Harbiden 0 Vergili Ve Kolayca Şirket Açılabilen Bir Ülke Var Mı?
-
selam gençler
instagramda tiktokta sürekli çıkıyo önüme
dubaide şirket aç gelir vergisi sıfır
(güney) kıbrısta aç vergi yok vs
araştırmaya çalışınca google da seo için yazılmış sik sok makaleler dışında bi kaynak ta bulamıyorum.
bu konuda tecrübesi olan var mı ?
çok maliyeti olmadan uzaktan şirket açıp vergisiz takılabileceğim ülke var mı ?
amacım online ödeme almak ve herhangi bi devlete kazandığımın yarısını vermemek :D
edit: 0 demişim de düşük vergi de okay ya. trde ve avrupada vergiler çok yüksek. kazandığının yarısını devlete vermek zorunda kalınca iş yapası gelmiyo insanın
yolbulucu tarafından 28/Haz/24 14:16 tarihinde düzenlenmiştir -
-
bağlantılı bende bir soru sorayim bu vergisiz ülkelerden şirket açıp Türkiyede online satış yapabilirmiyiz trendyol vs. üzerinden mali şube kapıya dayanır mı
-
hocam sıfır vergi bize olmaz büyük şirketlere olur :D eskiden estonya ile yapılıyordu. oldukça da bilinirdi. kaynağı çok var ama güncel mi bilmiyorum. hatta ankara'dan elçilikten mi ne bi kart veriyorlardı fatura falan keseceğin zaman onla e-imza atıyordun pcye takıp. o dönem bu kartın 100-150 euro gibi bi ücreti vardı. bir de aracı kullanırsan onlar alıyordu 300-500 falan derken 1000 euroya yaklaşıyordu toplam maliyet. vergi avantajları da vardı da net hatırlamıyorum.
bir de gelir vergisinden muaf olmak herşey değil. bizde de belli şartlarda küçük esnafı, genç girişimciyi, evde el işi yapıp satanı hatta son dönemde yeni çıkan, influencer'ları vergi avantajıyla taçlandıran çeşitli uygulamalar var. onlara da bak istersen. mesela evde el işi yapıp esnaf muafiyet belgesi alan bir vatandaş, 1.5 milyon liraya kadar %2 vergi ödüyor o da ödeme aldığı banka hesabından otomatik kesiliyor. muhasebeciyle bile uğraşmıyor.
bu instagramdaki şeylere gelince, tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum. zamanında karabağ için biraz baktım. ilk başta güzel anlatılıyor ama harçtı bilmem ne vergisiydi bir sürü şey çıkıyor sonra. en iyisi kendi ülkende bildiğin kanunlarla iş yapmak. en kötü gidip birine sorma şansın var. duabi'de açtığın şirketle ilgili kime ne sorabilirsin?
-
Prometheus bunu yazdı
hocam sıfır vergi bize olmaz büyük şirketlere olur :D eskiden estonya ile yapılıyordu. oldukça da bilinirdi. kaynağı çok var ama güncel mi bilmiyorum. hatta ankara'dan elçilikten mi ne bi kart veriyorlardı fatura falan keseceğin zaman onla e-imza atıyordun pcye takıp. o dönem bu kartın 100-150 euro gibi bi ücreti vardı. bir de aracı kullanırsan onlar alıyordu 300-500 falan derken 1000 euroya yaklaşıyordu toplam maliyet. vergi avantajları da vardı da net hatırlamıyorum.
bir de gelir vergisinden muaf olmak herşey değil. bizde de belli şartlarda küçük esnafı, genç girişimciyi, evde el işi yapıp satanı hatta son dönemde yeni çıkan, influencer'ları vergi avantajıyla taçlandıran çeşitli uygulamalar var. onlara da bak istersen. mesela evde el işi yapıp esnaf muafiyet belgesi alan bir vatandaş, 1.5 milyon liraya kadar %2 vergi ödüyor o da ödeme aldığı banka hesabından otomatik kesiliyor. muhasebeciyle bile uğraşmıyor.
bu instagramdaki şeylere gelince, tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum. zamanında karabağ için biraz baktım. ilk başta güzel anlatılıyor ama harçtı bilmem ne vergisiydi bir sürü şey çıkıyor sonra. en iyisi kendi ülkende bildiğin kanunlarla iş yapmak. en kötü gidip birine sorma şansın var. duabi'de açtığın şirketle ilgili kime ne sorabilirsin?
estonya da vergiler 9% falandı , geri yükselttiler sonra.
abd de bazı eyaletlerde yine düşük ama kağıt kürek işi baya pahalı.
dubai de her şey çok online. gidip 1 günde her bokunu halledebiliyorsun
-
yNsr bunu yazdı
bağlantılı bende bir soru sorayim bu vergisiz ülkelerden şirket açıp Türkiyede online satış yapabilirmiyiz trendyol vs. üzerinden mali şube kapıya dayanır mı
trendyol yabancı şirketi kabul etmez zaten :D
-
yolbulucu bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
estonya da vergiler 9% falandı , geri yükselttiler sonra.
abd de bazı eyaletlerde yine düşük ama kağıt kürek işi baya pahalı.
dubai de her şey çok online. gidip 1 günde her bokunu halledebiliyorsun
Abd bazi eyaletlerde hemen hemen hiç yok vergi
Alaska vs.
-
nisanda kıprıs için aldığım teklif ve detaylar ;
Tek Seferlik Hizmetler- Şirket Kuruluşu : 4750$Ödeme Planı;1- Birinci Ödeme : 1500$2- İkinci Ödeme : 1750$3- Üçüncü Ödeme : 500$4- Dördüncü Ödeme : 1000$Aylık Hizmetler1- Muhasebe hizmeti : 250€ / ay2- Ön Muhasebe / Fatura hizmeti : 200€ / ay (opsiyonel)Opsiyonel Tek Seferlik Hizmetler1- Şirket ofis adresi tutulması halinde resmi daire kayıtları : 500$2- Personel bulma ve kayıt işlemleri : 400$Opsiyonel Yıllık Hizmetler- Resmi ofis adresi ve KKTC temsilci : 2000€ / yılKKTC’de kuracağınız serbest liman (freezone) şirketi ile 3 Ülkelerde (Cayman, BVI,Bahamas,...) kuracağınız şirketlere göre birçok avantajlarınız vardır;KDV YOK, GELİR VERGİSİ YOK %0 VERGİ- Türkiye ile aynı zaman dilimi- Türkiye ile aynı para birimi- Para transferlerinde çok düşük maliyet (Havale, EFT)- Kur farklarından etkilenmeme- Olası bir yasal anlaşmazlık durumunda aynı dili konuşarak sorunları kolayca çözebilme- Kar dağıtımlarında vergi YOK- Şirket Kuruluş işlemleri için KKTC’ye gelmenize gerek yok.
Serbest Bölge Teşvik ve Avantajları;- 100% Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyeti- Serbest Kar transferi- KDV Muafiyeti
Şirketin işleyişiKKTC Serbest Liman bölgesinde faaliyet gösteren şirketler faaliyetlerini kendi şirketisimlerine kiralayacakları bir işyeri/ofis veya muhasebe ofisi ile yapılacak sözleşme ilebelirlenecek sanal ofis adresinde göstermelidirler.Serbest Liman şirketleri,kendi ofislerini kiralamaları halinde yasal mevzuatlara uygun birşekilde en az bir KKTC vatandaşı personel istihdam etmek zorunda ve sosyal güvenlikyasalarının gerektirdiği koşulları yerine getirmelidir.Muhasebe ofisi ile ofis kullanım sözleşmesi yapılması durumunda muhasebe ofisininbelirleyeceği KKTC vatandaşı temsilci serbest liman tarafından kabul edilecektir ve ekpersonel istihdamına gerek kalmayacaktır.Serbest Liman şirketleri, faaliyetlerini tamamı ile KKTC sınırları dışındaki müşterileriçin gerçekleştirirlerse, bu faaliyetlerden sağlanacak gelir üzerinden kurumlar ve Gelirvergisinden muaf olacaktır. Ayrıca serbest liman şirketleri KDV yükümlüsü değildir.Talep Edilen Evraklar;- Pasaport veya kimlik kartınızın kopyası- e-devlet’ten alınmış ikamet belgesi- edevlet’ten alınmış adli sicil belgesiMuhasebe HizmetiMuhasebe departmanımız, işletmelerin finansal kayıtlarının düzenlenmesi, malidurumunun izlenmesi ve raporlanması konusunda alanında uzman yetkili muhasiplertarafından oluşmaktadır.Muhasebe, bir şirketin mali faaliyetlerini takip etmek, finansal durumunu değerlendirmek,vergi yükümlülüklerini yerine getirmek ve yöneticilere karar alma süreçlerinde desteksağlamak gibi önemli bir rol oynar.İşletmeler, muhasebe hizmetlerini içeride bir muhasebe birimi kurarak ya da şirketimizinprofesyonel muhasebe departmanından destek alarak oluşturabilirler. Bu hizmetler,işletmenin büyüklüğüne, karmaşıklığına ve özel ihtiyaçlarına bağlı olarak çeşitlidüzeylerde sunulabilir.
Muhasebe sürecinizi size sağlayacağımız muhasebe programı üzerinden kendinizyürütebileceğiniz gibi ek olarak ön muhasebe hizmetini de şirketimizden alabilirsiniz.Ön muhasebe hizmeti alan müşterilerimizin tüm gelir faturası ihtiyaçları firmamıztarafından size sağlanan ön muhasebe temsilcisi tarafından hazırlanır ve müşteriniz ilepaylaşılır veya size pdf formatında iletilir.Ön muhasebe hizmetini tercih etmeyen müşterilerimiz tüm gelir ve gider faturalarınıher ay başında sizlere sağlanacak portala yüklemesi gerekmektedir. Şirkete ait bankaekstrelerinde bulunan tüm hareketlerin resmi fatura veya gelir, gider belgeleri olmalıdır. -
Dubaide vegi yok belki ama bildiğim kadarıyla açılış masrafı yüksek.
---
yurtiçinde iş yaparken yurtdışı şirket açıp vergiden nasıl kaçınabiliriz? Bunun yöntemi var mı?
-
mkyb bunu yazdı
Irlanda cooperate tax 12.5%
Ancak parayi sirket hesabindan kisisel hesabina aktarinca sanki bir sirketten maas aliyormussun gibi vergi kesiyorlar. O da dilimine gore 52%'ye kadar cikabiliyor :D
Buyuk sirketlerde boyle bir durum olmadigi icin bu durum sikinti cikarmiyor ancak, bizim gibi girisimciler icin pek bir mantigi yok. -
NoktaliVirgul bunu yazdı
Dubaide vegi yok belki ama bildiğim kadarıyla açılış masrafı yüksek.
---
yurtiçinde iş yaparken yurtdışı şirket açıp vergiden nasıl kaçınabiliriz? Bunun yöntemi var mı?
Bildigim kadariyla Dubai'de sirket acabilmek icin UAE vatandasi bir ortagin olmasi lazim.