Hard Dicsk İ Nasıl İkiye Bölünür
-
walla bence en güvenlisi format atarken bölmek =)
-
Bende partition manager programlarını kullandım.Fakat işletim sistemini henüz yeni yüklemiştim yani boş alan çoktu.Eğer fazla boş alan yoksa kalkışmayın bence.
-
pcnı cdrom destegıyle baslat xp cdsınde mavı ekrandan bol sonra ısersen 98 kur ama dıskını fat32 yap xp falansa ntfs kalsın
-
XP kuruyorsan eger Zaten Kurulumda sana Uyari GeLiOr kaca Bolmek istersin Yada Bolunmus ALanda Paylasma Gibisinden :)
-
ComputerWolf yazdı:
Abi valla partition magic programiyla simdiye kadar 2-3 defa hdd yi windows platformundan bolmeye calistim ama islem bittikten sonra sistem kararsiz kaldi.O kadar disk birlestirmede yaptim ama programi saglikli olarak kullanamadim :) Ama sen sansini dene yineden benimkisi benim beceriksizligimden :D
//
Hoca o sistemin kararsız kalması değil. Birini active yapacaksın bunu yaptıktan sonra d yarsa o hide olur onuda non-hide yapıp oyle çıkacaksın.Yanlız size bir tavsiye third partion programlar harddiskin amk.. -
şu "bi arkadştan duydum" cümlesini niye sevmiyorum acaba
-
partion magic in kullanımıda kolay.
-
-- Partition magic kullan. (Herkes önerdiğine göre birbildiğimiz var :))
-- Ancak önemli nokta bundan önce tipik bir türk gibi davranma ve bir flash bellek olur dvd olur verilerinin bir yedeğini al (türk backup ile uğraşmaz veriler kaybolunca da recovery peşine düşer.)
-- Yok buda mı olmuyor sistemi baştan kur ve şu standardı her zaman uygula.
*** Disk 80 Gb ise sistem için 10gb , verilerin için 40gb, backup için 30gb olmak üzere diskini böl.
(Her yönden diskinizden sağlıklı bir biçimde yararlanmak için genel düşünün ve veri ve backup partition larını opsiyonel olarak yakın tutun.)
Tabi sistemin 80gb 75gb, 200gb ı 150gb görebilirbunu da göz önünde bulundur. Bu sorunun birçok nedeniolabilir araştırmalısın.
-
valla format derim ben, riske girme partition magic ile. Yok yapmam dersen, yukardaki arkadaşın dediği gibi balta ile yar harddiski :D
Toplam Hit: 3104 Toplam Mesaj: 20