folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Harddisc"E Kahve Döküldü! Yapabilecegim Bişey Varmı¿

Harddisc"E Kahve Döküldü! Yapabilecegim Bişey Varmı¿

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek
    hddye enerji yokken dökülmüş diyor hocam ?? birşey olmamıştır ben ne hddler gördüm entegre patlamış entegre pörtlemiş :D entegre sivilce çıkartmış entegrenin 2-3 ayağı kopmuş gibi hele bunu düzeltmek çok zor bir adet masa lambası büyüteç havya gibi donanımları hazırladıktan sonra 5 saatini ona harcarsın çalışırsa sevinirsin :D gibi ve arkadaşn hddde enerji yokken olmuş olay daha basit :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cruel_storm
    cruel_storm's avatar
    Erkek
    harddiski görüyor mu yani windows kura girdiğin zaman görebiliyor ama yükleyemiyor musun yoksa daha farklı bir şekilde mi kalıyor donuyor veya sşiyah bir ekran kalıyor bana ayrıntılı anlatırasn yardımcı olmaya çalışırım bu arada arkadaşların dediği gibi saf alkol ve tineri dene çünkü genelde elektronikçilerin kullandığı yöntemlerdir ayrıca harddişsk kafasına ulaşıp ulaşmadığıda ayrı bir sorun aslında ona da bakmak gerekir

Elektronikci olmak için çok çaba harcamam gerekiyor ANNE
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2006
    2006's avatar
    Erkek
    yellowstar bunu yazdı:
    -----------------------------

hoja bozulduğuna göre kahveyi beğenmemiş...

hehehe iyi cevap :D

kardeşim kısa devre yapmış olsaydı hdd açılmazdı,yükleyememe sorunun için bir teknik servise götürüp test yaptırman lazım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cruel_storm
    cruel_storm's avatar
    Erkek

cruel_storm bunu yazdı:
    harddiski görüyor mu yani windows kura girdiğin zaman görebiliyor ama yükleyemiyor musun yoksa daha farklı bir şekilde mi kalıyor donuyor veya sşiyah bir ekran kalıyor bana ayrıntılı anlatırasn yardımcı olmaya çalışırım bu arada arkadaşların dediği gibi saf alkol ve tineri dene çünkü genelde elektronikçilerin kullandığı yöntemlerdir ayrıca harddişsk kafasına ulaşıp ulaşmadığıda ayrı bir sorun aslında ona da bakmak gerekir  

----------------------------

bunları yaptıktan sonra eğer genede olmamışsa bana pm den ulaş sana teknik servis test cd si yollayayım içindeki bilgileri de kurtarma ihtimalin olur 

Elektronikci olmak için çok çaba harcamam gerekiyor ANNE
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoja bu kahve Nescafemi ,jacops mu yoksa türk kahvesimi onagöre çözüm bulalım söle :):)

Hardiskin yanında kahvenin ne işi var hoca yav kasanın içindemi içiyordunuz kahveyi :):)

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebulmadi
    ebulmadi's avatar
    Erkek

kardeş HDD  de enerji yokken döküldüyse kurtara bilirsin bir ihtimal.

alkol yada tiner ile elektronik kartı diş fırçası yardımı ile iyice temizle.sonra kurut.daha sonra saç kurutma makinesi ile sıcak hava tut 2-3 dk kadar tek noktaya değil ama sürekli gezdir.daha sonra soğusun disk tak dene şansın varsa çalışır.çalışmazsa aynı diskten bulup kartını aktarmalısın.

kolay gelsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    comlekci54
    comlekci54's avatar
    Erkek
    Dizk Yüzeyi boşulmuşsa işin zor

Parmak izi bassam olur mu ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    kahvenin tarihi geçmiş:D arkadaşım sıvı dökülmüş bir hdd den fazla bırsey bekleme:D ( sıfırını aL )
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gafman
    gafman's avatar
    Erkek

Eğer bilgin varsa Nickimyok arkadaşımızın dediğini yap. İşe yarar ben müşterinin hdd elimde yandı :D dumanlar çıktı :D birden bire elektrik fazla kaçtı :D sonra kartları değiştirdik falan filan :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Yapılmış yorumlardan sonra sadece bi kahvede kendine yapabilirsin :D ya hddye kahve nası dökülüyo?HDD nerde duruyodu ki?

:)
Toplam Hit: 2772 Toplam Mesaj: 21