folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Hangi Kodun Ne İşe Yaradığını Öğrenebileceğimiz Bir Yer Var Mı?

Hangi Kodun Ne İşe Yaradığını Öğrenebileceğimiz Bir Yer Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

ingilizce kaynak istemiyorsun ama help me pleaze diyorsun nedir bu tezatlık.

Son olarak Türkçe kaynak olsa bile son gelişmeleri takip etmek için hemde global forumlarda iletişim saglayabilmek için ingilizce şart.Bir sorunu Türkiyede bir foruma sordugunda 1000 kişi biliyorsa o çözümü 100 kişi o foruma takılıyorsa maksimum 10 çözüm gelir.Global bir forum yada sitede gelen cevapların sayısı çok çok fazla

"

ngilizce kaynak istemiyorsun ama help me pleaze diyorsun nedir bu tezatlık.

" yemin ediyorum şaka gibisin ya tamam sağol bilgilendirmen içinde 

Ayet var, ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

ingilizce kaynak istemiyorsun ama help me pleaze diyorsun nedir bu tezatlık.

Son olarak Türkçe kaynak olsa bile son gelişmeleri takip etmek için hemde global forumlarda iletişim saglayabilmek için ingilizce şart.Bir sorunu Türkiyede bir foruma sordugunda 1000 kişi biliyorsa o çözümü 100 kişi o foruma takılıyorsa maksimum 10 çözüm gelir.Global bir forum yada sitede gelen cevapların sayısı çok çok fazla

"

ngilizce kaynak istemiyorsun ama help me pleaze diyorsun nedir bu tezatlık.

" yemin ediyorum şaka gibisin ya tamam sağol bilgilendirmen içinde 

terbiyesizlik yapma hocam konuştuğun adam türk forumlarında bilgi kapasitesi olarak bulabileceğin nadir insanlardandır.

yazılım bir lisan değildir,kelime kelime ne işe yaradığını öğrenmem gibi bir şey söz konusu değil.

vb.net dersleri yaz google a

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abicim açtığın konulara bakıyorum ;

--

Hangi kodun ne işe yaradığını öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
     400 Tl bütçe ve HTC Almak İstiyorum
     Bir programlama dili nasıl öğrenilir?
     Python da görsellik
     Yazılım ve matematik içiçe midir?
     Telefon Alacağım 360 Tl Bütçem Var Yardım
     Asp.net te Asp var mı

--

Nick'in gibi programlama öğrenmek istiyorsun.Tama iyi güzle hoş.ASp.net'tirt, aspdir, pythondur, programlama dili, yazılım matematik ve şimdi vb..

Fakat programlama mantığını biliyor musun ?

TAvsiyem önce javascript vs.. öğrenmendir.qbasic ile öğrenmiştim ben.Şimdi pascal'a falanda bakabilirsin ama bana kalırsa oturup javacript öğren.

C programlama diline birden ısınır c/c++,i php, java'da on numara devam edersin.Javascript'te bazı fonksiyonlar vardır öyle kafana göre yazamazsın.getElementById yadığında çalışır getelementbyid yazdığında çalışmaz vs..

Bütünn bunlar sana büyük bir tecrübe olur.DAhası dil ve syntax yani dilin biçimi sadece araçtır.

--

Önce programlama mantığını ve programlamayı öğren.Daha sonra aracını seçersin.

Önce araba kullanmayı öğren ki yeri geldiğinde ; jip, ferrari, clio, bmw ; otomatik vites, normal vites, triptnik vs.. kullanabilesin.

ARaba kullanmayı öğrenmeden ben jip sürebilmek istiyorum diyorsun.

Önce mantık.Ve sandman'ın dediği gibi ingilizce şarttır programlamada.

edit : flowchart , akış şemasından başlaman daha mantıklı

http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Articles/txt/html/article_FlowChart.html

http://goo.gl/rbQT3

http://goo.gl/IjGyr

dahasını araştır.

http:/goo.gl/8tzjd

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

terbiyesizlik yapma hocam konuştuğun adam türk forumlarında bilgi kapasitesi olarak bulabileceğin nadir insanlardandır.

yazılım bir lisan değildir,kelime kelime ne işe yaradığını öğrenmem gibi bir şey söz konusu değil.

vb.net dersleri yaz google a

öncelikle sana kalmadı benim terbiyemi eleştirmek bunu belirteyim ayrıca da ben orda gerçekten sağol bilgilendirmen için dedim kafaya almak için değil

zumsuk bunu yazdı:

abicim açtığın konulara bakıyorum ;

--

Hangi kodun ne işe yaradığını öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
     400 Tl bütçe ve HTC Almak İstiyorum
     Bir programlama dili nasıl öğrenilir?
     Python da görsellik
     Yazılım ve matematik içiçe midir?
     Telefon Alacağım 360 Tl Bütçem Var Yardım
     Asp.net te Asp var mı

--

Nick'in gibi programlama öğrenmek istiyorsun.Tama iyi güzle hoş.ASp.net'tirt, aspdir, pythondur, programlama dili, yazılım matematik ve şimdi vb..

Fakat programlama mantığını biliyor musun ?

TAvsiyem önce javascript vs.. öğrenmendir.qbasic ile öğrenmiştim ben.Şimdi pascal'a falanda bakabilirsin ama bana kalırsa oturup javacript öğren.

C programlama diline birden ısınır c/c++,i php, java'da on numara devam edersin.Javascript'te bazı fonksiyonlar vardır öyle kafana göre yazamazsın.getElementById yadığında çalışır getelementbyid yazdığında çalışmaz vs..

Bütünn bunlar sana büyük bir tecrübe olur.DAhası dil ve syntax yani dilin biçimi sadece araçtır.

--

Önce programlama mantığını ve programlamayı öğren.Daha sonra aracını seçersin.

Önce araba kullanmayı öğren ki yeri geldiğinde ; jip, ferrari, clio, bmw ; otomatik vites, normal vites, triptnik vs.. kullanabilesin.

ARaba kullanmayı öğrenmeden ben jip sürebilmek istiyorum diyorsun.

Önce mantık.Ve sandman'ın dediği gibi ingilizce şarttır programlamada.

hocam ayrıntılı olarak verdiğin bilgi için çok teşekkürler anlıyorum ki forumu sen ve senin gibi bazı adamlar yürütüyor

Ayet var, ayet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

hocam ayrıntılı olarak verdiğin bilgi için çok teşekkürler anlıyorum ki forumu sen ve senin gibi bazı adamlar yürütüyor

abicim bende senin gibiydim, her yeni gördüğüm şeye atlar tamam bunu öğrenicem derdim.Dahası şu an için bile ; bildiğimi doğru kabul ederim.İnsanlarla tartışırım.Tartışmadan sonra gidip öğrenirim, araştırırım.Ama tartışma anında doğru olan benim bildiğimdir (benim için)

FAkat ; 2006 danb eri yoğrula yoğrula daha düzgün bir hale geldiğimi düşünüyorum.

Sandman şu forumda + hayatımda görebileceğim en bilgili adamdır.Bana 2006 yılından beri ; linux ne boktan bişey sikeyim böyle işletim sistemini dediğim yıllardan beri (ki 2 sene devam etti sanırım) yardımcı olmuştur.Israrla ve bıkmadan.

Bir sürü şey öğrendim sayesinde.Sana ingilzice öğren diyorsa ; öğrenmen içindir.Şu anda bile sandman bana birşey der ; karşı çıkarım.Sonra gidip araştırırım , bakarım ki dediği şey gerçektende daha kolay.FAkat yine söylediğinde hayır ypamam derim.

Senin konuna gelip yazmış.Yardım konusunda şaka yapmaz bu adam.Türkiyedeki girdiği belkide tek forumdur.Sürekli takip eder, ara ara yazar.

Bu yüzden biraz daha sakin.Bu adamlar diyorsa birşey vardır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

Programmer bunu yazdı:

MRT_Ge-Force bunu yazdı:

msdn.com

msdn türkçe değil be hocam :( keşke olsa

edit : www.planet-source-code.com da ingilizceymiş :(

ingilizce ögrenmeye başlamak için harika bir sebep bence

şaka kaldıracak durumda değilim kafam gerçekten çok bozuk lanet olsun isteğimi karşılayacak bi türkçe site yok muu arkadaşlar help please!!! ::(

help please den devam ettir öğrenirsin sende ışık var.

konuyla ilgili, türk forumlarının mantığı c/p dir, bir arama yaparsın 10. sayfaya kadar aynı makale gelir 11. sayfada penis büyütücü sitesi vardır, google.com dan gavurca arattığından her biri özgün başlıklar ve sorunun çözümünü bulursun, ingilizce bilmiyorsan bulaşma, biliyorsan zaten dilin sentaksına daha aşina olursun ayrıca vb.net için msdn den taşaklı kaynak yoktur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

anladım haklısınız kusura bakmayın sıcak kafama vurdu galiba sert çıktım biraz 

Ayet var, ayet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

konuyla ilgili, türk forumlarının mantığı c/p dir, bir arama yaparsın 10. sayfaya kadar aynı makale gelir 11. sayfada penis büyütücü sitesi vardır, google.com dan gavurca arattığından her biri özgün başlıklar ve sorunun çözümünü bulursun, ingilizce bilmiyorsan bulaşma, biliyorsan zaten dilin sentaksına daha aşina olursun ayrıca vb.net için msdn den taşaklı kaynak yoktur.

ahahah :D yarıldım abi olayı çok güzel özetlemişsin ya 10 tanesinin 8 i birbirine benzer, 11. penis büyütücü :D asfhjauıoas

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

ahahah :D yarıldım abi olayı çok güzel özetlemişsin ya 10 tanesinin 8 i birbirine benzer, 11. penis büyütücü :D asfhjauıoas

süperdi puhahah :D

@zumsuk bu arada senin gerçekten bu yönünü forumdaki çoğu kişi sever. sana daldan dala atlıyor gibi gözüksede atladığın şeyi araştırıyorsun,öğreniosun,açtıgın konularda herkesin yazdıklarından bişiler kapmaya bakıyorsun ve en son ortaya o konuda bi proje çıkartıyorsun ve o konuda ilerlemesen bile ortada ürünün oluyo ki böylede olmalı.

@programmer programlama öğreniceksen bu işte ingilizce şart,türkçe sağlam kaynak yok denecek kadar az olanlarda düzenli değil,veya iyi kod yazabilirsin ama karşına bi hata çıktığında anlayamazsın anlamadığın için düzeltemezsin, düzeltemedigin için öğrenemezsin ortada kalır. işin temelinde ingilizce yatıyor.

kaynak olarak msdn'i kullanabilirsin örnek projelerede codeproject  ten bakabilirsin çok katkısı olur .

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

MRT_Ge-Force bunu yazdı:

msdn.com

msdn türkçe değil be hocam :( keşke olsa

edit : www.planet-source-code.com da ingilizceymiş :(

Yabancı dilin yoksa programlamayla işin ne?

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 4017 Toplam Mesaj: 31