folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hatay Civarindan Murid Var Mi ?

Hatay Civarindan Murid Var Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

İllaki Tek Bir Yerde Olacak Diye Birşey Yok Hocam;; Farklı Farklı Şehirlerde Farklı türlere rastladım. Umarım Gerçekten Tarantuladır.. Tahmince Tarantulaydı hepsi...

_______________________________________________________________________________
    Ben İzmirdeyken; Okulun Bahçesinde Bulduğum Arkadaşların Tekmelemeye Çalıştığı Tarantulayı Plastik bardak gibi Birşeyin İçine Koyup Eve getirmiştim Sırf 1 ders saati boyunca Beden elbiselerimin Olduğu Poşetin içindeydi Elim 40 dakika boyunca Pilastik Bardağı salladım Zaten hayvan Yavaş Hareket ediyordu Saldırgan birşeye benzemiyordu, Neyse...

bacakları Yaklaşık 6-7 cm kadar uzunlukta ve Bir sigara [7-8 mm] kalınlığındaydı... Vede Çok tüylü...

Toplam Çapı: Plastik bardağın yarısından çoğunu kaplıyordu bacakları dışarı çıkıyordu...
    [Petshoplarda gördüğüm sarı kırmızı çizgili renkli tarantulalardan daha büyüktü...]

Renk; Sadece Kahverengi Tonları.
    [Bu resimdekinden daha iri ve iyi duruyordu]

Ve Samsunda Sahile Yakın, Bir yerde Telefon Kulubesinde Biriyle konuşurken, Kulubenin Yan tarafı duvarda Hiç Yoksa 10 -15 adet deliğin içerisine girmiş bir kaçı duvarda gezen yaklaşık AÇILDIKLARINDA 4-5 cm çapda Olan Tarantulalara Rastaladım... Ve bir kutu gibi birşey Bulup yakalayacaktımki Yan tarafta Eğlence mekanı bar falan vardı... millet bahçede Birasını yudumlarken Bir şişe kavanoz veya kutu arayıp onları yakalamaya Çalışmadım...

[ bunlar hakkında emin değilim belki basit örümcek türü falan olabilirdi. Daha Önceden O çevrede Bir arkadaş Çimlerin üzerine Onlardan birini koymuş Yavru tarantula 100-200 dolara satıyorlar bunu diye hava atıyordu...]

The_Pilot tarafından 29/Ağu/12 23:03 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

Arizona%20Tarantula

Yer ANKARAYDI;;; Bir ev hayvanım olmuştu...

Ve Son Olarak Bu resimdeki tarantulaya benziyordu. Aynı renk Ama ortası koyu kayverengi Ufak minik birşey,,, Bir gece yarısı bulmuştum BUZ GİBİ SOĞUK OLAN EVİN SALONUNDA BULMUŞTUM. BALKON KAPISINA YAKIN DUVARDA SİMSİYAH...

Belki İnanmazsınız AMA hemen bir kavanoz bulup yakaladım...

Ve 1 ay boyunca Bu Hayvanı, Apartmanın merdiven aralarından falan Ufak örümcek leri yakalayıp Kavanozun içine atarak bunun O ufak Örümcekleri Önce ağzının yanındaki 2 küçük ayakla boğup Sonra yemesini seyrettim... Ot bile yiyordu bu. ama ağları çok inceydi...

açıldığında 5-6 cm büyüklüğü vardı Yavruya benziyordu Ama bacakları kalındı.
    bacaklarının kalınlığı Çap 5mm. [Yarım santim] kadar.

hafif tüylü siyahla koyu kahverengi arası bir renge sahipti Vede Gözleri 2 ufak beyaz Nokta gibiydi...

The_Pilot tarafından 29/Ağu/12 22:45 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bloom
    Bloom's avatar
    Erkek

Hocam gercek resimlerini gormeden bir sey diyemiyecegim, Alanya-Hatay arasi illeri disinda su ana kadar tespit edilmis bir tarantula turu yok.

Dogal ortamda Turkiye de sadece Chaetopelma cinsine ait Chaetopelma gracile , Chaetopelma olivaceum ve yeni kesfedilen Chaetopelma altugkadirorum turleri bulunmaktadir.

Sizin gordugunuz orumcekler farkli bir familyaya ait orumceklerdir. Tarantula dedigimiz orumcekler Theraphosidae familyasina ait orumeklerdir.

Bortubocek sever
Toplam Hit: 1946 Toplam Mesaj: 14