Harddısk Boyle Bozulabilirmi?
-
xp yuklerken mavı ekran hatası verıyordu bende duydum bır yerlerden win 98 baslangıc dısketı ıle format atabılırsın dıye nese . kurcaladım bıraz tabı olmadı arttık goturdum tamırcıye , nese adam bana dıyorkı sen dıyor hdd yi cok kurcalmıısn fat32 falan fılan bayagı kurcalamıssın hdd cızık olusmus dıyor (fızıksel degıl sanırım) ., ve dıyorkı xp kurulmaz buına sen yenı hdd al bunuda en fazla ıkıncı hdd dıye kullanırsın dedı bana , bende ben bu hdd ye fızıksel bır zarar verömedım , yakmadım kırmadım falan filan , sadace programlarla kurcaladım yanı fızıksel bır zarar soz konusu degıl , dicem sudur yıne bu programlarla hdd duzeltılebılır dıye dusunuyorum , sizin yorumlarınız nedır
hdd sata 160 gb maxtor marka
-
adam itelemeye çalışıo bence :D hocam eğer şu anki sistem ntfs ise, tak xp cd sini sağlam bi pc de partition işlemini sıfırdan yap. fat32 ise, 98 cd veya disketi ile fdisk çek. fiziksel bi olayı yoksa hiç yeni hdd alma derim ben ;)
-
Maxtor MaxBlast programını kullan hdd yi sıfır hale getirir. eger fiziksel bi hata olmadıgından eminsen bu programı kullan. hdd ilk haline gelir. sonra da partition işlemi yaparsın.
-
herif sana yeni bi hdd i kakalamaya çalışıo bence.. Sen bildiğini yap fiziksel bişi yoksa bi b*k olmamıştır.
-
Maxtor MaxBlast programını kullan hdd yi sıfır hale getirir. eger fiziksel bi hata olmadıgından eminsen bu programı kullan. hdd ilk haline gelir. sonra da partition işlemi yaparsın. ve xp yi kurarsın
-
hocalar eyvallah her sey için indiricem bu programları , adam zaten bana hemen satmaya lkalktı hdd 80 gb 90m diye nese cok tesekkur ederim kolay gelsin herkese
-
Hocam illahaki ellemen lazım değil..
Fiziksel zarar olabilmesi için elektrik kesintileri,voltaj dalgalanmaları,bazı zararlı yazılımlar,sistem hataları yeterlidir.
-
hdd blot hatasıdır muhtemelen fiziksel hata degil ama dosya sistemi hatasıdır düzeltme şansı olmayan bir hatadır dosya sistemi degişimi sırasında oluşur.
2.hdd olarak kullanmaktan başka çaresi de yoktur.
-
vukuat hoca umudumu kırdın nese ben yıne deneyım olmazsa artık ıkınıc hdd dıye takarız
-
maxtorsa bozulması normal zaten :D:D:D
-
sorunu düzeltmenin bi yolu daha var. burdaki çözümleri uygularken bildiğin tüm dualarıda okumayı unutma. belki ilahi bi güç sorununu çözmene yardımcı olabilir. teşekkürün için şimdiden bişey değil diyorum. (duaları okumadan önce abdest almayı unutma. hatta banyo yap. daha garanti olsun.) :))