folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hayatımda Cevap Veremediğim Tek İnsan. (M.Kemal Atatürk)

Hayatımda Cevap Veremediğim Tek İnsan. (M.Kemal Atatürk)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    Tarihimiz sayısız savaşlarla doludur. Biz bu savaşlardan baş kaldırıp ne memleketi imar edebilmiş,
    ne de kendimiz refaha kavuşmuşuzdur. Bunun sebebi, bizim suçumuz olduğu kadar düşmanlarımızın da suçudur.
    Çünkü başta Ruslar olmak üzere düşmanlarımız hep şöyle düşünürlerdi:

-Türklere rahat vermemeli ki, başka sahalarda ilerleyemesinler...

Bunun için de sık sık başımıza belalar çıkarırlar, savaşlar açarlar, Balkan milletlerini "Istiklal" diye kışkırtırlardı.
    Biz böyle durmadan savaşırken de o zamanlar askere alınmayan gayri müslimler zenginleşirlerdi.
    onların neden zengin, bizim neden fakir kaldığımızı bir köylü, Atatürk'e verdiği kısa bir cevap ile çok güzel açıklamıştır.

Atatürk, Mersin'e yaptığı seyahatlerden birinde, şehirde gördüğü büyük binaları işaret ederek sormuş:
    -Bu köşk kimin?
    -Kirkor'un...
    -Ya şu koca bina?
    -Yargo'nun...
    -Ya şu?
    -Salomon'un...
    Atatürk biraz sinirlenerek sormuş:
    -onlar bu binaları yaparken ya siz nerede idiniz? Toplananların arkalarında bir köylünün sesi duyulur:
    -Biz mi nerede idik? Biz Yemen'de, Tuna Boyları'nda, Balkanlar'da, Arnavutluk Dağlarında, Kafkaslar'da,
    Çanakkale'de, Sakarya'da savaşıyorduk paşam...

Atatürk bu anısını naklederken:
    -Hayatımda cevap veremediğim tek insan bu ak sakallı ihtiyar olmuştur, der dururdu

Not : Alıntı

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Simdi kolpa dicem olmicak ak.

Bu yazıları neden orjinal halde vermiyolarda millet kafasına göre değişiyo semt değişiyo her ilde ben bunu okudum adana diye daha sonra okudum izmir diye baska bi forumda ise çanakkale.

Aslı nedir? Bu sehir neresidir amk :(

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu yazıları neden orjinal halde vermiyolarda millet kafasına göre değişiyo semt değişiyo her ilde ben bunu okudum adana diye daha sonra okudum izmir diye baska bi forumda ise çanakkale.

muhahah :D

boşver sen şehiri nabıcan nereliysen orası olsun :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FaTHeR
    FaTHeR's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:

TorNaVida bunu yazdı:

muhahah :D

boşver sen şehiri nabıcan nereliysen orası olsun :)

:) 

Yasaklar her zaman ilgi çeker ve kısıtlanmış alanlara serbestçe girip özgürce davranmak daima zevklidir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:

sehrin ne önemi var a.q. bu kadar cahil olmayın ak sakallı deilde genç delikanlı olsa ne değişir bu kadar kalın kafalımısın be arkadaş!!!

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:

sehrin ne önemi var a.q. bu kadar cahil olmayın ak sakallı deilde genç delikanlı olsa ne değişir bu kadar kalın kafalısın be arkadaş!!!

Diyene bak aq.Demek istedigimi anlamicak kadar kör gözlüsün.Demek istedigimi ayrıntılı anlatim sen anlamassın demek istedigim neden sürekli değişiyo orjinali saklanmıyo.30-40 yıl sonra bu  gercek yazı hikaye olarak anlatılır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    ben buna benzer bi hikaye okumustum ama izmirde geciodu cünkü malum rum binaları falan hep izmirde olur mersinde yunanın ne işi var aq :S

Amphetamine Logic.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

bende tam onu dicektim, mersinde yunanın ne işi var. İzmir, Aydın filandır.

Ama şehrin önemi yok tabi, önemli olan hikayenin teması.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    TrKomando89 bunu yazdı:

bende tam onu dicektim, mersinde yunanın ne işi var. İzmir, Aydın filandır.

Ama şehrin önemi yok tabi, önemli olan hikayenin teması.

Abicim tamam sehir önemli değil ama orjinallik önemli bugün şehir değişir yarın ata değişir obirgün mevzu değişir  20-30 yıl sonra gerçek olan bu olay hikaye olur :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    TorNaVida bunu yazdı:
    tugra bunu yazdı:

sehrin ne önemi var a.q. bu kadar cahil olmayın ak sakallı deilde genç delikanlı olsa ne değişir bu kadar kalın kafalısın be arkadaş!!!

Diyene bak aq.Demek istedigimi anlamicak kadar kör gözlüsün.Demek istedigimi ayrıntılı anlatim sen anlamassın demek istedigim neden sürekli değişiyo orjinali saklanmıyo.30-40 yıl sonra bu  gercek yazı hikaye olarak anlatılır.

Sen harbiden at gözlüğüyle dolaşan bi adamsın beni anlamamakla suçlayana bi bak?? sna en iyisi araştırıp bulalım bu yeri, rakımı kaç bu yerin, kaç kişi yaşar, ne zaman yerleşik hayata geçmiş, falan ne dersin hoşuna gider dimi :d

sen hala yer zamanda kalmışsın ki o bile meçhul.bu olay  20-30 yıllık deil biraz tarih bilsen saçma sapan zaten konuşmazsn napalım senin gibilerde bu hayatın RENKLERİ..Olay her yerde aynı mı ? hikaye aynı mı? PAŞAM aynı mı buna bak dostt.. geç gerisini yer mekan binlerce ama PAŞA bi tane deişmezz..!!!

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    koylu gerekini soylemis, soruda sormamis dolayisi ile yanit aramaya gerekte yokmus.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 1772 Toplam Mesaj: 12