Hangi Entegre?
-
Pic kullanacaksan şunu tavsiye ederim.
http://www.oshonsoft.com/pic.html
Çok light ve işyapan bi ide. İçinde VB compilerdan tut, motor phase simulation herşey var
Voltaj sabit olacaksa evet ne kadar süreyle ne kadar döneceğini hesaplarsın fakat hareket eden şeyin başında sonunda motoru durduracak birşey varsa o problem olur. yakabilir motoru
HolyOne tarafından 14/Ara/14 19:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Beyler tekrarlıyorum ben tur sayısını hesaplamayacağım. Tur sayısını hesaplama işine girmemek için ortalama süre üzerinden deneyeceğim şansımı zaten amaç o. Kaan'ın da dediği gibi encoder işine girersem zaten servo kullanmaktan pek farkı kalmıyor. Daha ucuz bir yöntem olabilir bilmiyorum daha araştırmadım ama şu an öncelikli olarak tur sayısı işine girmeden bildiğimiz kaba zaman hesabıyla bu işi çözmeye çalışmak.
Holy hocam eyvole, aynen dediğin gibi motoru bloke etmemeye dikkat etmem lazım ama problem olacağını sanmıyorum. ,
İşin aslı pic öğrenmek istiyorum ve bunun için basit bir projeye girişeyim diyorum. Motorun kontrol edeceği şey zebra desenli bir store perde. Birincisi sürekli tuşa basılı tutarak kalksın insin istemiyorum aça basınca açılsın, kapaya basınca kapansın. İkincisi; zebra desenli perdeyi biliyorsanız biraz çevirince transparan kısımlar üst üste gelir içeri ışık girsin diye, işte onu otomatik yaptırmak istiyorum. Amaç daha çok pic öğrenmek yani, yoksa perdeyi kaldır indir falan çözülür bir şekilde.
-
adım motoru olarak kartuşlu bozuk bir yazıcnın motorunu kullanabilirsin.
nasıl bişiye ihtiyacın var bilmiyorum ama birkaç öğrencinin adım motoru olarak yazıcı motorundan faydalandığını görmüştüm.
normal dc motorlarrın sargısı farklı olduğu için işini göreceğini pek sanmıyorum.
-
Taşımayabilir hocam ağırlığı o. Ağırlığı taşısa bile param yetecek kadar step motor çok yavaş olacak. Cam motoru alsam iş görmez mi?
-
bütçe ne kadar?
-
Max 75 felan buna pic programlayıcı dahil değil.
krypt tarafından 14/Ara/14 23:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Motorun dönüş açısını belli zaman aralıklarıyla deneyerek bulman mümkün.Arkadaşlar olayın biraz mühendislik tarafını karıştırıyorlar o açıda encoder kullanmanı öneriyorlar.
Esconda tarafından 14/Ara/14 23:50 tarihinde düzenlenmiştir -
uzaktan kumanda kısmı hariç
step motorla yaptım arduino ile dediğin komutları