Harddisk Mi
-
masa üstündeki maximum kartının bilgilerini çektim bu arada xD güzelduruyo haa :P
şimdi soruna gelirsek bu bildiğin IDE HDD :D CD rom felan warsa onun kablolarını sök tak uzun olmasına bakma eğer tam oturuyorsa tak ve dene sadece JUMPER a da dikkat et çalışan HDD i çalışmıyor die atma xD
-
hocam bütün elektronik parçaların bi kenarında seri numarası ve üretim yılı yazar onunkine bak eğer yeniyse diğer pc lerinin birinin sata kablosunu sök takmayı dene eğer büyük veya küçük gelirse bi de yılı eskiyse olmaz
zaten harddiske şöyle bir baktı mı yeni üretimmi eski ürettimmi olduğu belli olur eskiler çok bariz bir şekilde belli eder bu arada hurdacı deyip geçmeyin arkadaşlar ben hurdacılardan alıp tamir edip kullandığım elektronik parçaları yazayım size :D
1- siyah ve yeni bir atx kasa (hala onu kullanıyorum işyerinde :)
2- canon marka scanner + fotokopi (hurdacıdan aldığımda sadece toneri bitikti zenginin biri atmış toner aldım canavar gibi çalışıyo:)
3- 40 gb harddisk
4- 4 adet yeni 256 mb sd ram
5- hp-laserjet 1100 marka printer (hala çalışıyo ve kartuşu de çabuk bitmiyo:)
6- 3 adet power supply
7- creative marka 2+1 ses sistemi (2 yıl oldu hala çalışıyo:)
8- 16 port ethernet hub (adaptörü ile birlikte çalışıyordu fahiş fiyattan sattım birine :)
9- 2 adet bıos pili
10- sunny marka müzik seti (aldığımda çalışmıyordu ama tamir ettim hala kullanıyorum:)
11- panasonic marka tuşlu ev telefonu (hala çalışıyor işyerinde:)
ve daha aklıma gelmeyen bir sürü hurdacılar sayesinde sağlam bulduğum işe yarar parçalar bazı zenginler anlamıyor atıyor hemen bozulmuştur die bizim gibi işini bilenler de hurdacıdan 2-3 tl ye alıp tamir edip yıllarca kullanıyor :D