Hava Kuvvetlerinin Yeni Gösteri Timi Solotürk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

adamlar zaten tanıtım videosunda f16 nın bi gösteri uçağı olmadığını üstüne basa basa söylemişler. Buna rağmen bizimkiler bunu modifiye edip gösteriye kalkışıyor, bence bu iyi bir cesaret ve dünyada bu uçaklarla bu tarz bi gösteriyi yapan 10-15 pilot varmış. Yalan söyleyecek halleri yok. Bizim pilotlara f22 versen onlarda tabiri caizse uçağı öttürür. önemli olan f16 ile bunu yapmak.

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

İlk tanıtımı izlediğimde ulan dedim bunlar bir iki hareket yapıyorlar nedir ki olay diye düşünürken son videoda sesten 1.5kat hızlı uçtuğunu ve gösteri uçaklarından tonlarca daha ağır olduğunu söylediğinde dedim şimdi olayın kıymeti ortaya çıktı. Ve bir ara 9g basınçtan bahsetti. Pilotlara uygularlar bu testleri. Nefesi kontrol etmek neredeyse mümkün değil gibidir.

Acemiler: http://www.youtube.com/watch?v=Yjg6mRFzZzE (Max 6g)

Uzmanlar: http://www.youtube.com/watch?v=tMVNWZ4FzwM (9g)

Bu arada 9G demek, yer çekiminin 9 katına karşı koymak demek. Bu elemanlar kendilerini zor kontrol ederken bizim Solo Türk ekibimiz gösteri yapıyor.

Sadece bi imza..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

f22 raptoru bizim pilotlara versen havada kolbastı yaptırır o uçklara,,, :D

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

f4 daha hantal bi uçak f16 nın bunları yapması normal gibi o yapıyorsa bu da yapar. :D

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

maşallah.gururumuzdur.helal olsun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:
    -----------------------------

f-22 ve su-37 gösterilerinden sonra çok yetersiz ve komik görünüyor.

süperim benim aradaki farkı bilsen bu lafı söylemezdin,

o bahsettiğin uçaklar hafif uçak olduğu için bu hareketler çok kolay yapılıyor ama dünyada f-16 ile gösteri yapabilen birkaç tane hava kuvvetleri var,

solotürk pilotu f-16 ile bu gösterileri yaparken 800kg'lık bir basınca maruz kalıyor, buna her insan dayanamaz bu yüzden günlerce protein besinleriyle beslemişler ve basınca hazır hale getirmişler pilotu zira insan fizyolojisine ters bir durum bu yine de her insan dayanamaz bu basınca...

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:

IRET bunu yazdı:

f-22 ve su-37 gösterilerinden sonra çok yetersiz ve komik görünüyor.

süperim benim aradaki farkı bilsen bu lafı söylemezdin,

o bahsettiğin uçaklar hafif uçak olduğu için bu hareketler çok kolay yapılıyor ama dünyada f-16 ile gösteri yapabilen birkaç tane hava kuvvetleri var,

solotürk pilotu f-16 ile bu gösterileri yaparken 800kg'lık bir basınca maruz kalıyor, buna her insan dayanamaz bu yüzden günlerce protein besinleriyle beslemişler ve basınca hazır hale getirmişler pilotu zira insan fizyolojisine ters bir durum bu yine de her insan dayanamaz bu basınca...

f22 raptor ve su37 mi hafif uçak?

bence sen havacılık ve uçaklar hakkında hiç bir şey bilmiyorsun, f-16 ların kuru ağırlığı farklı modelleri arasında 8300 kg ile 9400 kg arasında değişir, f-22 lerin kuru ağırlığı 14500 kg ile 14900 kg arasında değişir farklı sürümleri olduğu için ağırlıkları değişiyor, su-37 lerin boş ağırlığı 18376 kg ile 18921kg arasında değişir bu uçağın da 3 farklı modeli vardır.

edit: limit 11.9 gdir, bu limitin üzeri beyne zarar vermeye başlıyor, savaş pilotları zaten hayatları boyunca protein diyeti yapar ve bu yüzden vücutları taş gibidir. raptor ve terminatör uçaklarında pilotlar bu limitleri sık sık görüyor, bak burada bir link var 11,2 g ye dayanan redbull gösteri pilotu yani çok fazla abartacak bir şey yok. senin protein diyeti dediğin şey de günde 3 öğün yağsız etle beslenip, aminoasit almak ve body yapmaktır, belli bir kas kuvvetine erişmek ve yağ kütlesini azaltmaktır amaç; aksi halde uçağı yönetmek imkansız hale gelir.

youtube.com/watch?v=j8i04jBLI5I&feature=related 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 4896 Toplam Mesaj: 38