Hangi Linux Dağıtımını Ne Amaçla Kullanıyorsunuz ?
-
uzun süre mint kullandim ubuntuyu indirdim uygun zamanda ubuntuyla yoluma devam edecem.
-
bugün ubuntu 14.04 üzerine argox barkod yazıcı kuramadım :/
sırf fabrikanın teslimat departmanında kullanılacak yazdığımız web tabalı otomasyon çalışacağı için işletim sistemi masrafı olmasın dedik
amma lakinki sistemin cihazı ok tanıdım bunu deyipde çalıştıramaması ve kaybettiğim 2 saat için dargınım
şu an sadece web-server için ubuntu
-
bu saydıklarınızdan bazıları linux değil de freebsd oluyor sanırım?
-
Arch tabanli artengos'u kullaniyorum. Sekilli seyler hep hosuma gitmistir.
-
test için kali
-
Evdeki eski laptopuma minimal debian kurdum. Yalnızca X-Server, Chrome ve VLC player kurdum. LXDE desktop var.
Salona misafir laptopu olarak koydum. Eve gelen misafirlerimiz kullansın, internete girsin, Tivibu izlesin diye.
Makine şifresiz açılıyor ve açıldığında VLC player'da tivibu kanalları oynatılıyor. Temiz oldu.
Oyun makinemde de Debian var. Steam üzerinden CS:GO oynuyordum bir ara.
İş yerinde envai çeşit SIP uygulama sunucusu, media server, middleware, veritabanı sunucusu, redhat ve Suse ile çalışıyor.
Bir de rene'nin dediği gibi evde Zyxel modem ve Airties Tivibu STB'de de linux'ler var.
-
İş için Media Server Pbx sanallaştırmaları için red hat kullanıyorum,
laptop la gelen freedos ubuntu var ara sıra karıştırıyorum ama alışamadım :D
-
konuyla alakalı soru sorup cevap alamayanlar için up.
bildiğiniz kullandığınız kurcaladığınız ne varsa dökülün size zahmet.
-
firewall amaçlı pfsense , onun dışında hiç bulaşmıyorum.
-
Ubuntu / Debian kişisel kullanım için , Bu haftaya kadar son 6-7 aydır kali kullanıyordum fakat artık Katoolin gibi araçlarla toolları kurma yoluna gidiceğim.
Başka bir amaçla kullanımım yok zaten .