Hangi Harici Harddisk Kutusunu Alayım?
-
joe_black bunu yazdı
müritler 2.5 " harici wd pasaport 1 tb var elimde. 4 5 gündür çalışmıyor.
kabloyu takınca ışığı flashör gibi ışığı yanıp yanıp sönüyo arka arkaya. hdd den de çalışma sesi geliyo. 5 10 sn sonra sanki bi yere sürtüyo gibi tırk tırk diye ses geliyo. baya bi bekliyom 20 25 dk falan ama pc görmüyor. ne hata veriyor ne pcde yönette gözüküyor. wdnin quick formatter firmware ve driver update prolarını yükledim ama gene görünmüyor. kabloda arıza var gibiydi (ara sıra oynatınca bağlantı kopuyodu) s2 nin kablosuyla denedim bir süre önce onla çalışıyodu 10 15 gün önce ama 4 5 gündür pc ye tanıtamıyorum.
kutuyu değiştirmeyi düşünüyorum bir de öyle denicem kutuyu açtım hddyi çıkardım usb girişi lehimli. ben buna uygun hangi kutuyu almam lazım.
daha önce 2.5 hdd alıp kutuya koyup harici yapmıştım ama bu gibi usbsi lehimli değildi.
resim yüklüyorumkutu tavsiye edebilecek ya da sorunumun ne olduğunu çözümünü söyleyecek birisi var mı?
kendi orj kablosunda temassızlık vardı bazen hafif pcyi oynatınca falan gidip geliyodu. acaba sürekli bağlantı kopup gelmesinden mi bozuldu? çözüm ne olabilir.
windows 7 xp ve pardusta denedim, 2 kablo ile 3 farklı pcde denedim ama sonuç aynı görmüyor..

Hocam eğer sürtme sesi geliyorsa ve ara sıra tık tık diyorsa kafa atıyordur o disk ve onu kurtarma şansın yok anca 750-1000 TL arası sadece veri kurtarma yapan yerler var onlara vericen kurtarıcan bilgileri. Aynı sorun onlarca kez geldi başıma o disk kafa atıyorsa daha bişey bekleme. -
Fatih bunu yazdı
kutuya gerek kalmadan sadece aparatla halledebiliyor muyuz bu işi? satışlan böyle bir aparat var mı?
varda hocam güç için adaptör falan takıyosun çok kirli görünüyo
-
Konu güzel. Takipteyim
-
Coiner bunu yazdı
Hocam eğer sürtme sesi geliyorsa ve ara sıra tık tık diyorsa kafa atıyordur o disk ve onu kurtarma şansın yok anca 750-1000 TL arası sadece veri kurtarma yapan yerler var onlara vericen kurtarıcan bilgileri. Aynı sorun onlarca kez geldi başıma o disk kafa atıyorsa daha bişey bekleme.aynen hocam cırt cırt diye sürtme sesi geliyo. arada da tık tık diyo. şemsiyeyi açamam ha :/
e sebep ne peki hocam neden bozuldu bu şekilde?
1 yıl oldu alınalı. geçen yıl yedekleri atıp 20 25 gün önce kullanmaya devam etmiştim. toplasan 10 defa kullanılmadı.
-
Fatih bunu yazdıCoiner bunu yazdı
Evet var dostum resmi aşağıda. IDE & SATA to USB diye aratırsan bulursun. Ama kutu alman daha faydalı olacaktır bu ürün daha çok teknik servisler için tak çıkar işlerinin çok olduğu yerlerde kullanılıyor.
http://www.bitenekadar.com/yeni-nesil-sata-ve-ide-usb-cevirici-adaptor-seti-34955-firsat-urun

Bunun fiyatı da az değilmiş hocam 7-8 lira olur diye ummuştum. Bu parayı vereceğime 12 lira daha verip kutuyu almak daha mantıklı.
neresi pahallı ben 4 ay önce 35 tl ye almıştım mis gibi fiyatı var
-
zalimadam bunu yazdıFatih bunu yazdıCoiner bunu yazdı
Evet var dostum resmi aşağıda. IDE & SATA to USB diye aratırsan bulursun. Ama kutu alman daha faydalı olacaktır bu ürün daha çok teknik servisler için tak çıkar işlerinin çok olduğu yerlerde kullanılıyor.
http://www.bitenekadar.com/yeni-nesil-sata-ve-ide-usb-cevirici-adaptor-seti-34955-firsat-urun

Bunun fiyatı da az değilmiş hocam 7-8 lira olur diye ummuştum. Bu parayı vereceğime 12 lira daha verip kutuyu almak daha mantıklı.
neresi pahallı ben 4 ay önce 35 tl ye almıştım mis gibi fiyatı var
ilk mesajda verdiğim linklerdekiler kutusuyla 32 lira hocam :)