folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Hazırladığı Matematik Sorusunu Çözene 1 Milyon TL Verecek

Hazırladığı Matematik Sorusunu Çözene 1 Milyon TL Verecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, 1 milyon TL ödüllü matematik sorusunu kamuoyu ile paylaştı.

Asal sayılar ve denklemler üzerine hazırladığı sorularını çözene büyük ödüller vaad eden Samsunlu matematikçi Aydın Cerit, 650 bin TL değerinde son model Mercedes otomobil ödüllü sorusunu kamuoyu ile paylaştı.

ÇÖZÜM İÇİN 1 AY SÜRE TANIDI

Cerit, ödülünü 1 milyon TL'ye çıkardı. İnternette paylaştığı sorusunun çözümü için 1 ay süre tanıyan 56 yaşındaki matematikçi, "Bill Gates'in de ciddi anlamda rakibiyim. Mevcut bilgisayar ve hesap makinesi teknolojilerini çöp sepetine atabilecek çalışmalarım var. İmkan verilirse bunların daha gelişmişini yapabilirim." dedi.

Cerit'in 1 milyon TL ödüllü matematik sorusu ise şöyle;

(7+30 üssü n) dizisi veriliyor. Buna göre,

a) İlk 169 asal tam sayıdan kaç tanesi bu dizinin terimlerini tam böler?

b) Bu asallar hangileridir?

c) Bölen bu asalların dizinin diğer hangi terimlerini tam böldüğünü gösteren kuralları çıkarınız.

d) Dizinin ilk 11 terimini asal çarpanlarına ayırınız

e) 1789379615459'a tam bölünen dizinin terimi var mı, varsa bu sayıya tam bölünen dizinin baştan 2. teriminde 'n' kaçtır?

ALINTI. 

Not: Gerçekten çok mu zor sorular? 

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

ben burada bir tek asal sayıların tanımını biliyorum :D onu anladım. en azından 3-5 TL. yi hak ettiğime inanıyorum.

///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

zat-ı halleri lise sonda matematik öğretmenim idi. Ve her yıl böyle bir soru ile haberlere çıkar. Gerçekten de iddiasının arkasındadır.

edit: eski sorusu bu. geçen yıl veya önceki yıla ait. detaylı okumamıştım ilk basta, haber sitesi hortlatmis haberi tbt de konusu vardı.

heza tarafından 08/Nis/14 23:14 tarihinde düzenlenmiştir

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    heza bunu yazdı
    zat-ı halleri lise sonda matematik öğretmenim idi. Ve her yıl böyle bir soru ile haberlere çıkar. Gerçekten de iddiasının arkasındadır.

kendi çözüyo mu peki sonra bu soruları? ben de diyom bu tip bişeyi daha önce duymuştum, demekki adam sürekli soruyomuş :)

test 1 2
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Bu soruları çözebilecek olsam adamın verdiği 1 milyona ihtiyaç duymazdım heralde diye düşünüyorum :) O değil de adam 1 milyonu nereden bulmuş onu anlamadım.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

o degilde turkiye nasil bir matematikci 1milyon TL parasi olabilir, ben onu cozemedim daha soruya bakmak bile hadime degil.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    elmor bunu yazdı

o degilde turkiye nasil bir matematikci 1milyon TL parasi olabilir, ben onu cozemedim daha soruya bakmak bile hadime degil.

Hocam doğru söylüyorsun valla onunda güvendiği yerler vardır belki :)

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Eline ne gececk merak ettim. Yani o derece para verince reklami olacak desem o kadar parayi verebiliyosa rekalama da ihtiyaci yoktur heralde. Ilginc.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Benim memleketli değilmi amk alayı deli , deli s**n birini buraya soksunlar 10 yıl çıkamaz samimiyim :D:D:D:D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

Dua etsin vize donemindeyim yoksa amina koymustum ortaligin

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

bir an heveslendim soruya baktım hevesim kaçtı. bizde matematiği amelelikle karıştırıyorlar sanırım

ben de pi'yi 2400. basamağına kadar takip edene kyk bursumu veriyorum

hadi bakalım şimdi onlar düşünsün

Toplam Hit: 3403 Toplam Mesaj: 26