folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hayvanları Koruyalım Kollayalım

Hayvanları Koruyalım Kollayalım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PEAK
    PEAK's avatar
    Erkek

kedileri pek sevdigim soylenemez ama ne zaman zor durumda görsem yardım ederim gerekirse severim yicek iççek 
    müridinde dedigi gibi hayvan sevgisi arttı ben sokakta gördügüm yavru kedilere süt alırken baktım yan taraftan
    adamın biride pide almıs aynı anda kedılere verince bi garip oldu öyle sohbet muhabbet güzeldi :)

Sigara külü ile sirke karıştırılırsa ne olur ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hasta olduğunu ve kurtulamayacağını anlayınca, ana kedi kendi haline bırakır yavruyu

konuya katılıyorum, etrafta tek başına çok yavru kedi görüyorum

kimse bakmadığı için telef oluyorlar, ana kedi kendi canının derdine düştüğünden sıçıp sıçıp kaçıyor yavruları

hoş gerçi, bi kap su, biraz mama koyuyorsun ağaç dibine, kimseye zararı yok

çöpçü işgüzarlığına denk geliyor, bozuyor ortamı :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Erkek

başlığı görür görmez girdim okudum,etkilendim..öncelikle minik yavru için üzüldüm.köpeğim öldükten sonra (http://www.tahribat.com/forum/kopegim-duman-vefat-etti-209036) bayağı üzülmüştüm.tekrar başıma gelmesin diye artık asla köpek beslemem diyordum.günlerden birgün işe giderken evde akşamdan kalan kemikleri köpeklere atayım dedim,bulundukları kısma yöneldim elimdekileri attım 2 si geldi hemen derken ileriden otların arasında bir kıpırdama oldu,benim farkedemediğim bir köpek orda uzanmış iken ayağa kalktı ama nasıl kalktı görür görmez mafoldum..açlıktan bir deri bir kemik kalmış,midesi iki taraftan birbirine yapışmış,ve artık popo kısmındaki kemikler bayağı kendini belli edior halde idi..nese ayağa kalktı birde arka ayak tamamen havada ,hiç basamıyor seke seke geldi ama o gelene kadar ne kemik kaldı ne bişi bayağı üzüldüm ben bunun haline..acaba napsam barınağımı arasam ne etsem derken eve dönerken işyerinden artan yemekleri götüreyim dedim gittim özellikle onun önüne dökmek istedim ama bayağı diş gösterip hırladı cesaret edemedim.4-5 gün ben bu şekilde beslemeye çalıştım yavaş yavaş alıştı bana..daha sonrasında önüne kadar geldiğimde hırlamamaya,kuyruk sallamaya başladı ama hala kafasına elleyememiştim..diğerlerini her türlü sevebiliyordum.sonra günlerden bir gün bu beni takip etmiş..sabah bi kalktım kapının önünde.nese kapıyı açtım su koydum girdi içti o zaman yanaşıp sevebildim..olayın özeti şu ki bu canavar o gün bugundür benimle (1 yıl oldu yaklaşık).sahiplendim,aşılarını yaptırdım,bayağı iyi besleyip kilo almasını sağladım,bütün mahallede cins cins pahalı köpekler beslenirken ben bir sokak köpeğini aldım,hemde berbat bir halde ve sakat,ailem karşı çıktı,mahalle karşı çıktı,insalara karşı güveni olmadığı için havlamasından dolayı 3 defa şikayet geldi onlarla uğraştım,derken şimdi herkesin sevdiği,asla gereksiz havlamayan ,insan dostu,akşamları bekçi,ailemizin bir tanesi durumuna geldi..bizimde hikayemiz bu.sosyal mesajımızıda verelim hayvanlara sahip çıkalım,onlarında taşıdığı can

son halide bu(ilk halinin fotosunu atamıyorum,çünkü hatırlamak istemediğim için hepsini silmiştim ama bildiğiniz kemikler sayılıyordu)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

hocam tebrikler sizin gibi insanları görmek mutlu ediyor

köpeğiniz adına üzüldüm

ama yeni dostunuz çok güzel bir köpekmiş

bu beslediklerimden bir kısmı

bu sabah kapıya cıktıgımda bir tanesi eksik olacak :((

destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Hayvanların ölümü nedense daha üzücü geliyor bana insanların ölümünden belki dini inanışla alakalı ne olacakları belirsiz hatta belki o bile belirli de sözüm ona "alimler"den bir vetfa olmadığı için düşünüyorr,üzülüyor insan. Alime ihtiyaç duymadan yorum yapıyorsun mesela benim köpeğimin dili kesilmiş söylenene göre hastaymış götürmüşler bir koca karıya dilini kesmiş ve iyileşmiş fakat adım gibi eminim uyuşturucu madde kullanmadan kesildiğine çünkü hiç bir alman çoban köpeği bu kadar korkak olamaz, insanlardan çok korkuyor bir gün insanlıktan nasibini almamış bir uzman çavuşun köpeğini hacamat etmişti komutan olacak fırlamanın tekme atmasıyla sırt üstü yatıp kuyruk sallamasını görseydiniz ne demek istediğimi analrdınız.

Neyse düşününce bu hayvan bir acı çekmiş ki acı çekmeyen bir can var mı acaba şu dünyada? Belki bitkiler... o da bugünkü bilgimizle.. Allah'ın adil olduğuna inanıyoruz ama dili kesilirken, bir hastalığa yakalandığında yahut bir araba altında kalan bir hayvanın çektiği acının mükafatı olmayacağından nasıl bu kadar emin oluyoruz? Sorun ben de mi, benim adalet anlayışımda mı sıkıntı var? Peki diyelim ki dili kesilirken çektiği acıların karşılığını benim köpeğim bugün sevildiğini ve benim için çok değerli olduğunu bilerek alıyor ya da bir köpeğin yiyebileceği en güzel şeyleri yiyerek alıyor. Yine de ben "merhameti gazabına üstün olan"dan daha fazlasını umarım. İnsan gibi düşünme diyebilenler olabilir, onlar için belki bunlar en büyük mutluluk olabilir ve evet köpeğim gerçekten mutlu sürekli kuyruğunu sallıyor, neşeli, yaşına rağmen oyun oynamak istiyor ama gelin biraz da biz onlar gibi düşünelim;

Bir hayvan iseniz eğer hayatta hemen hemen herşeye korkuyla yaklaşırsınız. Çünkü insanın bile anlayamadığı dünya kanunlarını anlamak gibi bir ihtimaliniz yoktur. En basidinden bugün bir insana rast gelirsiniz sizi sever okşar yarın yine aynısı hoşt kışt çekebilir. Köpeksiniz, sahibinizin daire kapısının önünde yatıyorsunuz daire kapısının hemen karşısındaki pencereyi açık bırakmış sahibiniz ve çelik kapıyı açmış sizi çağırıyor ürkek adımlarla yaklaşırken ani esen bir rüzgarla kapı suratınıza çarpıyor gelde paranoyak olma..

Neyse buraya kadar ki sözlerim sadece bir sitemdi adresine de ulaşmaz muhtemelen... bundan sonrakiler ise hayvanları nasıl koruyup kollayabileceğimiz hakkında çok özet iki şey;

1-) Yolda gördüğü kedi,köpeğe meraklı gözlerle bakan çocuklarını, "Isırır, dikkat et, pis,hoşt vs." tavsiyelerle eğitmeye çalışan, ki bu arada bu tip insanları gözlemleyin asla gerçekten eğitici olmak adına çaba sarfetmezler, cahil cüheyla insanlardan olmayalım varsa böyleleri de onları uyaralım. Elbette kedi köpekten zarar gelmez demiyorum ama çocuklarımıza güvensizliği, sanki afrika vahşi hayatında yaşıyormuşçasına muameleyi daha da önemlisi paranoyaklığı öğretmedimizden emin olalım. Çünkü sizin ısırır dediğiniz köpeği çocuğunuz yarın öbür gün başka çocukların sevdiğini gördüğünde ya artık sizin söyleidklerinizi ciddiye almayacak ya da diğer çocukları ısırmıyor diye kendinde suç arayacak. Bunun yerine oğlum/kızım bu köpek bir dişi ve üreme döneminde olabilir bilemiyorum ama bildiğim bir şey var eğer öyleyse normalde olmadığı kadar hırçın davranabilir gibi sözlerle konuşun yada bir erkek ise sen şimdi onu seversen yavruları senin kokunu alır kıskanır deyin böylece hem çocuğunuzu güvende tutarsınız hemde içindeki hayvan sevgisini zalimce katletmezsiniz.

2-)Eğer alerjiniz yoksa ve hatta varsa bile ama biraz sevmekten çok fazla kızgınlıklar,kaşıntılar yapmayacak kadarsa onları sadece beslemeyin mutlaka sevin ve içinizden gelmedikçe de asla sevmeyin. Hayvanlar insan gibi değildirler akılları başka şeylere çalışmadığından olabildiğince saf kalmış, ve sadece saf kalmışların anlayabildiği evrenin ulusal dili duyguları çok iyi anlarlar. Bunun dışında sadece önlerine yemek koyup biraz sevmek ve sevilmek için size yaklaştığında köşe bucak kaçmayın. Pireli olabilirler elbette pire adamı öldürmüyor bildiğim kadarıyla sevdikten sonra duş alabilecek zamanınız varsa sevmeye devam edin ve eşyalarınızı da hemen başka yere koymadan çamaşır makinesine atmayı unutmayın.

Son olarak onların hüzün ve acılarıyla değil mutluluklarıyla lanse edilmeye çok daha ihtiyaçları olduğunu unutmayın. Çünkü insnaların kendi acılarıyla bile yüzleşmekten korktuğu duygusallıktan kaçış dünyasında kimse acı ve hüzünlerle akıllara kazınan hayvanları sahiplenip onlarla bağ kurmaya cesaret etmeeyecektir yani kimse derken tabi ki çok çok azı.  Hepimiz bir gün öleceğiz onlar da ölecek ama bağ kurmaktan korkmayın, insan olmaktan korkmayın ve şunu asla unutmayın ki siz onun yanındayken ölüm bile daha kolay olacaktır onlara. Onları acılarıyla ,hüzünleriyle lanse etmemek adına bu fotoğrafını da paylaşıyorum sizce kimsesiz bir hayvan bu kadar mutlu olur mu?

Nikoteen tarafından 25/Ağu/16 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sancaks
    sancaks's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

hocam tebrikler sizin gibi insanları görmek mutlu ediyor

köpeğiniz adına üzüldüm

ama yeni dostunuz çok güzel bir köpekmiş

bu beslediklerimden bir kısmı

bu sabah kapıya cıktıgımda bir tanesi eksik olacak :((

bende sizi tebrik ederim..herkes zaten duyarlı olsa biraz önemsese sokakta aç hayvan kalmaz ama dünya hali işte. (bu arada buda benim kedim http://s9.postimg.org/z4zveuywf/screenshot_243.png bir tanede ablamı ikna edip sahiplendirdim )

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

mahallemde köpekler var bazen yavrularlar bazen başka mahallelerden gelirler imkanım oldukça kasaptan kemik çorbalık tavuk vb.. alırım haşlarım çine bayat ekmek koyarım  güzelce veririm ama mahalledeki sikik suriyeliler yüzünden artık hayvanlar kaçar oldu geçen kavga ettim hayır p... ler dilde bilmiyorlar su kabı koyuyorum atıyorlar yemek veriyorum atıyorlar en son benim odamın altında vardı surileliler az çok tr biliyorlar onlara dedim bakın bu hayvanlara şu tipler dokunmasın ben anlatamıyorum siz anlatın onlarda tamam bizde bakarız dediler  filan ...

sokakta kedi köpke görsem severim çantamda mamam bişey varsa veririm 

arkadaşlar 15 kilo mama 60-70 tl imkanı olan alsa bazen 15 gün bazen 1 ay gidiyor az çok iyi oluyor .

hayvan sevmeyen insanı sevmiyorum ve hayvanlara sert davranan insanlardan bi bok olmaz.

kimisi vardır hayvana dokunmaya korkar o başka , belki çocuklugunda  bişey olmuştur filan ama öyle tekme atıcam filan gebertesim geliyor digerlerini.

https://www.facebook.com/hay.dost/videos/909687909143450/

KaptaN tarafından 25/Ağu/16 01:58 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

ya bu hayvanları zehirleyenleri,dövenleri,işkence yapanları ciddi anlamda anlamıyorum neden böyle şerefsizlik yapıyorlar dertleri ne yani küçüçük hayvanın ona ne zararı olabilirki

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

TR deki hayvanlara zarar fazla yok coluk cocuklar anca ama islerine gelmedimi kimse acimadan atar vurur öldurur Euda yasiyorum  evden cikiyorum az ilerde tavsan bana bakiyo bacagim kadar olmus sincaplar yanlarina saldirabilecegin mesafeye kadar geliyorlar falan ama tr de 3 ay tatile geldim heryer ölu hayvanlar ciddi ciddi her sokaga cikisimda illahiki haftada 1 2 hayvan göruyorum ya ölmus  yada yarali 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

@Nikoteen

çok sorgulayıcı yazmışsın bazıları kızabilir ama

dün aynısını bende düşündüm

avuçlarımın içindeyken düşündüm şimdi dedim bu canın ruhu nereye gitti, bir yere gittiyse acaba orada mutlu mu?

:(((( çok üzgünüm, içim çok buruk

@KaptaN

hocam yaptıkların için teşekkürler

ama suriyelilerle takışmamanı öneririm

ne yapacağı belli olmaz bu kansızların

@seagate189

dostum bende çözemiyorum

kesinlikle aklım almıyor

insan nasıl bu kadar taş yürekli olabilir

DestinatioN tarafından 25/Ağu/16 09:19 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
Toplam Hit: 3480 Toplam Mesaj: 30