Hangi Linux Dağıtımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Aslına bakarsan çoğu birbirinin aynı durumda şuanda o yüzden o piti piti yapıp seçebilirsin çekirdekleri aynı görünüm ve paketleri farklı mesela mint'in görünümünü beğendin ama ubuntu kullanmak istiyorsun gidip onu ona yükleyebilirsin 

ubuntunun yeni versiyonlarında sıkıntılar var neden bilmiyorum herkes çökme yaşıyor mint tavsiye ederim bende cinnamon arayüzü gayet hoş ve sade olmuş

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Fedora'dan sasma. Gnome-shell saglamdir

---

senelerdir ubuntu kullaniyorsum fakat 3 surumde mahfettiler. Saglam adamlari ubutu mobile'a kaydirinca , desktop surumu ogrenc oldu. Unity kabus; bir suru arayiz problemi yasadim. 

Mint desendaha berbat. Haftada 3-4 kez cokuyordu. Sinir oldum. 

mint ve ubuntu benim icin bitmistir. 

-

arch linux, backtrack(5 icin konusuyorum), fedora tercihimdir. 

Gnome 2, kde 3.5 kullanmayacaksan (ki eskidi); gbome-shell saglamdir. Youtube 'da 3 dakika civarinda video vardi (gnome shell features). 

MacOs arayuzunden sonra en saglami, en basiti, enguzel tasarima sahip olan ve kullanislisi gnome-shell. Fedorayla beraber geliyor. 

geri kalanini cope atsan yeridir. 

Edit;

bazi arkadaslar, sen xfce oneriyordun yada X'i oneriyordun diye sacmalayip beni sinirlendirmesen once soyleyeyim;

21 mart 2013 tarihi itibariyle 'bence' durum budur. Ubuntu, linux mint ve kde son surumden cok cektim. O yuzden fedora uzerinde birlikte gelen gnome-shell ile haftalardir sikinti yasamiyorum. bundan once kullandigimda da yasamamistim

-----

http://m.youtube.com/watch?v=SSGfS6K7pI0

Ayro tarafından 21/Mar/13 21:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anakroniq
    Anakroniq's avatar
    Erkek

Windows'a alışıksan ve ona yakın bir sistem istersen Linux Mint 14 Mate öneririm, kendi kullandığım sistemdir. Aha da masaüstümden bir ekran görüntüsü de aşağıda:

Aşk hiçbir zaman söylenemeyen, söylenemediği için BÜYÜK olan, sevgilinin adını dile düşürmemek için sevginin adını anmayan ve sevginin adını anmadan kendi dünyasında onu çoğaltan bi' duygudur...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    Anakroniq bunu yazdı

Windows'a alışıksan ve ona yakın bir sistem istersen Linux Mint 14 Mate öneririm, kendi kullandığım sistemdir. Aha da masaüstümden bir ekran görüntüsü de aşağıda:

DevilRullz beğendi ;)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

ubuntu ve pardusu çok beğeniyordum ama şu an rezalet yahu.

mint 13 14 iyidir. windowsa çok yakın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    mint 14'ü çok beğendim kurdum şuan. Ancak vpn bağlantısını kurmada sıkıntı yaşıyorum müridler. Aynı windows'taki gibi gateway k.adı parola yazıyorum mppe'yi aktif ediyorum ancak hala connection failed diyor bu sorunu nasıl çözebilirim.
Toplam Hit: 2590 Toplam Mesaj: 17