Halkla Referandum İrtibatı Kopukmu Dayatmamı.?
-
Arkadaşlar, Toplumsal olayları ilgilendiren konularda hükümetin Halka Danışmadan başına buyruk kararlar almasını Şiddetle yadırgıyorum, Bazı arkadaşlardan Ricam olacak Konu benim kişisel isteğim değil, Yani menfaatleri incinmiş birinin sözleri değildir.
Vatandaşın Günlük hayatını ilgilendiren konularda Son zamanlarda Başına Buyruk kararlar alındığını izlemliyoruz, En azından Vatandaşın fikrinin alınması gerekmezmiydi. Örneğin Sigaranın Kapalı Alanlarda Yasaklanması gibi. Bu Maddi Durumu iyi Vatandaşlar arasında Olumlu karşılanabilir, Ancak Derdi tasası olan vatandaşları Helede Esnafları Kötü etkileyecek kanaatimce, vede madem Cmhuriyet şeklinde bir yönetimimiz var neden beni çok ilgilendiren bir yasa tasarısında kararlar alınırken ben acı çekiyorum, Heleki Avrupa gibi bizden çok farklı bir Gruba üye olacaz diyerek Anlayamıyorum Bilgisi olan arkadaşların Fikirlerini dinlemek isterim.
Ancak Tekrar belirtiyorum, konu iyi oldu sigara yasaklandı şeklinde bir konu değil, toplumsal değerler ve Yaşamsal Kapasite olarak konuyu masaya yatıralım. Kalkınma Hamlelerinin Düşük olduğu ortamda Habire yasaklamalar la Amaçlanan nedir.? Sigara tek değil örnekler Çoğaltılabilir, Arabesk Müziğin Kısıtlanmasıda buna eklenebilir.
-
yani hem üzümü yiyip hemde bağcıyımı dövmek isyosun sen
-
Seçimlerde halkın kararları hükümeti belirlemiyor mu?
Hükümeti bu halk başa getirdiyse aldığı kararlara saygı duymak zorunda. (%49)
Hükümetin her aldığı kararda halka danışması gibi birşey söz konusu olamaz. En basitinden sigara örneğini vermişsin, bu tip konularda uygulanması gereken en mantıklı karar neyse o uygulanır fikrimce. Savunduğum konu Ak parti ya da siyasi bir mesele değil, konuya bakış açım.
-
ibosoft bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam Ne alaka Bağın Sahibi Vatandaştır. ! Burada Dayak yeme drumunda olanda Vatandaş. -
shockman bunu yazdı:
ibosoft bunu yazdı:
Hocam Ne alaka Bağın Sahibi Vatandaştır. ! Burada Dayak yeme drumunda olanda Vatandaş.
-----------------------------Hacı Cumhiriet yönetim şeklimiz demişsin soruyorum sana milletvekili seçimi Uganda usulüncemi yapılıyo. O seçim sonucunda yönetim şeklinin belirlediği esaslarca işlem yapılmıyomu?? asıl senin dediğin çok saçma. Hayır işine gelmeyen noktada nie hala gidip gidip yönetim şeklini eleştiriyonuz onu anlamıyorum
-
ibosoft bunu yazdı:
-----------------------------shockman bunu yazdı:
ibosoft bunu yazdı:
Hocam Ne alaka Bağın Sahibi Vatandaştır. ! Burada Dayak yeme drumunda olanda Vatandaş.
-----------------------------Hacı Cumhiriet yönetim şeklimiz demişsin soruyorum sana milletvekili seçimi Uganda usulüncemi yapılıyo. O seçim sonucunda yönetim şeklinin belirlediği esaslarca işlem yapılmıyomu?? asıl senin dediğin çok saçma. Hayır işine gelmeyen noktada nie hala gidip gidip yönetim şeklini eleştiriyonuz onu anlamıyorum
Eleştiri değil, yoruma açık bir konu. Herkes düşüncesini ifade etmekte özgürdür. @shocman'de farklı birşey yapmamış, insanların fikirlerini ''saçma'' ya da benzer ifadeler kullanarak çürütemessin. Doğruluk kişiden kişiye değişen bir olgudur, senin doğruların bir başkasının düzleminde çarpıklık gösterebilir. Önemli olan kendi doğrularını düzgün bir dille ifade edebilmen. -
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Heleki Avrupa gibi bizden çok farklı bir Gruba üye olacaz diyerek Anlayamıyorum Bilgisi olan arkadaşların Fikirlerini dinlemek isterim.
---------------------------
Zaten AB'nin götünü yalamak için bunlar yapılıyor...
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar, Toplumsal olayları ilgilendiren konularda hükümetin Halka Danışmadan başına buyruk kararlar almasını Şiddetle yadırgıyorum, Bazı arkadaşlardan Ricam olacak Konu benim kişisel isteğim değil, Yani menfaatleri incinmiş birinin sözleri değildir.
Vatandaşın Günlük hayatını ilgilendiren konularda Son zamanlarda Başına Buyruk kararlar alındığını izlemliyoruz, En azından Vatandaşın fikrinin alınması gerekmezmiydi. Örneğin Sigaranın Kapalı Alanlarda Yasaklanması gibi. Bu Maddi Durumu iyi Vatandaşlar arasında Olumlu karşılanabilir, Ancak Derdi tasası olan vatandaşları Helede Esnafları Kötü etkileyecek kanaatimce, vede madem Cmhuriyet şeklinde bir yönetimimiz var neden beni çok ilgilendiren bir yasa tasarısında kararlar alınırken ben acı çekiyorum, Heleki Avrupa gibi bizden çok farklı bir Gruba üye olacaz diyerek Anlayamıyorum Bilgisi olan arkadaşların Fikirlerini dinlemek isterim.
Ancak Tekrar belirtiyorum, konu iyi oldu sigara yasaklandı şeklinde bir konu değil, toplumsal değerler ve Yaşamsal Kapasite olarak konuyu masaya yatıralım. Kalkınma Hamlelerinin Düşük olduğu ortamda Habire yasaklamalar la Amaçlanan nedir.? Sigara tek değil örnekler Çoğaltılabilir, Arabesk Müziğin Kısıtlanmasıda buna eklenebilir.
-----------------------------akp yönetimini desteklemeyen biri olarak yaptıkları ve seninde örnek verdigin sigara ve arabesk yasagını destekliyorum cunku artık sigara bagımlılıgı dunyada bir hastalık olarak kabul edilmiştir insan saglıgına zaralı oldugu kadar çevreyede zararlıdır ne demek "kişinin derdi tasası varsa" bu .çok komik bir savunma kimsenin agzı kapatılmıyor sigara içme diye,git evinde iç git dagda bayırda iç ama halka acık kapalı alanlarda içme cunku içmeyen var ölmek istemeyn var kanser olmak istemeyen var cocuklar var bebekler var sen kendi saglıgını kendi ellerinle alabilrisin ama baskasının kini alamassın bir baska örnek arabesk,arabesk konu bakmından dramları işler ve her ruh haline göre dinlenmeyen bir muzik turudur ve son zamanlarda genel olarak dinliyici kitlesi iyice dusmektedir dedigim gibi kimse sana dinleme demiyo git evinde dinle dagda bayırda dinle istedigin yerde dinle ama otosbuslerde otobsun kontrolu sende diye baskasınında sabahın körunde senle aynı ruh haline sokmaya hakkın yok kaldıkı arabesk belli bir kitleye hitap eder seven var sevmeyen var.vatandasın fikirlerinin alınmasına bu konuda gerek varmu hukmu bu kadar acık konularda kişilerden fikir alınması hem yeni tartsılamalra hem zaman kaybına neden olur ve devlet içindeki çakalların gundem degiştirme malzemelerinin arasına girer.
-
Başına buyruk kararları alma yetkisini kim verdi onu araştırmak lazım , hadi diyelim birinde yetki verdin ikincisinde verme işine gelmediyse .
Zaten milletvekilleri adı üstünde milletin vekili . konuş dinle anla sonra oy ver birincide kandırdıysa ikinciside var bunun.
ikide birde halka sorulacak referandum mu yapılacak? bunun ülkeye maliyeti ne?
hem kalkınma hamlelerinden bahsedip hemde refarandum maliyetini gözardı edersen çelişkinle kalırsın:)
-
Yahu Tamam alla alla Size bişey soranda Kabahat Canım. :(
Yok yani o Değilde, Liderler Karnı aç Vatandaşın ne içtiği sigara ile uraşır orasına takıldı kafam sadece. Anlaşılan oki bu yeni yaratılan Hayat Koşullarında da yaşamak için, Vatandaş tartışmak yerine Kurnazlıkları ve yasanın açıkları ile iç içe yaşamayı öğrenmekten başka çıkar yol yok. Zira Zaten Tartışsakda Yırtınsakda Yapacaklarını yaptılar. Lanet olsun Bir dahaki Seçimlerde Ben ve Çevremden Zırnık oy Alamayacaklar Yaklaşık 400 Oy Kaybı. Kardeşim Akp Gençlik Kollarında Çalışıyor Kesecem onu.
Erkan Kardeşim Bu arada Sana Döniyim, Yahu Ne çelişkisidir Gözüm yahu Öyledir tabi hani nerede iş kalkınma, hani nerede sosyalleşme yada bırak tamam sanırım kafam karışık. Ben artık Seyredecem Ahhanda buraya yazıyorum işler Terso sardığı zaman Bir konu açacam Ve bu konuyuda orada Bir gün gelecek gösterecem. Gidişat Kötüye giderken Köle olmak için bu kadar isteklilik kabul görecek bir çelişki değildir. Umarım ben yanılıyorum bunu cidden isterim umarım bu yasaklar daha güzel bir toplum yaratır, Ama yolunun bundan geçtiğine inanmıyorum.
Gel gelelim İbosoft Kardeşin de dediği gibi Sanırım Olan olmuş Madem seçtik Ne tantana ederizki. Haklı tabiki. Bu arada Lanet olsun.
İboSoft Cevap= İbocan bak kardeşim, Cahil değiliz Uganda Usulü olmadığını bende biliyorum, Referandum yapıldı, Bunun farkındayım, ama Türkiye gibi bir ülkede Daha önemli problemler varken Son Derece Radikal bir kararın Bir anda alınmasına Karşı tepki verdim ben. Türkiye tarihinde ilk olacak bir Yasaklama Kararı alınıyor ve Nüfsunun Büyük Çoğunluğu tiryakilerden Oluşan bir ülke, Bak Tahribatta Müritlerin Çoğu durumdan memnun olabilir, ama inanın bana Tiryakilerin hiç hoşuna gitmedi bu karar. Allahtan Tek Dileğim Tez Zamanda Tayyip Baştan Gide.
BAAL Sanada Gelince Sende Her Zaman Muhalefet olmasan Zaten olmaz. Sigarayı içmeyi bilmeyenlerin Hasara uramasından sigara değil bilinçsiz içicilik etkilidir. Kardeşim Bak Ben X Marka bir sigara içtim bi müddet baktım eklemlerimde Sorunlar çıkmaya başladı markayı değiştirdim bir buçk yıl sonra Kalpte sorun almaya başladım, İlk başladığım Sigaraya Döndüm, Şu anda 3 yıl Oldu o Zamandan bu yana daha en ufak sorun yok. Anlayacağınız Kaçak Tütün ile kendilerini Perişan eden Cahil halka Bilinçli Tiryaki olmayı öretecek bişler kimse yayınlamayı denemiyo nedense. Bırak yahu bırak Gözüm Bana Bilimsellik Tezleri yapma.
25 Yıllık Profesyonel içiciyim Şu an Kısmetse Bi gün Görüşebilirsek Seninle Koşuda kapışırım Beni geçemezsin bile, Olay kafada bitiyo kardeşim Kafada. Bilinçli olmaktır tüm Sorun.
Artısıda var Bu olanlar Kanaatimce, Memlekete Sokulanları Vatandaşın Dikkatinden kaçırmak için geliştirilen Narkoz Özelliği olan Mestetme Halsiz Bırakma kafa karıştırma tekniklerinden başkada bişey değildir. Sanki her şey Dört Dörtlüktür, Sıra Geldi Açık havalarda Gezin Vatandaşlarım Gülücükler Saçmaya, Rengarenk bir hayat portleri çizmeye demi, Salak değilim ben.
-
shockman bunu yazdı:
-----------------------------Yıllık Profesyonel içiciyim Şu an Kısmetse Bi gün Görüşebilirsek Seninle Koşuda kapışırım Beni geçemezsin bile, Olay kafada bitiyo kardeşim Kafada. Bilinçli olmaktır tüm Sorun.
Artısıda var Bu olanlar Kanaatimce, Memlekete Sokulanları Vatandaşın Dikkatinden kaçırmak için geliştirilen Narkoz Özelliği olan Mestetme Halsiz Bırakma kafa karıştırma tekniklerinden başkada bişey değildir. Sanki her şey Dört Dörtlüktür, Sıra Geldi Açık havalarda Gezin Vatandaşlarım Gülücükler Saçmaya, Rengarenk bir hayat portleri çizmeye demi, Salak değilim ben.
-----------------------------İçiciliğin profesyönelliği mi olur hocam? Ayrıca bu kapışma olayı nası yapılıyor?
Bilinçli her insan sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilir. İnsan sağlığını tehdit eden bişeye devletin karşı çıkması normal bi olaydır.