folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Halüsinojen Mantarlar

Halüsinojen Mantarlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Erkek
    Bazı mantarların halüsinojen özelliklerinin olduğu yüzyıllardır bilinmektedir. Eski Orta ve Güney Amerika medeniyetlerinde bulunan heykeller, mantarların o zamanlar dini törenlerde kullanıldığını göstermektedir. Aztekler bu mantarları "teonanacatl - Tanrıların eti" şeklinde tarif etmişlerdir. Tarihçiler Aztek ruhani liderlerinin bu halüsinojenleri kullanarak farklı bir bilinç düzeyine geçtiği, tanrılar ve diğer ruhlarla iletişim kurduklarına inandıklarını belirtmişlerdir. Sihirli mantarlar olarak ta bilinirler.

Konu başlıkları

1 Türler
    2 Yasal Durum
    3 Tehlikeler
    4 Bağlantılar

//

Türler
    Halüsinojen mantarları çeşitli gruplara ayırabilir

Psilocybe semilanceata

Psilocybin/Psilocin Mantarlar: Bu maddeleri içeren mantarlar genelde Psilocybe, Stropharia, Conocybe, and Panaeolus ailesine mensuptur. Psilocybin kelimesi Yunancadaki "psilo" (kel) ve "cybe" (kafa) kelimelerinden gelmiştir. Bu türden mantarlardan bazıları şunlardır: Psilocybe mexicana, Psilocybe cubensis, Psilocybe semilanceata, Psilocybe pelliculosa, Panaeolus subbalteatus, Psilocybe cyanescens, Psilocybe baeocystis. Bu mantarlar tüketilmelerinin yarım-bir saat ardından dört saat kadar sürebilen esneme, konsantrasyon bozukluğu, kalp atışlarının hızlanması, görsel ve işitsel halüsinasyonlara (sanrılar) yol açar. Bu mantarların en büyük tehlikesi Galerina autumnalis gibi ölümcül bazı mantar türlerine çok benzemeleri ve aynı habitatı paylaşmalarıdır. Son zamanlarda Psilocybin gibi maddelerin tıpta kullanımlarının ne şekilde olabileceği yönünde araştırma projeleri başlatılmıştır.
    İbotenik asit ve Müsimol içeren mantarlar:

Amanita muscaria

Amanita muscaria: Üzerine konan sinekleri öldürdüğü için Sinek mantarı ("Fly agaric") olarak ta bilinen bu mantar müsimol ve ibotenik asit isimlerindeki halüsinojen maddeleri içerir. Amanita virosa (Ölüm meleği) ve Amanita phalloides (Türkiyede Evcik kıran ve Köy Göçüren diye de bilinir) ismindeki ölümcül mantarlarla akrabadır. Tüketilmesinin ardından terleme, göz bebeklerinde küçülme, vücut ısısının yükselmesi ve halüsinasyonlar görülür. Genelde mantarı yiyen kişi derin bir uykuya dalar. Lewis Caroll'un Alis Harikalar Diyarında isimli kitabının kahramanı Alice'nin bir mantarı yedikten sonra yaşadıkları bu mantarın Amanita muscaria olduğunu ima etmektedir. Ortaçağ'da bu mantarın sıkılan suyu sinek öldürücü olarak kullanılıştır. Çocuk kitaplarında kırmızı ve benekli olarak resmedilen mantarlar da bu mantar türündendir.
    Amanita pantherina: Amanita muscaria ile benzer kimyasal içeriğe sahiptir ancak ondan daha etkili ve tehlikelidir.

Ergot ya da Çavdar mahmuzu (Claviceps purpurea): Çavdar üzerinde yetişen bu mantar türü ölüm tehlikesine yol açabilir. Eğer hasat sırasında veya çavdar una dönüştürülmeden önce temizlenmezse bu undan yapılan ürünleri yiyenler etkilenirler. Kullanımı delilik veya düşüklere yol açabilir. Bu mantar üzerinde yapılan araştırmalar histamine, ergosterol ve güçlü ve yasadışı bir halüsinojen olan LSD nin elde edilmesini sağlamıştır.

Yasal Durum
    Amanita muscaria çoğu ülkede kontrol dışındadır. LSD hammaddesi olduğu için çavdar mahmuzu erişimi kontrol altında tutulmaktadır. Hollanda dışındaki avrupa ülkelerinin çoğunda halüsinojen mantarların bulundurulması ve tüketilmesi yasadışıdır. Birleşik Amerika eyaletlerinin çoğunda da bu mantarların kullanımı yasaktır. Halüsinojen mantar sporları mikroskobik örnek olarak internetteki çeşitli sitelerden temin edilebilmekteyse de, çoğu ülkede bu mantarların sporlarının bile bulundurulması yasaktır.

Tehlikeler
    Türleri bilinmeyen mantarların toplanması ve bilinçsizce tüketimi ölümle sonuçlanabilecek zehirlenmelere yol açabilir.

soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Erkek
    Var mı bunun sporlarını alabileceğimiz yer bilen. Atarım gübreye çıkar. :D

Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    Magic Mushroom:film afişleri ile dolu bir odada yendikten sonra, afişlerden çıkan ünlüler ile kanka olunabildiği, kapıların canlanıp üzerinize yürümesine, kendinizi müfettiş gadget gibi hissetmenize sebep olduğu söylenen uyuşturucu madde.

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Çoluk çocuğun diline düştü herşey...

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyro
    hyro's avatar
    Erkek
    Wikipedia'dan kopyalanmış bilgi, ekstra bişey yok :D

Benim imzam güzeldir hakkatten. :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    eninde sonunda tahribat, "çocuk ve gençlerin ruhsal ve bedensel gelişimine zarar vermekten" dolayı kapatılacak. şindi hangi sivrizekanın aklına geldi mantar fln ...
    "Webmaster, siteye giren arkadaslarda olusabilecek psikolojik rahatsizliklardan sorumluluk kabul etmez." :D
    öyle ya da böyle herhangibi bir kaynaktan öğrenir zaten öğrenmek isteyen kaldıki her öğrendiğini eyleme geçirme aşkıyla yandığını sanmıyorum kimsenin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

mantarı sakın ama sakın denemeyin denersenizde yanınızda ayık 1 2 kisi olsun yoksa öle bilirsiniz ben kullanmadım ama kullananları biliyorum dusalırsınız kurulanırken havlunun sizi bogdugunu sanarsınız ve kurtulamazsınzı vs acayip seyler görebilirsiniz bir an bir arkadasınıza sinirlenip onu öldürme tebbessümüne bile varırsınız.

anlamadıgım bu asitlerin insanların duyu organlarını daha cok hassaslastırdıgı kısık seste fısıldayanları duya biliyorsunuz net veye buna inanamadım size arkası dönük birisi o an sunu bu yapma diyor yani ne yaptıgıni görüyor :S

sakın ama sakın denemeyin cürüyerek ölürsünüz.

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydin
    maydin's avatar
    Erkek

sporları ebayda satılıyor... Biz bundan 4 sene önce filan takriben ebaydan alıp ekmiştik, 5 tane mantarı kızarttık,  ben 1,5 tane yedim. O güne kadar denedigim tüm uyarıcı ve uyuşturuculardan beter bişeydi amk :/   ayaga kalkamadıgını boyunun küçüldügünü filan hissediyorsun. Full halisilasyonnn tansiyon filan düşüyor bildigin beyin amcklaması geçiriyorsun işte

Denemeyin !

İmza yerine parmak basmayı tercih ediyorum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

bir evin duvarlarindan gecen elektrik kablolarini sinirleriniz olarak dusunun...

isigi acmak icin kullandiginiz priz, actiginiz anda bir kabloyu kullanarak o isigin uyarilmasini ve dolayisiyla yanmasini saglar.

sonucta kettle in (su su kaynatmaya yarayan alet) dugmesine bastiginiz zamanda o alete elektirigi yolluyorsunuz ve su isinip, kayniyor.

kablolari sinirleriniz, prizleri beyniniz, su kaynamasini veya isigin yanmasinida algilar olarak yorumlarsaniz.

simdi mantarlarin yaptigina gelelim...

bir evde isigi acmak icin dugmeye basladiginizda suyun kaynadigini, kettlein dugmesine bastiginda isigin yandigini hayal edin.

simdi bunu beyninize, sinirlerinize ve algilariniza uygulayin.

gordugunuz seyleri, duydugunuzu, dokandiginiz seyleri koklayabildiginizi dusunun :)

UYARI: Tamamen toksik maddelerin beyin hucre ve sinirlerinde yarattigi anormalliklerden kaynaklanan sonuclardir. Ve evet, bu mantarlar beyninizi zehirliyor, olduruyor...

anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    Çoluk çocuğun diline düştü herşey...

konuyu ve postları okumadım sadece bu post a takıldı gözüm; ama hak vermemek elde değil :Q

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokhan_ssl
    gokhan_ssl's avatar
    Erkek
    götünüz yiyiyorsa yiyin ebenizin şeyini tersten görün. tecrübe ile sabittir. 2gr kuru yemiştim. deliriyorum zannetmiştim arkadaşlar acile götürdülüler bütün gün piç oldu midemi yıkadılar aq.
Toplam Hit: 5610 Toplam Mesaj: 13