Hangi Altın Yatırım İçin İyi? Ya Da Alternatif?
-
hocam şimdi baktım da 650 tl 3 yıl boyunca kalsa mevduatta yaklaşık neti 160 civarı birşey oluyor. Sahip olduğun paranın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum dişinden tırnağından artırmışsın fakat farklı bir yatırım aracına yönelmek daha iyi olacaktır dediğim gibi ben de hala arayıştayım. Esasında bankaların şu dolar alıp satmak için açtığın hesaplardan aylık ücret kesmeseler 1 birim başından haftada 3-5 kuruş kazanılabilir 600 birimden hesaplayacak olursak (ortalama 2 krş olarak hesaplandı) 1tl 20 krş yapıyor ? Bu hizmet için ayda sanıyorum 50 tl ödüyorsun ve bahsi geçen işlemleri her saat yapamıyorsun diye biliyorum yoksa 600 birim için çok güzel bir miktar (birim olarak bahsedilen amerikan dolarıdır an itibariyle 600X1,801=1080) peki bahsedilen birim başına 1-2 kuruş mevzusu ne kadar doğru bununda sağlamasını yapmak istedim birden: İçinde bulunduğumuz hafta baz alınarak (farkettiğim şu borsa altın hisse senedi vs aşağı yukarı her biri için alım-satım arasında 10k (k=katı) bir fark oluyor bu yüzden kar edebilmek için en az 10k+1 bir artışla satış yapmalıyız)
şanslı olduğumuzu varsayıyorum
11.08.12 dolar satış:1,777
14.08.12 dolar alış:1,1794
birim başına 17 krş bir artış
10 kuruşu alım satım farkına gidiyor.
bu şansla haftada birim başına 7 kurış elde ediyoruz 600 birim için 4 tl 20 krş karımız oluyor.
uğraştığımıza değmez zira zarardayız
fakat 3 günde bir bunu elde etseydik 42 tl bu kadar polyanna olmama rağmen hala zarardayız neden ?
Elimizdeki meblanın kapasitesi bu kadar küçük paralar erimeye mahkûm ne yazık ki
burdan çıkardığım ders yastık altında banka hesabında (altın ayrı bir mevzu nasıl fırladığından bahsettim ama genel olarak) altında pek birşey ifade etmiyor. Mümkünse parayı ticari faaliyetlerle değerledirmeli valla bu konuda verebileceğim pek fikir yok. Çevreni kolaçan et eksik ne var git makul bir miktar getir deneme amaçlı bir gün tezgah mı açarsın direk esnafa mı satarsın bilmem ama bu şekilde günde %25 kar oranı koyarsan daha fazla getirisi olur ama buna da emek yol yemek ve zaman bileşenlerini de koymalısın ne oldu şimdi artık bu kadar hesap yeter.
-
DJ_Alper bunu yazdı
Ramazandan sonra baya bir artış bekleniyor altında
hala hazırda 176 gr 24 ayar altınım +35 adet çeyreğim 4 tane tamım 1-2 tanede grlık var :)
düğün hasılatı :)
100 Tl üstüne çıkarsa bozdurabilirim
24077,94..fena sayılmaz hemen evlenmem lazım :]
-
kuveytturke hesap açtır parayı yatır anlık altın kurundan hesaba geçiliyor 2 sene sonra bozdurdugunda o günkü kurdan bozuyorlar herşey kağıt üzerinde oluyor işlem ücreti işletim ücreti ıvır zıvır yok
-
git bi bankadan altın hesabı açtır oradan al, madem öğrencisin direk altını alman iyi olmaz :) muhafaza etmesi var bide onu :)
-
kışı yada kurban bayramını bekle hemen şimdi alma
-
altın hesabı aç ziraatten kuyumcu ile falan uğraşma 7 gr altın alırsın. sen zaten para ölmesin diyorsun uugun bi zamanda altın fiyatının arttığı çıkartır satarsın. zaten ben altın biriktirmeyi cebimde para durmasın die istiyorum bişeyler oluyor para bitiyor.