Harddisk Bölümlemede Sorun
-
Ne yaptıysam yapayım şu 11gb lık yer ile 8 liği birleştiremedim :(

-
bu sorunu çözdüm fakat şimdide harddiskler basit birim olarak gözüküyor bi zararı olur mu ?
-
Hocam anlatacaktım ama sanırım siz benim yazacağımı yapmışsınız.
Muhtemelen D: sürücüsünü sildiniz ve bunun sonucunda iki bölüm birleşti. "Basit birim" olarak görünen kısma D: sürücüsü harfini atadığınızda sorun çözülecektir. Ancak umarım sildiğiniz D: sürücüsünün yedeklerini almışsınızdır, zira D: sürücüsünü silmek demek verilerinizi silmiş olmanız ve tekrar kurtarmanızın mümkün olmaması demektir.
-
Hiçbirşey silmeden yaptım hocam hala ayrı ayrı birim olarak ama bilgisayarımda 20gb olarak gözüküyor çok saçma resim atıcam birazdan
Edit:
0x656e tarafından 08/Nis/13 16:57 tarihinde düzenlenmiştir -
teamviewer var mı hocam ?
bakim bi.
-
Hocam bir sorun yok şu an. Önceki verdiğiniz resimle karşılaştırınca farkediliyor ki E: sürücüsünü D: sürücüsü yapmışsınız ve sürücüsünü değiştirince eski E: sürücüsü silinmiş. Bunun sonucunda da silinmiş alanlara tek bir sürücü harfi olarak E: ataması yapmışsınız, sonuç olarak birleşmiş.
Aşağıdaki iki ayrı E: sürücü kutusu görünmesinin nedeni, büyük ihtimalle Windows kurulumu yaptıktan sonra HDD'nin iki ayrı yerindeki parçaları birleştirdiğiniz içindir. Ancak formattan sonra düzelir mi düzelmez mi bilemedim :)
RaNGeR tarafından 08/Nis/13 17:39 tarihinde düzenlenmiştir -
TW yok ama kurarım amd-x
hocam sadece sorun o değil yani önceden disklerde basit disk yazmıyordu renkleri sarı-yeşil karışımı birşey değildi yani -
Hocam ilk başta onları da farketmiştim ama üzerinde durmamıştım.
Hocam "Disk Yönetimi" kısmına girdiğinizde "Disk 0" yazısı altında HDD parçalarını görüyoruz. En soldaki "Disk 0" yazısının üzerine sağa tıkladığınızda bir menü çıkması gerek. O menüde "Temel Birim Oluşturma" ile alakalı bir seçenek var mı, ona bir bakınız. Şayet bendeki gibi "Dinamik Birim Oluştur" diye bir seçenek varsa tavsiye etmem, zira "Dinamik Birim" olarak ayarlanan HDD'nin tekrar "Temel Birim" haline dönüştürülmesi halinde veri kaybına neden olacaktır.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam ilk başta onları da farketmiştim ama üzerinde durmamıştım.
Hocam "Disk Yönetimi" kısmına girdiğinizde "Disk 0" yazısı altında HDD parçalarını görüyoruz. En soldaki "Disk 0" yazısının üzerine sağa tıkladığınızda bir menü çıkması gerek. O menüde "Temel Birim Oluşturma" ile alakalı bir seçenek var mı, ona bir bakınız. Şayet bendeki gibi "Dinamik Birim Oluştur" diye bir seçenek varsa tavsiye etmem, zira "Dinamik Birim" olarak ayarlanan HDD'nin tekrar "Temel Birim" haline dönüştürülmesi halinde veri kaybına neden olacaktır.
Hiç birşey çıkmıyor hocam sanırım zaten ordan basit birime dönüştürdüm acaba bi zararı olur mu sanki pc de yavaşlama yaşadım :)
-
Ka1nsha bunu yazdı
Hiç birşey çıkmıyor hocam sanırım zaten ordan basit birime dönüştürdüm acaba bi zararı olur mu sanki pc de yavaşlama yaşadım :)
Tahmin etmiştim :)
Hocam siz malesef bilgisayarınızın diskini dinamik diske çevirmişsiniz. Tekrar "Temel Birim"lere dönebilmeniz için malesef format atmanız şart. Veri kaybı kaçınılmaz olacağı için de peşin peşin dosya yedeklerinizi almanızı tavsiye ederim. Ama yok uğraşamam derseniz bırakın dursun, format attığınız zaman nasılsa Temel Birim'leri oluşturmuş olursunuz.
Aklınızda olsun diye söylüyorum, şayet HDD üzerinde "Ayrılmamış disk alanı" adında siyah şeritli bir alan görürseniz, yeni "Basit Birim Oluştur" yerine o siyah şeritli kutucuğa tıklayıp "Sürücü Harfi Ata" demeniz yeterlidir. Yeni Basit Birim Oluştur diyerek HDD'nizi Dinamik Disk'e çevirmiş oluyorsunuz.
-
Bi zararı olurmu bunnarın :D