Hangi İşletim Sistemini Yükleyeyim?
-
elimde eski bi kasa var
fantazi olsun diye format atcam hangi işletim sistemini yüklesem takılmadan çalışır
özellikler:
intel pentium II 350mhz
128 mb ram (64*2adet) 100mhz
6 gb hdd (4+2)
Gigabyte bilmemne anakart
Ekran kartı onboard 32 mb
not:sallamıyorum sadece vakit öldürmek için tavsiye istedim
-
pardus yükle.
-
vista yükle :))
-
bence ME yükle :) 98 den daha görsel.. ayrıca sistemi pek kasmıyor nt tabanlı işletim sistemleri gibi
-
windows 2000 kasarmı acaba
-
windows 2000 i kuramazsın o işlemciye.. nt tabanlı işletim sisemlerini yükleyemezsin (bi ihtimal nt 4.0 olabilir) ama çok kasar. kuracağın işletim sistemleri windows 3.1, win98, win98 se ya da win me olmalı ya da linux :) hiç kurulum yapmadan knoppix kurabilirsin (cd ile çalışan linux)
-
Windows 95 en iyisi abicim. En güvenli, en hızlı ve en sağlamı. Tek sorun diğer donanımın driverini bulmak :):):)
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------
windows 2000 i kuramazsın o işlemciye.. nt tabanlı işletim sisemlerini yükleyemezsin (bi ihtimal nt 4.0 olabilir) ama çok kasar. kuracağın işletim sistemleri windows 3.1, win98, win98 se ya da win me olmalı ya da linux :) hiç kurulum yapmadan knoppix kurabilirsin (cd ile çalışan linux)
hoca niye kuramayım xp kurdum zaten office 2003 de yükledim hatta bi kaç tane 30 - 40 mb lık oyun bile kurdum fifa 2005 çalışacak tı maça girince kilitlendi bilgisayar şimdi bunu kaldıracam çünkü harddiskler doldu güncelleme yapmayı düşündüm ama hepsi bitince windows 4 gb mi ne oluyo o zaman bişey yükleyemem office de rahat çalışılıyo bi belgeleri açarken kasılıyo -
PlatypuS bunu yazdı:
Kasar :) Forumda 150 Mb'mı Ne Boyutlarda Xp Vardı Belki Oda Güzel Olabiir Xp Olması İtibariyle.. -
Kapo bunu yazdı:
Windows 95 en iyisi abicim. En güvenli, en hızlı ve en sağlamı. Tek sorun diğer donanımın driverini bulmak :):):)
-----------------------------anakartın driverini bulamıyacağıma eminim ama 98 de tanımlıdır diye düşünüyorum
-
Dos_Attach bunu yazdı:
PlatypuS bunu yazdı:
Kasar :) Forumda 150 Mb'mı Ne Boyutlarda Xp Vardı Belki Oda Güzel Olabiir Xp Olması İtibariyle..
-----------------------------bu 150 mb xp yi deneyen var mı?
çalışıyo mu sahiden çalışıyosa nesi eksik de 150 mb