Hangi Dizüstü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    monster'ın başka modelini bulamadın mı?
    eğer oyun için düşünüyorum diyorsan monster'dan şaşmayacaksın. adamlar eğer istediğiniz oyunu çalıştıramazsınız bilgisayarı geri getirin diyorlar.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End0t0ksiN
    End0t0ksiN's avatar
    Erkek
    monster alma derım ACER hıc alma derım toshıba yada hp pavılıon al ama ASUS'ta ıyıdır :D

Potansiyel Rahatsız # 'yengesini s.kenlerin dizisinin yapıldığı devirde yaşayan mürid '
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slam44
    slam44's avatar
    Erkek

asus yada hp

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek
    bu verdiğin özelliklerdeki laptop lardan asus tabikide toshiba yla hp de iyidir kaliteli malları ama exper sakın ola düşünme derim çok hassas bi laptop bozulabilitesi yüksek..

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    ya arkadaşlar hp almak istemiyorum çünkü bi arıza çıktığında servisi çok yavaş işliyo.bi tane war zaten hp pavillion dv???? ama dediğim gibi 2 kere bozuldu ikisnde de kavga etmeden yaptıramadım.Monster koymamın sebebi arkadaşlardan birinin de sölediği gibi çalıştıramadığı oyun olursa geri getirin demeleri.Malum, her oyunu çalıştırıosa kalitesi yüksek demektir(bence).Ama ASUS daha önce kullanmama rağmen çoğu kişiden oldukça olumlu yorum aldım.Toshiba biraz pahalı geldi açıkçası.Casper Nirvana da aklımdaydı ama unuttum koymayı.

NEDEN? (soru olarak)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Arkadaşım ben de sana düşüncemi söyleyeyim...

Eğer bende para var sorun olmaz dersen TOSHIBA alacaksın. Bütün parçaları kendisi yapıyor ve servis konusunda sorun olmaz. Gerektiğinde driver cd sini bile kapına kadar getirirler. Bunun yanı sıra bataryaları diğer markalara nazaran çok daha verimli ve uzun ömürlü.

Eğer orta düzeyli bir param var dersen ASUS alacaksın. Performans istiyorsan diğer arkadaşların dediği gibi F3 serisini öneririm. Kendim F3SV kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak arkadaşım da aynısını alacaktı, hiçbir stokta kalmadığını söyledi. Ona da F3SG aldık, o da oldukça memnun. Servis sorunu olmaz, ayrıca uzun süre kullanırsın.

Eğer elimde çok fazla para yok dersen HP yi o zaman öneririm. Çok güçlü modelleri yok ve servis ağı olsa bile servisle aranda sorun çıkabiliyor. Ayrıca makinalar oldukça narin, çabuk bozulabiliyor.

Diğer markalara gelince:

-> SONY, diğer markalara nazaran çok daha narindir ve çok güçlü modelleri yok. Ayrıca aşırı pahalı.

-> CASPER, Türkiye içerisinde üretilebilen en iyi dizüstü bilgisayarlar. Ancak tavsiye etmem, çünkü çok güçlü modelleri yok ve sorun çıkmasına yatkın makinaları var.

-> MONSTER, "çalıştırmayan oyun olursa getirin" muhabbetine inanmıyorum. Zira, yeni bilgisayarlar dahi bazı oyunları çalıştırmada sorun oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra, bu firma son zamanlarda kendini gösterebildi. Ayrıca servisini hiç duymadım :)

Bütün bunları geçelim. Sıra seçmen gereken modele geldi. Masaüstülerde olduğu gibi toplama alamayacağın için model seçmen gerekiyor. Bunlar için de parçalara bakacaksın. Dizüstü bilgisayarı, ne için kullanacaksan ona göre parçalara sahip olman gerek. Oyun için alıyorsan, ekran kartın sağlam olmalı. Sana tavsiyem, dizüstü bilgisayarlarda nVIDIA, masaüstülerde ATI almandır. ATI, enerji/performans oranına göre parça yapar. nVIDIA ise belirli bir voltaj aralığında çalışan parçalar yapar. Elbette ATI çok daha performanslı ancak nVIDIA da sağlam sayılabilir parçaları var. ATI, nVIDIA ya göre çok daha fazla enerji çeker. Bu sebeple ATI ekran kartlarına sahip dizüstü bilgisayarların bataryaları uzun süre dayanmaz. Ayrıca seçtiğin ekran kartı modeline de dikkat etmen gerek. Çok güçlü ekran kartları bir o kadar enerji tüketir. Buna dikkat etmen gerek.

Sanırım sana bu kadar tavsiye yeter :) Benden bu kadar :)

Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

hoca ben bi çok laptop kullandım farklı modellerde

en çok sevdiğim ve sağlam verim aldığım markalar sony vaio ve  toshiba serisi

markalar sırasında benim şahsi öncelik sıram ise

sony ( kullanırım ama almam açıkcası )> Toshiba ( tek gecerim şu anki laptobum da Toshiba satallite pro serisi ) > Hp > asus ( 2007 nin en sağlam kasası hp seçilsede ben kasa sağlamlığını ve dizayn seviyorum )

acer > casper falan bunların kalitesini zaten pek bilmiyorum ama verim konusunda pek bişi elde edilmiyor malesef

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    hickimse bahsetmemis bu DELL ler kotumu oluo ki kimse onermemis yaf bn dell veya asus almayi dusunuorm. 2000 ytl civarin rahat bi sekilde kasmadan oyun oynayabilecegim fln bi makina alsam ne alam o zmn bn? ve mumkunse her tarafi siyaf olan bisi olsun:D bnm eller cok terlio bi dene toshiba var ici gri renkli ustundeki stickerlarin boyalari ter yuzunden makinanin ustune akti mindar oldu makina + bide zamanin getirisi sarardi biras ici:D

imza
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

ugur0 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hickimse bahsetmemis bu DELL ler kotumu oluo ki kimse onermemis yaf bn dell veya asus almayi dusunuorm. 2000 ytl civarin rahat bi sekilde kasmadan oyun oynayabilecegim fln bi makina alsam ne alam o zmn bn? ve mumkunse her tarafi siyaf olan bisi olsun:D bnm eller cok terlio bi dene toshiba var ici gri renkli ustundeki stickerlarin boyalari ter yuzunden makinanin ustune akti mindar oldu makina + bide zamanin getirisi sarardi biras ici:D
    -----------------------------
    ugurom sen benim önceki sayfada gösterdigim hp ye bak fiyat/performansta tavan yapmıstır ayrıca blu ray kumanda ekran kartı dikkatimi cekti

bide işlemcisi yeni nesil centrino 2 

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

neye dayanarak "hp alma" demisim diye bi arkadas sormus

cok basit deneyim birader,

ben S.A.P. programciligi üzerine istanbulda koc un danismanlik firmasinda calisiyorum.. firmada yogun bir proje üstüne 3 ayligine zimmettli hp nin donanimsal olarak iyi bir kac laptop verilmisti 18 arkadasimada ayni model verildi. daha kullanali bir ay olmadi döküman ve programcilik isi disinda agir isler yaptigimizda yoktu.. sapitti abi 18 i de 1 ay olmadan performansi görülür sekilde düstü, 1-2 desen neyse hemen hemen hepsi.. acarsin acilmasi bi uzun sürmeye basladi, donmalar programda is görürken kitlenmeler.. kulaga saglam gelen makinalardi.. ama lanet ettirdi..

ise devam etmek icin birkac güne baska makinalar geldi, asus un.. ozamandan beri asus gözdemdir.. sony nin yeri de farklidir..

bilmiyorum belki kullanip memnun olanda vardir ancak ben asla önermiyorum hp ile deneyimlerim sonucunda..

m51se ve özellikle M51sn asustan şiddetle tavsiye edilir...! hp yazici yapsin abi orda iyiler.. laptop olaraksa sorunlu..

choosing my confessions...
Toplam Hit: 4036 Toplam Mesaj: 21