folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Hazırlık Sınavı - YDS - YÖKDİL Nasıl Hazırlanmalıyım? Remzi Hoca Hakkında?

Hazırlık Sınavı - YDS - YÖKDİL Nasıl Hazırlanmalıyım? Remzi Hoca Hakkında?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek

Hocalarım merhaba, yaklaşık 7 - 8 aydır babamın rahatsızlığından dolayı derslerime çalışamadım. Üniversitenin hazırlık sınavını geçemedim, tam iyi bir şekilde hazırlanmaya başlamışken babamın rahatsızlığı patlak verdi. Haziran ayında okulun hazırlık sınavı var fakat hastane olaylarından dolayı tam hazırlanamadığım için pek ümitli değilim. Onun haricinde YDS ve YÖKDİL var. Eylül'de geçemezsem okul beni şutlayacak.

Sizlere sormak istediğim nasıl hazırlanmam gerektiği konusu. İnternetten baktıkça kafam çorba gibi oldu, her şey birbirine karıştı. Acayip stres yapmaya başladım. Bu konuda yardım alacak pek kimsem yok sayılır.  Kelime, dil bilgisi, dinleme ve okuma derken hangisine zaman ayıracağımı şaşırdım. Kelime kısmında çok eksiğim var bunu belirtmek istiyorum. 

British Council sitesinde seviyem Intermediate çıktı. Elimde bazı kaynaklar var. Akşam görsellerini yükleyip daha net bir bilgi oluşturabilirim. 

Sizlerden ricam daha önce bu yollardan geçen var ise nasıl hazırlanmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar olurum. 

absconder tarafından 25/May/18 14:45 tarihinde düzenlenmiştir

”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

hocam öncelikle merhaba hangi okulun hazırlıgı? sınavlar fark ediyor çünkü kimi çok fazla sıkarken kimi fazla sıkmıyor
    örneği mersin üniversitesin de çok fazla sıkmıyorlar hazırlık için geçme notu 50 60 arasında ve örnek sorular sitede paylaşılıyor sınav hemen hemen örnek sorular ve erasmus soruları üzernden dönüyor 

tavsiyeme gelecek olursak ben hazırlık okumadım ancak hazırlık okuyanlardan daha çok tecrübem var diyebilirim 

tek başına hazırlanmakdan ziyade ek yardım al hocam tamam okul eğitim veriyor ancak sonrasında yalnızsın bunu senin seviyene uygun kurslarla pekiştir derim çevreyi bir dolaş hazırlık atlamak için eğitim veren kursları dolaş kafana yatana ve senin seviyene nokta atışı yapacak olan kursa kaydol eş zamanlı eğitimini götür derim genellikle haftada 2 veya 3 gün oluyor bu tür programlar fiyatlarıda makul olabiliyor

tabii üniversitenin geçen yıllarda ki sorulmuş sorularını bulup önce kendin çözmeye çalışıp sonra hocalarına analizini yaptırıp öğrenmeni tavsiye etmeme gerek yok galiba

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek
    317seref bunu yazdı

hocam öncelikle merhaba hangi okulun hazırlıgı? sınavlar fark ediyor çünkü kimi çok fazla sıkarken kimi fazla sıkmıyor
    örneği mersin üniversitesin de çok fazla sıkmıyorlar hazırlık için geçme notu 50 60 arasında ve örnek sorular sitede paylaşılıyor sınav hemen hemen örnek sorular ve erasmus soruları üzernden dönüyor 

tavsiyeme gelecek olursak ben hazırlık okumadım ancak hazırlık okuyanlardan daha çok tecrübem var diyebilirim 

tek başına hazırlanmakdan ziyade ek yardım al hocam tamam okul eğitim veriyor ancak sonrasında yalnızsın bunu senin seviyene uygun kurslarla pekiştir derim çevreyi bir dolaş hazırlık atlamak için eğitim veren kursları dolaş kafana yatana ve senin seviyene nokta atışı yapacak olan kursa kaydol eş zamanlı eğitimini götür derim genellikle haftada 2 veya 3 gün oluyor bu tür programlar fiyatlarıda makul olabiliyor

tabii üniversitenin geçen yıllarda ki sorulmuş sorularını bulup önce kendin çözmeye çalışıp sonra hocalarına analizini yaptırıp öğrenmeni tavsiye etmeme gerek yok galiba

Hocam merhaba, Gebze Teknik Üniversitesi ndeyim. Kursa gitmeyi çok isterim şu durumda fakat maddiyat el vermiyor. 3000 TL den başlıyor maalesef. Şu an okula gitme hakkımız yok bu yüzden yardım alacağım pek kimse de bulunmuyor. 

Teşekkür ederim hocam örnek sınav şu şekilde 

SINAV ÖRNEĞİ

”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

öncelikle bu yazacaklarım çok bağlayıcı değil, kısmen seni biraz,Rahatlatmak için.

absconder bunu yazdı

Hocalarım merhaba, yakla şık 7 - 8 aydır babamın rahatsızlığın dan dolayı (@RitmFarbRacourci Büyük geçmiş olsun) ,derslerime çalışamadım. Üniversitenin ha zırlık sınavını geçemedim , tam iyi bir şekilde hazırlanmaya başlamışken babamın rahatsızlığı patlak verdi. Haziran ayında (@RitmFarbRacourci: Haziranın kaçında? başında mı? sonunda mı? bugün 13MayısPazar ) okul un hazırlık sınavı var fakat hastane olaylarından dolayı tam hazırlanamadığım için pek ümitli değilim. On un haricinde YDS ve YÖKDİL(bunlar nedir bilmiyorum. Muhtemelen Yüksek öğretim ile alakalıdır.) var. Eylül'de geçemezsem ( @RitmFarbRacourci: Hazirandan sonra Temmuz Ağustos var. arada kocaman 2 Ay var.) okul beni şutlayacak.

Sizlere sormak istediğim nasıl hazırlanmam gerektiğ i konusu. İnternetten baktıkça kafam çorba gibi ( @RitmFarbRacourci: Normaldir, öğrenme süreci, bir "dengesizlik" halidir. Öğrendiklerini , bir sistem, düzen, plan, yada Saçma da olsa KavramHaritası şeklinde düzenlemeye bak.) oldu, her şey birbirine karıştı. Acayip stres (@RitmFarbRacourci: Bu ,senin ,en büyük dezavantajın, ve TABİ SİLAHIN. Ölçülü kullanmaya bak. ) yapmaya başladım. Bu konuda yardım alacak pek kimsem yok sayılır. 

Kelime,
    ( @RitmFarbRacourci: ELİNDE, sınava ÖZGÜ bir kelime bankası,yadaHavuzu varsa, mecbur bakacaksın. olmadı, edineceksin. Bunları SESLİ dinleyip, SESLENDİRECEKSİN. neticede kulakların, dilin, ve beynin her şekilde öğrenmek istediğin dilin kelimelerine UYUM SAĞLAMALI . bunun için bilgisayar, bir araç. Ya programlar aracılığıyla, yada internet üzerinden sohbet ile.)

dil bilgisi,
    ( @RitmFarbRacourci: Bunu kitaptan öğrenip, "tekrarlarla", "egzersiz yaparak" kemikleştireceksin )

dinleme
    ( @RitmFarbRacourci: Bunun için yine bilgisayar, internet sohbet kanalları, veya olursa canlı olarak, bulunduğun bölgede ilgili konuları ele alan, yabancı dilli üniversite bölümlerine misafir olarak gidebilirsin. yada konuyla alakalı,İngilizce altyazılı, ingilizce film,dizi,belgesel, vb izleyeceksin.)

ve okuma derken
    ( @RitmFarbRacourci: Tell me more, diye bir program vardı. verdiği cümleyi, sana okutup, birebir almaya çalışıYordu. Mikrofona ihtiyacın olacak. Cep için var mi, bilmiyorum. ?.?,) )

hangisine zaman ayıracağımı (@RitmFarbRacourci: kendine Bir takvim hazırla, kurallara bağlı kalmaya çalış. Ama, olmadıysa da, kendine çok yüklenme. müzik:?&JamesBlunt,Ok.) şaşırdım. Kelime kısmında çok eksiğim var bunu belirtmek istiyorum. 

British Council sitesinde seviyem Intermediate çıktı.(Bu gayet iyiymiş. Yolu yarılamışsın Zaten. ) Elimde b azı kaynaklar var. Akşam görsellerini yükleyip daha net bir bilgi (ne duruyorsun? helva yapsana. ) oluşturabilirim. 

Sizlerden ricam
    daha önce bu yollardan geçen var ise (ben bu yollardan geçmedim bak. ) nasıl hazırlanmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar olurum. 

Biliyorum, biraz yavan oldu, ama bilgisayarın, CepTelefonun ve, internetinden azami yarar sağlaman, gerekiyor gibi.

Kolay gelsin.

Müzik, save me, söyleyeni hatırlayamadım. SANIRIM ibrani biriydi. cassa opea diyesim var. ^^D
    Lost Frequencies, Reality.

RitmFarbRacourci tarafından 13/May/18 10:29 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

öncelikle bu yazacaklarım çok bağlayıcı değil, kısmen seni biraz,Rahatlatmak için.

absconder bunu yazdı

Hocalarım merhaba, yakla şık 7 - 8 aydır babamın rahatsızlığın dan dolayı (@RitmFarbRacourci Büyük geçmiş olsun) ,derslerime çalışamadım. Üniversitenin ha zırlık sınavını geçemedim , tam iyi bir şekilde hazırlanmaya başlamışken babamın rahatsızlığı patlak verdi. Haziran ayında (@RitmFarbRacourci: Haziranın kaçında? başında mı? sonunda mı? bugün 13MayısPazar ) okul un hazırlık sınavı var fakat hastane olaylarından dolayı tam hazırlanamadığım için pek ümitli değilim. On un haricinde YDS ve YÖKDİL(bunlar nedir bilmiyorum. Muhtemelen Yüksek öğretim ile alakalıdır.) var. Eylül'de geçemezsem ( @RitmFarbRacourci: Hazirandan sonra Temmuz Ağustos var. arada kocaman 2 Ay var.) okul beni şutlayacak.

Sizlere sormak istediğim nasıl hazırlanmam gerektiğ i konusu. İnternetten baktıkça kafam çorba gibi ( @RitmFarbRacourci: Normaldir, öğrenme süreci, bir "dengesizlik" halidir. Öğrendiklerini , bir sistem, düzen, plan, yada Saçma da olsa KavramHaritası şeklinde düzenlemeye bak.) oldu, her şey birbirine karıştı. Acayip stres (@RitmFarbRacourci: Bu ,senin ,en büyük dezavantajın, ve TABİ SİLAHIN. Ölçülü kullanmaya bak. ) yapmaya başladım. Bu konuda yardım alacak pek kimsem yok sayılır. 

Kelime,
    ( @RitmFarbRacourci: ELİNDE, sınava ÖZGÜ bir kelime bankası,yadaHavuzu varsa, mecbur bakacaksın. olmadı, edineceksin. Bunları SESLİ dinleyip, SESLENDİRECEKSİN. neticede kulakların, dilin, ve beynin her şekilde öğrenmek istediğin dilin kelimelerine UYUM SAĞLAMALI . bunun için bilgisayar, bir araç. Ya programlar aracılığıyla, yada internet üzerinden sohbet ile.)

dil bilgisi,
    ( @RitmFarbRacourci: Bunu kitaptan öğrenip, "tekrarlarla", "egzersiz yaparak" kemikleştireceksin )

dinleme
    ( @RitmFarbRacourci: Bunun için yine bilgisayar, internet sohbet kanalları, veya olursa canlı olarak, bulunduğun bölgede ilgili konuları ele alan, yabancı dilli üniversite bölümlerine misafir olarak gidebilirsin. yada konuyla alakalı,İngilizce altyazılı, ingilizce film,dizi,belgesel, vb izleyeceksin.)

ve okuma derken
    ( @RitmFarbRacourci: Tell me more, diye bir program vardı. verdiği cümleyi, sana okutup, birebir almaya çalışıYordu. Mikrofona ihtiyacın olacak. Cep için var mi, bilmiyorum. ?.?,) )

hangisine zaman ayıracağımı (@RitmFarbRacourci: kendine Bir takvim hazırla, kurallara bağlı kalmaya çalış. Ama, olmadıysa da, kendine çok yüklenme. müzik:?&JamesBlunt,Ok.) şaşırdım. Kelime kısmında çok eksiğim var bunu belirtmek istiyorum. 

British Council sitesinde seviyem Intermediate çıktı.(Bu gayet iyiymiş. Yolu yarılamışsın Zaten. ) Elimde b azı kaynaklar var. Akşam görsellerini yükleyip daha net bir bilgi (ne duruyorsun? helva yapsana. ) oluşturabilirim. 

Sizlerden ricam
    daha önce bu yollardan geçen var ise (ben bu yollardan geçmedim bak. ) nasıl hazırlanmalıyım? Bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar olurum. 

Biliyorum, biraz yavan oldu, ama bilgisayarın, CepTelefonun ve, internetinden azami yarar sağlaman, gerekiyor gibi.

Kolay gelsin.

Müzik, save me, söyleyeni hatırlayamadım. SANIRIM ibrani biriydi. cassa opea diyesim var. ^^D
    Lost Frequencies, Reality.

Kusura bakmayın hocam pek giremedim bu aralar. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Sınavım haziranın ortası civarında. 

İnternetten Remzi Hoca yı duydum, araştırdım. Kendisi hakkında epey olumlu yorumlar var. Ben YÖKDİL sınavına giremeyeceğim maalesef tarih uyuşmazlığından dolayı. Sadece YDS ve okulun hazırlık sınavına gireceğim. Remzi Hoca'nın YDS kursu başlayalı iki hafta olmuş kursu kaçırmışım gibi geliyor, gerçi katılsam yakalayabilir miyim bilmiyorum. Çünkü kendisi ödevler ve video anlatımları olduğu için yakalama konusunda endişelerim var. 

Kendisinin YÖKDİL kursu 29 Mayıs günü başlayacakmış. YÖKDİL ve YDS farklı biliyorum fakat YDS için YÖKDİL kursunu alsam fayda sağlayabilir miyim? Kendisinden kurs alanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek

Yukarı olsun.

Toplam Hit: 1552 Toplam Mesaj: 6
yds hazırlık yökdil