folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Halkın Yüzde 70'İ Engelli Komşu İstemiyor

Halkın Yüzde 70'İ Engelli Komşu İstemiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

Türk Halkının yüzde 70'i engelli komşu istemiyor, yüzde 57'si ise engellilerin ayrı okullarda okumasını destekliyor

neler oluyor turk insanina?

http://www.engellilersitesi.com/Detay/10872/HALKIN-YUZDE-70I-ENGELLI-KOMSU-ISTEMIYOR.aspx

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

bide şu açıdan bakmak lazım ( bu anketi desteklediğim için yazmıyorum )

senin benim oturduğumuz apartmanda örneğin ; tekerlekli sandalyesi olup 2. katta oturan bi insan için ne tür olanaklar var ?

1-2 kişi kucaklamadan hiç bir şekilde inip çıkamaz öyle değilmi ? 

mesela toki konut yapsa ayda 100 tl taksitle ev verse ve bina tasarımını engellilere göre yapsa sence iyi olmazmıydı ?

(tabi burdan onları ayrırıp 2. sınıf insan muamelesimi yapalım ? kendilerini kenardamı hissetsinler düşüncesi doğabilir )

okul meselesine gelince. diğer öğrencilerin içersinde rencide olup okulu bırakan bir çok engelli insan var. (yukarıdaki tekerlekli sandaliye vs olayı bunun içinde geçerli )

özet olarak yapılan toki binaları kısmına ailesiyle olan engelli çocuklarıda yerleştirip onlara has bi okul inşaa edilebilir. eğitimleri müfredatları sosyal projeleri talep-arz ve duruma göre ayarlanabilir. buda çok mükemmel bir olay olurdu.

dediğim gibi hocam bi binanın tek penceresi yok. farklı pencereden bakılırsa herkes açısından haklı olabilir. tabi bu anket sonucunu desteklediğimden söylemiyorum bunu.

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

ben istemem abi neden komşum engelli olsun .. hatta kimse engelli olmasın 

tabi bu o açıdan bi düşünüş değil heralde .. 

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

murdery bunu yazdı:
    -----------------------------

ben istemem abi neden komşum engelli olsun .. hatta kimse engelli olmasın 

tabi bu o açıdan bi düşünüş değil heralde .. 

-----------------------------

biraz uyu hocam. :)

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    Hayatın önümüze neler çıkaracağı belli değil. Bir kaza, bir hastalık sonucu uzuvları sağlıkları olan insanlar engelli olabiliyor. Kimse engelli olmasın demekle olmaz arkadaşım. Yaşam alanlarının onların rahat kullanabileceği hale dönüştürülmesi gerekli.

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Engelli olması dengesiz olmasından iyidir. Abi gol oldu diye kapıma gelen adamı döverim ben amk.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    Demekki halkimizin %70 i zaten kafadan engelliymis.. Kalan saglar bizimdir. Kim herhangi biseyden dolayi engellenmek ister ki, maddi manevi her turlu engeli kim ister ki zaten. Ama engel sahibi olanlarinda bazi ayricaliklari olmasi lazimki toplumda dislanmasinlar. Ayri okul vs tabiki iyi fikir guzel fikir, ama buda insanlari ayirmaya baslar, kucukken etrafinda herhangi bir engelli olmayan cocuk buyudugunde ne anlicak engllilerin sorunlarindan vs vs. Kucuk cocuklarin buyuklerden daha acimasiz oldugunu dusunursekte engelli ufak cocuklari okulda korumak, diger cocuklarla iliskilerini saglamlastirnakta ogretmenlere dusuyo.

.
Toplam Hit: 777 Toplam Mesaj: 7