folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hangi Ubuntu Sürümünü Kurmalıyım Ve Tavsiyeleriniz

Hangi Ubuntu Sürümünü Kurmalıyım Ve Tavsiyeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ubuntu denemeye karar verdim 2 sene önce kurmustum ama windowsu çökerttim ubuntu kurarken ve bi türlü stabil hale gelmedi pc.

Sizden isteğim hangi ubuntu sürümünü tavsiye edersiniz ?

Pc de yaptıklarım, nette surf etmek, dizi film izlemek, makale okumak vb şeyler...

Ağır programları ve işlemleri win 10 da yapıcam. sadece görsellik ve farklı bi heyecan istiyorum..

en stabil sürüm hangisi ? hatalarla çözümleriyle uğrasacak vaktim yok kurayım güncellesin ve çalışsın..

birde sürüm, tema, program ve nasıl yükleneceği kullanılacağı konusunda bilgi verirsenizde süper olur.

netten bakıp yüklemistim ama boot olayını patlattım 2 sene önce. ne win7 acılıyodu ne ubuntu sonra ubuntuyu açtım win7 çöktü felan. 

Açılışta sorsun felan bunu sorunsuz halletmem lazım.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

14.04.4 LTS ubuntu stabil sürümü.

ben elementary os freya kullanıyorum. stabil değil falan diyolar ama 3-4 aydır hiç başımı ağrıtmadı.

Hybris tarafından 24/Mar/16 21:21 tarihinde düzenlenmiştir

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

çizik kalsın merak ediyorum

edit: developer'lar için ubuntu  tavsiyesize de verirseniz iyi olur gençler

DeadLyShadoW tarafından 24/Mar/16 21:39 tarihinde düzenlenmiştir

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Debian  tabanlı, ubuntu paketlerini kullanan herhangi bir dağıtım.

Community konusunda acemiler için devasa bir veritabanı mevcut.

Lighweight sistemlere yönel. Xfce, lxde öncelikli. Xubuntu olur, Lubuntu olur. Mint cinnamon olur. Yine Mint'te de aynı desktop env. ler tercih edilebilir.

Distrowatch.com'a göz at. Her türlü distroyu bulabilirsin.

Kurulumda dikkat etmen gereken nokta eğer yanına kuracaksan ilgili seçeneği seçtiğinden emin ol. Komple diski uçurma.

Boot olayında sıkıntı yaşarsan anahtar sözcük "grub". Grub loader problems vs. diye aratırsan tonlarca sonuç çıkar.

Flash diskte kurulumda problem yaşamamk için Unetbootin ya da Universal USB Installer kullan. Sistemi kurmadan live halde çalıştır. Kafana yatarsa kur. Zaten pek çok dağıtım live halde kullanırken kurmaya izin veriyor. Kurarken sağı solu kurcalarsın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

@DeadlyShadow developer'lar için sürüm derken ?

Hakkinen hocam debian tabanlı distro kurmanı öneririm başlangıç aşamasında.Bana kalırsa xubuntu kurabilirsin he dersen cafcaflı olsun güzel olsun o zaman Elementary kurucaksın.Çok daha güzel olsun dersen Deepin kurucaksın.Unity masaüstü cidden hoşuma gitsede kasıntı biraz.Debian/Ubuntu tabanlı gözüne hoş gelen istediğini kurabilirsin.

Genelde en son sürüm LTS'leri tercih etmeni söyliyebilirim sadece

Flash'a yazarken Rufus UsbTransfer kullanabilirsin Unetboot'in e asla alışamadım :)

en stabil sürüm hangisi ? hatalarla çözümleriyle uğrasacak vaktim yok kurayım güncellesin ve çalışsın.. bu cümlene bakılırsa bence kurma :)

0x656e tarafından 24/Mar/16 21:48 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Ben ubuntu yerine linux mint derim. Şahsen çok memnunum.

Matlab, Kinect SDK, Oyunlar haricinde windows kullanmama gerek kalmıyor.

VLC player,

Beyond Compare,

Firefox,

Sublime Text,

Wine,

Gimp,

Brackets,

Eclipse,

Octave,

Netbeans

Bende 2 makine var 3 işletim sistemi var.  Küçük olan makinede linux mint, büyük olanda windows + linux mint.

Dosyalarım arası senktronizasyonum biraz sıkıntı oluyor böyle ddağınız çalışınca.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Antergos, deneyin pişman olmazsınız. Arch tabanlıdır.

Link : https://antergos.com/

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaslar karisik bi sistem istemiyorum, tema destegi onemli ne bileyim hani görsel olarak iyi olmali sadece film izleyip takilcam..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Görsellik istiyorsan elementary OS yapıştır geç. Diğer türlü XFCE kalp ben. Ubuntu diyorsanda birleşince Xubuntu çıkıyor. Gayet güzel fazla yormaz seni. 

!!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

ubuntu 14.04 en az bas agritani. sorun ciksa da cozumunu rhat bulursun. bir de laptop asussa nvidia ekran karti varsa baya sikinti cikio kurarken. asuslarda kronik bi sorun var.

black implies white, self implies other, life implies death.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

ubuntu 14.04 en az bas agritani. sorun ciksa da cozumunu rhat bulursun. bir de laptop asussa nvidia ekran karti varsa baya sikinti cikio kurarken. asuslarda kronik bi sorun var.

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 2673 Toplam Mesaj: 12
ubuntu