Haydi Tbt , Django‘Ya Başlayalım !
-
Hacı MİT deki eğitilen heykır adatlarına ilk pyhton, perl, lisp ve C öğretiyor bu dört program dilini temel alıyorlar. Bende uzun zamandır planlıyordum pyhton ile başlamayı kısmet bugüneymiş. paylaşım için teşekkürler hacı
-
çok kasmanıza gerek yok arkadaşlar. python basit ve sadedir. buz dağının görünen yüzü işin içine girdiğinizde ortaya çıkıyor. python ile hayal edipte yapamayacağınız şey yok. her alanda python' u kullanabilirsiniz. heleki django. o tam bir mükemmeliyat makinesi. zekice oluşturulmuş. iyi tasarlanmış. django ile yapılmış site örneğine bakmak ve python programcılarının neler yaptıgını görmek için www.pythontr.org sitesine bir bakın. python üzerinde zaman harcamaya ve sağını solunu kurcalamaya deger bir dildir. iyi çalışmalar.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.kodaman.org/yazi/django-nedir-nasil-kurulur
windows'a kurulum ve neden iyi falan filan;
----
İlk izlenimlerim fikirlerim :
Öncelikle django sürekli aklımdaydı fakat hem python'u 1 senedir kullanmamam ve unutmam hemd python'a php kadar hakim olamam (ki dosya işlemlerini bile php ile yapan ben) sebebiyle başlamıyordum.Fakat sıkıntı şu bu yüzünden djangoya başlamaya karar verdim.En son dün pardus yükleyip üstüne django şu bunu kurdum.
Linuxçu adam fazlasıyla manyaktır.ne gibi ?
oturup kwrite yada notepad++ gibi bir editöre bakarak saatlerce kod yazıp çalıştırır.Sonra derler ve hataları bulup halleder.Ve elinde program.PRogram dediime bakmayın.Öyle gözle görülür pencere falan yok.Server için birşey yapar.50 satırdır.Konsoldan bi komut verir . ortada hiç birşey görünmez.Fakat hayati öneme sahiptir.Böyledir linuxçu.
phpden, javadan, pythondan anlaşılır..c gibidir dünyası.Öyle sürükle bırak buton oluşsun değildir.Neyse; djangoyu çalıştırdım.Fakat bir ton döküman vardı.Türkçe dökümanlar aptalca.EVde netim yok.Direk sayfayı kaydetmiştim 3-4 dökümanın.Denedim denedim olmuyor.Biraz python bilgii biraz mantık, biraz şans ile 5 dk uğraşıp merhaba dünya yazdırdım.FAkat mantığını anladığım için herşey kolay oldu.Daha sonrası zevkliydi.HTml ve python bilgisi ile bir sürü şey yapabiliyorsunuz :)
Çok çok güzel bir yapıca bence.Aynı zamanda framework görvi görüyor.Daha tam yapısını inceleyemedim.Modeller falan üstünde çalışamadım fakar bu kadarı bile yetti bana.URlleri istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz.MEsela;
((r'^bubirurl/$'), testfonksiyonu),
şeklinde yaparsanız adam site.com/bubirurl'ye gittiğinde testfonksiyonu çalıştırılıyor.Mükemmel.Google dostu linkler :) üstelik htaccess falan yok.
Tatlımı tatlı, hoşu hoş birşey.
FAkat programlamaya yeni başlayanlar, hele hele widowsçular sıkılabilir.Bu yüzden uyarayım.Linuxçu gibi gogole ile dost olmanız lazım.FAkat Türkçe döküman sıkıntısı va.r
Bunuda çözücem.Yazın size güzel güzel dökümanlar yollayacağım.MErak etmeiyin :)
python öğrenmek isteyenler önce isthiza, sornada django'ya :) phpde blog, forum yaparak (modül modül) öğrenebilirsiniz.Python'u sie böyle öğrenebilirsiniz bence.Yeterlidir.
saygılar
-----------------------------kendimi ilme bilme, pythona adadım... sonumuz hayrolsun..
-
o ne oğlum. asp kadar kolay mı php kadar rahat mı :D hangisi
-
python un syntax ı neden bu kadar boktan olmak zorunda :)
-
yok öyle manyaklık arkadaşlar. bildigin dil en iyisidir. ama python ve django öğrenmemek bir programcı için sadece kayıptır. tamam ankaradan konyaya bir çok vasıta ile gidebilirsin. uçak ile, araba ile, otobüs ile, kağnı ile veya yürüyerek. sizin nereye varmak istediginiz önemli. esas olan buç gerisi tercih. bazıları kağnı ile gitmeyi sever. bakınız burada karşılaştırma testi var. http://pythontr.org/blog/django-nun-hiz-testi/ bu şu demek oluyor. günümüz bilgisayarları gerçektende çok hızlı. kullanıcılar 1-2- sn. lik gecikmelere aldırış etmiyor. (zaten tab da sayfa açacak yer kalmamış) her türden sayfa açık:)
-
angels_demos bunu yazdı:
o ne oğlum. asp kadar kolay mı php kadar rahat mı :D hangisi
-----------------------------hocam aspden daha kolay phpden daha rahat :) ama benim için.
-
python bilirim. django hiç denemedim denedim nihayetinde. 1buçuk saat kurcaladım. ve gerçekten etkilendim :D çok rahat. hele seo yapısı çok hoşuma gitti.
-
angels_demos bunu yazdı:
python bilirim. django hiç denemedim denedim nihayetinde. 1buçuk saat kurcaladım. ve gerçekten etkilendim :D çok rahat. hele seo yapısı çok hoşuma gitti.
-----------------------------etkilenmeyen yok zaten. deneyenler kesinlikle memnun kalacaklardır.
-
Arkadaşlar python django konularında kör topalım, hatta daha genel söylemem gerekirse web konusunda öyleyim, nasıl ve nerden başlamalı?
Direk python ve django yu kurarak bişeyler ögrenebilir miyim ki??