folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hayatta Başarılı Olmak

Hayatta Başarılı Olmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

arkadaşlar uzun zamandır  düşünüyorum hayatta başarılı ve nasıl mutlu olabiliriz diye yaptığım incelemeler sonunda söyle bi düşünceye vardım. atıyorum x kişi bir işte çok başarılı olursa diğer işlerde başarılı olması çok kolaylaşıyor. ve x kişiyle beraber yanındaki y,z ... kişilerde mutlu olmaya başlıyo ve herkes mutlu olmaya başlıyo.

ama bide tam tersi durum söz konusu hiç bişeyde tam oalrak başarılı değilseniz diğer alanlardada başarılı olmıyosunuz. ve siz mutlu olamayınca yavaş yavaş çevreden kopuyosunuz ve keninize güveniniz kaybolmaya başlıyo belli bi noktadan sonra hiç bişeye cesaret edemiyosunuz . o noktaansonra artık çoküş başlıyo  yavaş yawavaş artık çok kolay işleri bile yapamıysunuz.

bende bunun için diyorum ki bi işte başarılı olmamız lazım . şuanda ben 20 yaşındayım ve  kendimi hangi alanda geliştirip en iyi olmaya çalışmalıyım.

örenğin fotoğrafçılık , dalgıçlık, ve aklınıza gelebilecek bi çok şey ....

düşüncelerim saçma olabilir, size uymayabilir veya uygun gelebilir düşüncelerinizi bekliyorum

saygılar...

http://tikla.net/ durma tıkla =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

kısmen doğru kısmen yanlış

evet başarının kuralları genel oalrak bellidir .birşeyde başarılı olduğunda sistemi çözersin ve diğer alanlarda mücadelen başarılı olman kolaylaşır.

fakat sana bir sürü tezat örnekte verebilrim başarılı bir futbolcu aynı disiplin ile futbola ters yada futbolun çalışma mantığına aykırı bir alanda aynı yöntemleri izleyerek başarılı olamaz.

fakat kabaca çok çalışmak hedefinin olması istikrar gibi olayları kaparsa bir kişi hangi alanda kullanırsa kullansın en iyisi olamasada ortalamanın daima üstünde olacaktır

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    -----------------------------

kısmen doğru kısmen yanlış

evet başarının kuralları genel oalrak bellidir .birşeyde başarılı olduğunda sistemi çözersin ve diğer alanlarda mücadelen başarılı olman kolaylaşır.

fakat sana bir sürü tezat örnekte verebilrim başarılı bir futbolcu aynı disiplin ile futbola ters yada futbolun çalışma mantığına aykırı bir alanda aynı yöntemleri izleyerek başarılı olamaz.

fakat kabaca çok çalışmak hedefinin olması istikrar gibi olayları kaparsa bir kişi hangi alanda kullanırsa kullansın en iyisi olamasada ortalamanın daima üstünde olacaktır

hayır atıyorum şimdi ünlü bi fırma bişeyler üratiyo  ve başka bir işe aynı isimle giriyo ve başarıyı çok kolay yakalıyo mantık bu yani . örneğin bi bakliyat firması var çok ünlü ve makarna işine giriyo başarılı olması daha kolay ooluyo bu mantıktan bahsediyorum

ben aynı yolu izlesin demiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    braveheart
    braveheart's avatar
    Erkek

Varsayalımki x kişi bir işte çok başarılı. İyi de hayat o işten mi ibaret. O yatığı işin ötesinde sosyal bir dünya var herşeyden önce. X kişi iş hayatında başarılı olması onun sosyal hayatta da başarılı olacağı anlamına gelmez.

Yazından anladığım kadarıyla hem mutlu olmak hem de başarılı olmak istiyorsun ve ne yapman gerektiğini düşünüyorsun. Bence sevdiğin ve yeteneğin olduğu işi yaparsan mutlu da olursun başarılı da olursun.

İdeal zamanı beklemeyin, çünkü asla gelmeyecek.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

braveheart bunu yazdı:

Varsayalımki x kişi bir işte çok başarılı. İyi de hayat o işten mi ibaret. O yatığı işin ötesinde sosyal bir dünya var herşeyden önce. X kişi iş hayatında başarılı olması onun sosyal hayatta da başarılı olacağı anlamına gelmez.

Yazından anladığım kadarıyla hem mutlu olmak hem de başarılı olmak istiyorsun ve ne yapman gerektiğini düşünüyorsun. Bence sevdiğin ve yeteneğin olduğu işi yaparsan mutlu da olursun başarılı da olursun.

yani şunu diyorum bir işte üstün bi yeteneğin varsa diğer işlerde çok rahat başarılıyo olabiliyosun. bunuda şuna baplıyorum bi işte başarılı olduğun için kendine güvenin tam. ve herkesinde sana güveni tam. ama bir işte böyle  sıradan olan bir kişi ne kendisine güveni oluyo neden başkasının ona . güven eksikliğini nasıl giderbiliriz  bir insan eski güvenini nasıl kazanır bunu öözemiyorum illa bir işte başarıyımı yakalaması lazım herhangi bir işte

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hayattayken başarabileceğin tek şey son nefesini verirken yüzünde oluşacak gülümsemedir. Gerisi fasa fiso.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Hayattayken başarabileceğin tek şey son nefesini verirken yüzünde oluşacak gülümsemedir. Gerisi fasa fiso.

işyte bende bunu her nefeste yapmaya çılışıyorum. ve herşeyin para olmadığını kanıtlamaya

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Senin söylediğin şey ile benim söylediğim farklı ama.

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheGoFReT
    TheGoFReT's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Senin söylediğin şey ile benim söylediğim farklı ama.

yok senin dediğini anladım ama . ya yokmu öyle bişey size soruyorum bi alanda başarılı olmak isteseydiniz bu hangi alan olurdu neden ??

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_zannoq
    by_zannoq's avatar
    Erkek

Eğitim Şart.

afedersiniz ama elalem denilen toplumun amınakoyim! https://twitter.com/anarsikherif burada bazen karalıyorum birşeyler : http://anarsikherif.blogspot.com.tr/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Düz mantıkla hareket edelim argümana yolaçsın ;Her konuda  Başarısızlığı hedefleyelim başarısız olma şansımız kalmasın böylece herkes mutlu olur.

edit: buda benim fikrim:)

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 2084 Toplam Mesaj: 17