Hangi Linux Dağıtımını Kullanıyorsunuz :?
-
KemikadaM bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıKemikadaM bunu yazdı
Elemantary OS basit sade
Şunun kadar da aptal basiretsiz bir OS görmedim
Kullanıp da neyini beğenmedin?
İlk çıktığı versiyonları test edenlerden biriyim. Saçma sapan bir masaüstü fikri var ikonları getirmeye bile uğraşmak neyin nesi.
Sonraki versiyonlarda ne kadar yol katetti bilemem.
Ancak stabil kullanım arayanlara mint deb edition
Ya da centos üzerine mate kurulum tavsiye ederim evladiyelik kullanırsınız.
Sabit işlemler yapıyorum macera arayan birisi değilim derseniz yine debian tavsiye ederim.
Ubuntu yeni başlayanlar için ideal olarar görülse de stabil olmaktan çok uzak çok zengin repo su avantaj ancak sürekli çakışan programlar ve anlamsız çökme sebepleri olabiliyor.
Genel itibari ile linux da sorun istemiyorsanız 6 ayda bir yuvarlanan debian ve centos gibi stabil os ları tercih edin.
Bu seçim sizi uzmanlastirmaz standart Windows kullanıcısı gibi takilirsiniz. Ancak linuxun ekle çıkar modül yapısını keşfetmek bunda uzmanlaşmak istiyorsanız reposu geniş daha hızlı güncellenen ancak çıkaracağı sorunları terminal üzerinden çözmek zorunda kalacağınız oslari tercih etmelisiniz.
-
emnimax bunu yazdıKemikadaM bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıKemikadaM bunu yazdı
Elemantary OS basit sade
Ücretli degilmi bu ?
ücretli değil. Normal windows un linux versiyonu diyebiliriz basit ve gündelik işlerini yapman için yeterli. macera aramayanlar için kullanılabilir. sırf görüntüsünden ve ubuntu temelli olmasından kullanıyorum.
-
hworm bunu yazdıKemikadaM bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıKemikadaM bunu yazdı
Elemantary OS basit sade
İlk çıktığı versiyonları test edenlerden biriyim. Saçma sapan bir masaüstü fikri var ikonları getirmeye bile uğraşmak neyin nesi.
Sonraki versiyonlarda ne kadar yol katetti bilemem.
Ancak stabil kullanım arayanlara mint deb edition
Ya da centos üzerine mate kurulum tavsiye ederim evladiyelik kullanırsınız.
Sabit işlemler yapıyorum macera arayan birisi değilim derseniz yine debian tavsiye ederim.
Ubuntu yeni başlayanlar için ideal olarar görülse de stabil olmaktan çok uzak çok zengin repo su avantaj ancak sürekli çakışan programlar ve anlamsız çökme sebepleri olabiliyor.
Genel itibari ile linux da sorun istemiyorsanız 6 ayda bir yuvarlanan debian ve centos gibi stabil os ları tercih edin.
Bu seçim sizi uzmanlastirmaz standart Windows kullanıcısı gibi takilirsiniz. Ancak linuxun ekle çıkar modül yapısını keşfetmek bunda uzmanlaşmak istiyorsanız reposu geniş daha hızlı güncellenen ancak çıkaracağı sorunları terminal üzerinden çözmek zorunda kalacağınız oslari tercih etmelisiniz.
görüşüne saygı duyarım, gündelik işler için ve mac görüntüsü (pantheon masaüstü) olduğundan dolayı kullanıyorum. Uzmanlaşmak isteyen için önermem
-
KemikadaM bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdıKemikadaM bunu yazdı
Elemantary OS basit sade
Çok sade keşke Windows'ta böyle olsa.
-
slackware kullanıyorum. uzun yıllardır.
-
MX Linux'a geçtim bayadır kullanıyorum. Debian stable kullanır.
-
Dell XPS 13 , arkadaşlar kendi aralarında fakir macbook u diyorlar :D
-
Konuyu hortlatayım dedim. Görsellerle birlikte paylaşırsak daha iyi olur, hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz ?
-
hacked75 bunu yazdı
Konuyu hortlatayım dedim. Görsellerle birlikte paylaşırsak daha iyi olur, hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz ?
Masaustunde Debian dan fedoraya geçtim. Doğrudan workstation değil de eski sistemler için lxde, yeni sistemler için cinnamon spini kullanıyorum. Kur calistir. Gnomea tahammül edemiyorum.
Debiandan uzaklaşma nedenim paketlerin çok geriden gelmesi. Daha yeni non-free paketleri dağıtıma eklediler vs. Vs. Evet debianin olayı bu.
Sunucu tarafinda Debiana devam.
Intel eski gpuları için desteği kesmiş hatta çalışan şeyleri de bozmuş. Wayland kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sürü sorun var.
Uyumlu donaniminiz varsa (ssd, en az 8 gB ram, gpu, wifi, bt, ethernet) hiç düşünmeden windowsun yanına linux kurun derim.
Windowsta da firefox, gimp, libreoffice, devblocks kullandığım için bana çok farklı gelmiyor. Sadece visual studionun eksikliğini hissediyorum.
-
Fazla seçme şansım yok benim. Kurumsalda müşteri server olarak hangisini kullanırsa ona göre destek veriyorum. PC de windows11 kullanıyorum, linux lazım olursa wsl ve vbox olarak kullanıyorum.
Kurumsalda en çok karşılaştıklarım; RHEL, Centos, oracle linux... hepsi server olarak çalışıyor, desktop ui felan yok. Klasik ssh cli ekranı :) Hatta 15 yıldır canavar gibi çalışan ve hiç güncellenmemiş freebsd serverlar bile var.