Hangi Entegre?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Pic kullanacaksan şunu tavsiye ederim.

http://www.oshonsoft.com/pic.html

Çok light ve işyapan bi ide. İçinde VB compilerdan tut, motor phase simulation herşey var

Voltaj sabit olacaksa evet ne kadar süreyle ne kadar döneceğini hesaplarsın fakat hareket eden şeyin başında sonunda motoru durduracak birşey varsa o problem olur. yakabilir motoru

HolyOne tarafından 14/Ara/14 19:16 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Beyler tekrarlıyorum ben tur sayısını hesaplamayacağım. Tur sayısını hesaplama işine girmemek için ortalama süre üzerinden deneyeceğim şansımı zaten amaç o. Kaan'ın da dediği gibi encoder işine girersem zaten servo kullanmaktan pek farkı kalmıyor. Daha ucuz bir yöntem olabilir bilmiyorum daha araştırmadım ama şu an öncelikli olarak tur sayısı işine girmeden bildiğimiz kaba zaman hesabıyla bu işi çözmeye çalışmak. 

Holy hocam eyvole, aynen dediğin gibi motoru bloke etmemeye dikkat etmem lazım ama problem olacağını sanmıyorum. ,

İşin aslı pic öğrenmek istiyorum ve bunun için basit bir projeye girişeyim diyorum. Motorun kontrol edeceği şey zebra desenli bir store perde. Birincisi sürekli tuşa basılı tutarak kalksın insin istemiyorum aça basınca açılsın, kapaya basınca kapansın. İkincisi; zebra desenli perdeyi biliyorsanız biraz çevirince transparan kısımlar üst üste gelir içeri ışık girsin diye, işte onu otomatik yaptırmak istiyorum. Amaç daha çok pic öğrenmek yani, yoksa perdeyi kaldır indir falan çözülür bir şekilde.

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

adım motoru olarak kartuşlu bozuk bir yazıcnın motorunu kullanabilirsin.

nasıl bişiye ihtiyacın var bilmiyorum ama birkaç öğrencinin adım motoru olarak yazıcı motorundan faydalandığını görmüştüm.

normal dc motorlarrın sargısı farklı olduğu için işini göreceğini pek sanmıyorum.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Taşımayabilir hocam ağırlığı o. Ağırlığı taşısa bile param yetecek kadar step motor çok yavaş olacak. Cam motoru alsam iş görmez mi?

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

bütçe ne kadar?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Max 75 felan buna pic programlayıcı dahil değil.

krypt tarafından 14/Ara/14 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Motorun dönüş açısını belli zaman aralıklarıyla deneyerek bulman mümkün.Arkadaşlar olayın biraz mühendislik tarafını karıştırıyorlar o açıda encoder kullanmanı öneriyorlar.

Esconda tarafından 14/Ara/14 23:50 tarihinde düzenlenmiştir

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

uzaktan kumanda kısmı hariç

step motorla yaptım arduino ile dediğin komutları

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 1844 Toplam Mesaj: 19