Hard Disk Kurtarma [ Yardım ]
-
2. bi hard disk var pc imde buna film depoluodm.
daha bu sabah çalışıodu.
eve geldm pc yi açtm snra hata verdi.
dosya veyaz dizin bozuk ve okunamaz durumda.
tek parça 120 gb samsung hard disk.bad sektör de veriodu :)
içinde 60 gb a yakınm filmim var kurtarmam lazım :)
yardımlarınızı bekliorm :)
-
dökümanlar kısmında vardı sanırım anlatımı açıklamalı bir şekilde veri hddye nasıl yazılır sonra nasıl kurtarılı vsvsvvss
-
tarih bundan bir ay once falan
marka: samsung
200 GB HDD 7200 rpm
gece calısır durumda iken "dizin bozuk ya da bilmem ne bilmem ne" hatası verdi. kapattım actım duzelir gibi oldu beni kekledi. bende inandım dedim sabah calıstırır bakarım bilgilerimi kurtarırım. sabah oldugunda PC nin acıl tusuna bastım carttt curtttttt cartttttttt curttttttt HDD den guzel guzel sesler gelior.. dinledim biras bu arada da PC nin acılmasını bekliorum. baktım acılmadı alla alla dedim bi daha kapadım actım... cart mavi ekran... o zaman PC nin uzerinde tek HDD vardı ve artık win bile acılmıordu...
yaklasık 3 tane bilgisayarcı... izmirde piyasanın en iyi teknik servislerini gordu icindeki bilgilerini kurtarabilmek adına. kendi cabalarım yetersiz gelmisti. en son care ya ici acılarak icindeki disk cıkarılıp baska bir HDD uzerine takılarak bilgiler kurtarılmaya calısacaktı ya da HDD garantiye giderek sıfırı gelecekti bilgilersiz. ve yapılan hic bir isleme karsın kurtarılamadı..
saygılar gecmiş olsun..... dolapta soguk su varsa afiyet olsun...
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------
dökümanlar kısmında vardı sanırım anlatımı açıklamalı bir şekilde veri hddye nasıl yazılır sonra nasıl kurtarılı vsvsvvss
-----------------------------kurtarma var ama silinen dosyayı kurtarma anlamında :) onuda denicem ama şimdi alternatif fikri olan varmı die merak ediorm :)
-
aynı sorun bendede var 2 gündür vindows çalışmıyo
-
wassh bunu yazdı:
-----------------------------tarih bundan bir ay once falan
marka: samsung
200 GB HDD 7200 rpm
gece calısır durumda iken "dizin bozuk ya da bilmem ne bilmem ne" hatası verdi. kapattım actım duzelir gibi oldu beni kekledi. bende inandım dedim sabah calıstırır bakarım bilgilerimi kurtarırım. sabah oldugunda PC nin acıl tusuna bastım carttt curtttttt cartttttttt curttttttt HDD den guzel guzel sesler gelior.. dinledim biras bu arada da PC nin acılmasını bekliorum. baktım acılmadı alla alla dedim bi daha kapadım actım... cart mavi ekran... o zaman PC nin uzerinde tek HDD vardı ve artık win bile acılmıordu...
yaklasık 3 tane bilgisayarcı... izmirde piyasanın en iyi teknik servislerini gordu icindeki bilgilerini kurtarabilmek adına. kendi cabalarım yetersiz gelmisti. en son care ya ici acılarak icindeki disk cıkarılıp baska bir HDD uzerine takılarak bilgiler kurtarılmaya calısacaktı ya da HDD garantiye giderek sıfırı gelecekti bilgilersiz. ve yapılan hic bir isleme karsın kurtarılamadı..
saygılar gecmiş olsun..... dolapta soguk su varsa afiyet olsun...
-----------------------------saol hoca ya süper moral verdin :(
-
once baska bir bilgisayara takip ikinci bir hdd olarak tanitip veri kurtarma programlari ile kurtarmayi dene
veya
format atabiliyorsan format at ama hizli format at (sakin tam format atma)
ornegin diske sag tik yap formatla de gelen ekranda hizli format i sec mutlaka
sonra o diske erisebilip erisemedigine bak erisebiliyorsan veri kurtarma programlari ile kurtarmayi dene.
-
aBİ bundan 2 ay öncede 320 gb lık samsung hard dıskımı yaktım.. içinde 160 gb müzik arsıvı vardı garantılı idi samsung a garantıye verdım bana sordular ıcınde onemlı bılgınız varmı.. dedım var 160 gb mp3 arsıvı bunları kurtarma ımkanımız varmı dıye sordum tabıkı dedi.. 5 gün sonra yenı hard dısk ie ve yenı hardıskımın ıcınde.. muzıklerımle geldı. ve hıcbır ucret dahi ödemedım.. garantiye gonder.. zaten bır hard dıskın ömrü 2 sene dir 2 sene sonra cacık olmaya baslar.)
-
markanın sitesine bi ulaşıp sorunu bildirmekte faide var örn: maxtor bu sorunlar için maxblast adlı proyu veriyor samsung da böyle bir program yazmıştır mutlaka.
ama bu programlardan önemlisi hdd nin bir yedegi mutlak alınmalı ve benim şahsi görüşüm bad sectör giderilemez.
düzeltmek için dos altı format ve fdısk denenmelidir..
-
dostum kesin cozum olarak, Easy Recovery diye bir program var... B programla silinmis, bicimlednirme sorunu olan, format atilmis hard disklerdeki bilgileri bile kurtarabiliyosun... benim 2 ay once D surucum (160gb hdd) bicimlendirme hatasi verdi ve hard diski hicbirsekilde gormuyodu... disk ayarlarinda goruyodu sadece, onda da hasarli yaziyodu, bicimlendirmeye calistim, hdd hasarli oldugundan bicimlendirme yapilamiyor diyodu. bu programi baska bir bildisayara kurdum ve hdd yi o bilgisayara takrim.. hdd hasarli bile olsa program onu goruyo ve icindeki bilgilere ulasmani sagliyo.... bir dene derim...
"Easy Recovery"