Hangi Siteden Lens Almalıyım ?
-
bide lensmarket de bouch&lob yok torik için
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
essan bunu yazdı:
astigmat renklisi yok hocam.. bende bausch&lomb kullanıyorum yıllık alıyorum 120 TL 6 çift.. her gün yatarken çıkarıyorum sabah takıyorum solusyonuda aynı firmanın solusyonunu kullanıyorum hiç sorun yok.. her bir lens yıpranmazsa, göze batma veya kızarıklık yapmazsa en fazla 4-5 aya kadar kullanabiliyorum.. hiç internetten alışveriş yapmadım genelde gözlükçü arkadaşımdan alıyorum.. www.lensmarket.com bu siteyi öneriyorlar ama reçete olmadan vermiyorlar..
-----------------------------hocam ben baktım 2 kutu 1kutuda 6 çift 180 e bulabildim .bide aylık diilmi bunlara yani her gün illa takıp cıkarmak gerekiyomu takıp cıkrarıken solusyon suruyomusun devamlı biraz bilgi veririsen
-----------------------------bir ay hiç çıkarmadan gözde kalabilen lenslerde var ama sakat bir gün yatıpda gözünün yukarısına kaçmasın veya gözüne batmasın Allah korusun sonra yusuf yusuf dersin.. zaten göz doktorumda bunu şiddetle tavsiye etmedi riskli bişey bu. boşver dediğim gibi gece çıkar sabah tak. solusyon dediğin temiz su gibi bişey o lensi kurutmadan hemen gözüne koymalısın lensi kurutupda koyarsan gözüne oturmaz yada görmeni engelleyebilir. ben direk gözümün tam ortasına koymuyorum mesela gözümün alt kirpiği az aşağıya indirip, beyaz kısmına koyuyorum sonra yavaşça alt kirpiği yukarıya kaldırıyorum ve lenste kendiliğinden gözümün ortasına oturmuş oluyor bu şekilde yapıyorum.. ilk bir hafta falan çok zorlandım 2 saat taktığım zamanlarda bile olmuştu ondan sonra alıştım 10 saniyede takabiliyorum artık :)
-
tamam saolsın ben yarın gidim hastaneye
-
Mx0TBT bunu yazdı:
tamam saolsın ben yarın gidim hastaneye
-----------------------------alıştırma yapmak amacıyla göz doktoruna bir hafta falan taktırabilirsin tabiki sana yardımcı olur bu konuda veya lens takan arkadaşın varsa oda yardımcı olur. benim alışmam için bir hafta doktor gözetiminde lensi göz doktorum takmıştı sonraki haftalarda ben devam ettim yavaş yavaş alıştım..
-
babam zamanında kulanmıştı o yardım eder cok zor olmasa gerek takmak
-
dayım biraralar kangurumdan alıyordu, ucuz oldugunu soyluyordu, simdi warmı bilmem
ayrıca simdiye kadar 4 farklı marka lens kullandım
en iyisi kesinlikle air optixdir,
biomedicx diye bi lens wardı boylemi yazılıo bilmiorum, kesinlikle almayın her açıdan kötü
bouch&lomb da güzel lens ama cok cabuk kayıyor, tv izlerken bi bakmışsın kaymış
air optix her acıdan cok iyidir
-
www.lensmarket.com
www.lensmarket.com
www.lensmarket.com
3 kere yazdım.o kadar tavsiye ediyorum yane..3 kere lens aldım.fiyatlar uygun, çeşit bol.
-
doktora gittin mi , gözün lens kullanımına uygun mu , onu bilmen gerekiyo ilk önce,
6 sene kadar baush & lomb günlük takıp çıkartılan versiyonunu kullandım.son üç yıldır ise air optix aqua serisini kullanıyorum.bunlar bir hafta gözünden çıkarmadan kullanabiliyorsun.çok memnunum.
soruna cevap verirsek , internet yerine atasun optiğe git,4 al 3 öde kampanyaları var.air optix aqua 4 paket aldım 180 liradan.bayan çok ilgilendi müşteri memnuniyeti diyip duruyordu.paketi 45 liraya gelmiş oldu.dışarda en ucuza 60-65'e bulabilirsin air optix aqua'ları hatta osmanbey taraflarında iken sorduydum 80 lira diyorlardı ki onlarda eşeğin şeyine su kaçırıyolar.
edit:
yeni başlayan biri olduğunu göz önüne alırsak haftalık kullanımı olanları almanı tavsiye etmem.lense alışman için günlük tak çıkar cinsleri alman iyi olur.haftalık lense bir yıl sonra geçsen daha iyi olur.çünkü lens gözünde iken gözlerini hayvanlar gibi ovuşturamıyorsun,bu ovuşturma olayı önemli, ilk lens kullanmaya başladığım haftalarda,gözümde lens olduğunu unutup, acayip ovuşturuyordum sonra da çıkıyordu haliyle.şimdi ne kadar ovuşturabileceğimi biliyorum ona göre ovuyorum.günlük lens kullanıp gece çıkarmayı unutursan sabahleyin pek hoş olmayan bir durum seni bekliyo.gözlerini açamıyorsun,batıyo sürekli,hemen çıkartıp,solisyona koyman gerekir.
geceleyin haftalık lens kullanıyorsan hiç birşey olmuyor.lense alışma süren geçtikten sonra doktorların dediği gibi gözünün o tarafına bu tarafına kaçma olayı olmuyor:) tecrübe ile sabittir :)he ben hiç mi gözümün içine lens kaçırmadım? evet kaçırdım.ama mesela saçımı kurularken,gözlerimi ovuşturduğumda, bir tanesi kaçmıştı,parmaklaya parmaklaya bulup geri getirmiştim.tabi ilk kullandığın yıllarda olursa böyle birşey baya paniklersin.taa kaç sene sonra olduğu için "dur şimdi çıkartırım " diyip rahattım bayağı.
:)
başka soracağın birşey varsa, :)
-
bende birşey sormak isyorum. lens önceden de kullanmıştım. ancak bundan 2 sene göz kapağımda alerji yapmıştı. 3 ay bırakmak zorunda kaldım. şimdi bir daha takmak için doktora gittim. göz kapağında kızarma var, takma dedi. ancak kadının amacı beni lazer yaptırmak. acaba lensi yine alıp taksam alerjiyi daha da ilerletir mi?
-
Bu lenslerin kırmızı renklisi varmı acaba :)