4 tane ayrı kişiye doldurdum elim gözüm kaydı amk :D
Gene başka sorun olursa sorabilirsin.
Hocam çok teşekkür ederim harika bilgiler bunlar.
Ben sana şöyle söyleyeyim. Ben sadece yurt dışına gitmek istiyorum. Bu yılı değerlendirmek istiyorum. Ve en ekonomik yöntemi seçmek zorundayım.
Eğer sen memnunsan Petersburg da olur hocam. Bana şuralara git şöyle yap şurda kal şu kadar nakit lazım falan de, bütün yaz planımı yapmış olursun :)
Benim elimde ne bir tek döküman ne de bilgi var. Ben sadece yurt dışı tecrübesi edinmek istiyorum. :) Bir iki arkadaşım da eşlik eder herhalde bana
-
rusya yerine avrupa turu yapman daha mantıklı. herhangi bir schengen ülkesinden vize alman kafi, ondan sonra çeşitli şekillerde gezebilirsin. yorulsam da bana koymaz diyorsan trenle dolaşman iyi olur, geceleri yatarsın trende böylece kalmak için çok para harcamazsın.. bunun haricinde ucuz havayolu firması var ryanair diye, ancak bunlar genelde şehir dışına bırakıyorlar, oradan tekrar merkeze araçla gelmek zorundasın ve saatler de sıkıntılı. alternatif olarak easyjet var, erken aldığında biletlerini, ucuza gidebilirsin..
avrupa seyahati ile ilgili her şeyi sorabilrsin, yanıtlamaya çalışırım, bu konuda baya tecrübeliyim
-
unbalanced bunu yazdı
rusya yerine avrupa turu yapman daha mantıklı. herhangi bir schengen ülkesinden vize alman kafi, ondan sonra çeşitli şekillerde gezebilirsin. yorulsam da bana koymaz diyorsan trenle dolaşman iyi olur, geceleri yatarsın trende böylece kalmak için çok para harcamazsın.. bunun haricinde ucuz havayolu firması var ryanair diye, ancak bunlar genelde şehir dışına bırakıyorlar, oradan tekrar merkeze araçla gelmek zorundasın ve saatler de sıkıntılı. alternatif olarak easyjet var, erken aldığında biletlerini, ucuza gidebilirsin..
avrupa seyahati ile ilgili her şeyi sorabilrsin, yanıtlamaya çalışırım, bu konuda baya tecrübeliyim
Teşekkür ederim hocam.
Hocam 1 hafta Avrupa'da güzel bir vakit geçirmek istiyorum. Ama nasıl yapacağımı, nereye gideceğimi, nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Mesela İspanya ve İtalyayı çok merak ediyorum. Daha da açık olsun
İtalya'da bir hafta kalmak istiyorum. Pisa kulesi, venedik falan filan. Nasıl giderim? Kaça patlar? İnterraille nasıl olur? Nereden başlamam gerek?
Beni aydınlatır mısın?
-
Hocam müsait olunca sana yarın akşam ayrıntılı yazıcam şimdi otelin internet sıkıntılı, yarın da yolculuk var.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam müsait olunca sana yarın akşam ayrıntılı yazıcam şimdi otelin internet sıkıntılı, yarın da yolculuk var.
Tamam hocam çok teşekkür ediyorum.
Merakla bekliyorum.
-
SoloTurk bunu yazdıTeşekkür ederim hocam.
Hocam 1 hafta Avrupa'da güzel bir vakit geçirmek istiyorum. Ama nasıl yapacağımı, nereye gideceğimi, nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Mesela İspanya ve İtalyayı çok merak ediyorum. Daha da açık olsun
İtalya'da bir hafta kalmak istiyorum. Pisa kulesi, venedik falan filan. Nasıl giderim? Kaça patlar? İnterraille nasıl olur? Nereden başlamam gerek?
Beni aydınlatır mısın?
ben interrail yapmadım hocam ama az çok sistemini bilrim.
şimdi öncelikle bir schengen vizesi alman gerekli. bu vize ile tüm schengen ülkelerine girip çıkabilrisin. vizeyi ilk giriş yapacağın ülkeden almak mantıklı. vize şartları genelde aşağı yukarı aynıdır
1- uçak bileti rezervasyonu
2- yurtdışında harcayacağın paranın ispatı (bordro,bankadaki para v.s.)
3- sağlık sigortası (hdi iyidir)
4- kalacağın yerin rezervasyonu (internetten rezervasyon yaptırabilirsin)
5- pasaport
6- fotoğraf ...
interrail yapsan da bunlar gerekli olacak. uçak bileti yerine tren biletini gösterebilirsin. trenle ilk olarak istanbuldan başlayabilirsin.. oradan sırayla gidebilirsin. kendi sitelerinde tüm ülkeleri seçebilirsin ya da gideceğin ülkeleri seçebilirsin. tek bir biletle dolaşabilirsin. ancak tek başına yorucu olur. ve arada bir iyi dinlenme ve duş ihtiyacın olarak bi yerde kalmalısın. hosteller bu konuda iyidir. pazarlık yapabilirsin ancak 2-4-6-8.. kişilik odalar olur onlarda kalacaksın.ona göre de fiyat değişir.. ben pragda 8 euroya, berlinde 18 euroya kalmıştım hostelde, onun dışında otellerde kalmıştım (kız arkadaşım olduğundan dolayı), hatırladığım kadarıyla krakowda 40 euro, viyanada da 72 euro ödedik
ona göre sen hesap et.. yiyecek olarak dışarda yemen elbette masraflı olacak özellikle büyük şehirlerde (turistik yerler yani), ama akşam için ya da sabah için karnını doyurabilirsin büyük marketlerden yapacağın alışverişlerle ya da mcdonalds gibi yerlerden yiyebilrsin
interrail harici, direk istanbul dan istediğin şehire uçakla gidebilirsin. pegasus un kampanyası var 40-50 euroya götürüyor. sunexpress e de bakabilirsin. uçak daha rahat.. bu arada ryanair i kullanacaksan bagaj olayı önemli. belilri bir kilo kısıtlaması ve tek bagaj götürme hakkın var, yoksa sana iyi geçirirler bi daha doğrulamazsın :) o yüzden easy jet e bakmana tavsiye ederim.
gitmeden önce kendine bir plan hazırla ve biletlerini al, ne kadar erken o kadar iyi. vizeyi büyük ihtimalle alırsın problem olmaz ve vizeler genelde 5 iş günü içinde çıkıyor. çünkü konsolos karar veriyor ona, yabancılar polisine intikal etmiyor.
-
interrail düşünen varsa vodafone freezone lulara %20 indirim var şuan