Hangi Linux Dağıtımı
-
Aslına bakarsan çoğu birbirinin aynı durumda şuanda o yüzden o piti piti yapıp seçebilirsin çekirdekleri aynı görünüm ve paketleri farklı mesela mint'in görünümünü beğendin ama ubuntu kullanmak istiyorsun gidip onu ona yükleyebilirsin
ubuntunun yeni versiyonlarında sıkıntılar var neden bilmiyorum herkes çökme yaşıyor mint tavsiye ederim bende cinnamon arayüzü gayet hoş ve sade olmuş
-
Fedora'dan sasma. Gnome-shell saglamdir
---
senelerdir ubuntu kullaniyorsum fakat 3 surumde mahfettiler. Saglam adamlari ubutu mobile'a kaydirinca , desktop surumu ogrenc oldu. Unity kabus; bir suru arayiz problemi yasadim.
Mint desendaha berbat. Haftada 3-4 kez cokuyordu. Sinir oldum.
mint ve ubuntu benim icin bitmistir.
-
arch linux, backtrack(5 icin konusuyorum), fedora tercihimdir.
Gnome 2, kde 3.5 kullanmayacaksan (ki eskidi); gbome-shell saglamdir. Youtube 'da 3 dakika civarinda video vardi (gnome shell features).
MacOs arayuzunden sonra en saglami, en basiti, enguzel tasarima sahip olan ve kullanislisi gnome-shell. Fedorayla beraber geliyor.
geri kalanini cope atsan yeridir.
Edit;
bazi arkadaslar, sen xfce oneriyordun yada X'i oneriyordun diye sacmalayip beni sinirlendirmesen once soyleyeyim;
21 mart 2013 tarihi itibariyle 'bence' durum budur. Ubuntu, linux mint ve kde son surumden cok cektim. O yuzden fedora uzerinde birlikte gelen gnome-shell ile haftalardir sikinti yasamiyorum. bundan once kullandigimda da yasamamistim
-----
http://m.youtube.com/watch?v=SSGfS6K7pI0
Ayro tarafından 21/Mar/13 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Windows'a alışıksan ve ona yakın bir sistem istersen Linux Mint 14 Mate öneririm, kendi kullandığım sistemdir. Aha da masaüstümden bir ekran görüntüsü de aşağıda:

-
Anakroniq bunu yazdı
Windows'a alışıksan ve ona yakın bir sistem istersen Linux Mint 14 Mate öneririm, kendi kullandığım sistemdir. Aha da masaüstümden bir ekran görüntüsü de aşağıda:

DevilRullz beğendi ;)
-
ubuntu ve pardusu çok beğeniyordum ama şu an rezalet yahu.
mint 13 14 iyidir. windowsa çok yakın.
-
mint 14'ü çok beğendim kurdum şuan. Ancak vpn bağlantısını kurmada sıkıntı yaşıyorum müridler. Aynı windows'taki gibi gateway k.adı parola yazıyorum mppe'yi aktif ediyorum ancak hala connection failed diyor bu sorunu nasıl çözebilirim.