Harddisc"E Kahve Döküldü! Yapabilecegim Bişey Varmı¿
-
hddye enerji yokken dökülmüş diyor hocam ?? birşey olmamıştır ben ne hddler gördüm entegre patlamış entegre pörtlemiş :D entegre sivilce çıkartmış entegrenin 2-3 ayağı kopmuş gibi hele bunu düzeltmek çok zor bir adet masa lambası büyüteç havya gibi donanımları hazırladıktan sonra 5 saatini ona harcarsın çalışırsa sevinirsin :D gibi ve arkadaşn hddde enerji yokken olmuş olay daha basit :)
-
harddiski görüyor mu yani windows kura girdiğin zaman görebiliyor ama yükleyemiyor musun yoksa daha farklı bir şekilde mi kalıyor donuyor veya sşiyah bir ekran kalıyor bana ayrıntılı anlatırasn yardımcı olmaya çalışırım bu arada arkadaşların dediği gibi saf alkol ve tineri dene çünkü genelde elektronikçilerin kullandığı yöntemlerdir ayrıca harddişsk kafasına ulaşıp ulaşmadığıda ayrı bir sorun aslında ona da bakmak gerekir
-
yellowstar bunu yazdı:
-----------------------------hoja bozulduğuna göre kahveyi beğenmemiş...
-----------------------------
hehehe iyi cevap :Dkardeşim kısa devre yapmış olsaydı hdd açılmazdı,yükleyememe sorunun için bir teknik servise götürüp test yaptırman lazım.
-
cruel_storm bunu yazdı:
-----------------------------
harddiski görüyor mu yani windows kura girdiğin zaman görebiliyor ama yükleyemiyor musun yoksa daha farklı bir şekilde mi kalıyor donuyor veya sşiyah bir ekran kalıyor bana ayrıntılı anlatırasn yardımcı olmaya çalışırım bu arada arkadaşların dediği gibi saf alkol ve tineri dene çünkü genelde elektronikçilerin kullandığı yöntemlerdir ayrıca harddişsk kafasına ulaşıp ulaşmadığıda ayrı bir sorun aslında ona da bakmak gerekir----------------------------
bunları yaptıktan sonra eğer genede olmamışsa bana pm den ulaş sana teknik servis test cd si yollayayım içindeki bilgileri de kurtarma ihtimalin olur
-
hoja bu kahve Nescafemi ,jacops mu yoksa türk kahvesimi onagöre çözüm bulalım söle :):)
Hardiskin yanında kahvenin ne işi var hoca yav kasanın içindemi içiyordunuz kahveyi :):)
-
kardeş HDD de enerji yokken döküldüyse kurtara bilirsin bir ihtimal.
alkol yada tiner ile elektronik kartı diş fırçası yardımı ile iyice temizle.sonra kurut.daha sonra saç kurutma makinesi ile sıcak hava tut 2-3 dk kadar tek noktaya değil ama sürekli gezdir.daha sonra soğusun disk tak dene şansın varsa çalışır.çalışmazsa aynı diskten bulup kartını aktarmalısın.
kolay gelsin
-
Dizk Yüzeyi boşulmuşsa işin zor
-
kahvenin tarihi geçmiş:D arkadaşım sıvı dökülmüş bir hdd den fazla bırsey bekleme:D ( sıfırını aL )
-
Eğer bilgin varsa Nickimyok arkadaşımızın dediğini yap. İşe yarar ben müşterinin hdd elimde yandı :D dumanlar çıktı :D birden bire elektrik fazla kaçtı :D sonra kartları değiştirdik falan filan :D
-
Yapılmış yorumlardan sonra sadece bi kahvede kendine yapabilirsin :D ya hddye kahve nası dökülüyo?HDD nerde duruyodu ki?