HD 5650 Overclock
-
arkdaslar amd gpu clock la laptop ekran kartının
çekirdek hızını 450 den 600 e
ramlerinide 800 den 900 e cıkarttım
ama oyunlarda fps artısını sağlayamadım
acaba diyorum voltajmı versem
seçeneklerde 0.90 ve 095 var daha önce laptopa hiç o.c yamadım
bu yüzden bi fikirlerinizi alayım dedim
saygılar..
-
benim anakart biosunda özellik yok ya... onu güncellesem abanıcam ekran kartına da..... gta4 ü 20 fpsle oynuyorum var mı böyle bişey ya? (gt320m mevcut kart...)
-
Hocam laptop bileşenlerine overlock yapma bence.
Çünkü laptoplar zaten normalden sıcak çalışan cihazlar (desktop pc ye göre) bide overlock yaparsan tez zamanda kartı yakarsın.(Tecrübeyle sabit)
-
yanma konusuna gelirsek pek sanmıyorum yakacagımı voltaj ve biraz daha mhz artısı yapınca 6 fps artıs yakaladım
sadece oyunlara girerken oc yapar cıkınca tekrar düşürürüm zaten bi oyunuda en fazla yarım saat oynuyorum
benim laptopun fanlarıda masallah canavar gibi üflüo zaten iki ayda bir de temizliyorum mis gibi içi
altıda yüksekte aletin fazla ısınmıo çok şükür
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------arkdaslar amd gpu clock la laptop ekran kartının
çekirdek hızını 450 den 600 e
ramlerinide 800 den 900 e cıkarttım
ama oyunlarda fps artısını sağlayamadım
acaba diyorum voltajmı versem
seçeneklerde 0.90 ve 095 var daha önce laptopa hiç o.c yamadım
bu yüzden bi fikirlerinizi alayım dedim
saygılar..
-----------------------------
dostum bende de 6550m var senin kartla aynı sayılır.hangi oyunlarda fps problemi yaşıyorsun? -
nfs the run ve battle field 3
ikiside aynı oyun motoruyla yapılmış zaten
oyunda stabillik yok en asagı ayarlarda bile anılk kasmalar felan oluo
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------nfs the run ve battle field 3
ikiside aynı oyun motoruyla yapılmış zaten
oyunda stabillik yok en asagı ayarlarda bile anılk kasmalar felan oluo
ben battlefield 3ü fullde oynayabiliyorum,need for speed the run mediumda vsync açık şekilde oynuyorum.high yaptımmı kasıyor.Bence işlemcinle alakalı da olabilir durum çünkü ekran kartlarımı aynı sayılır.Benim işlemci i5 2.67 bu arada -
benim işlemci i3-380m 2.53 ghz işlemci yeter bence the run için aslında
bide hangi ayarda olursa olsun sağdaki soldaki yeşilliklerde siyah gölgeler var oc.suz halinde bile ekran kartı directx hepsi güncel aslında ama çözemedim işi
oyunun crackini de deiştim oda yemedi
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------benim işlemci i3-380m 2.53 ghz işlemci yeter bence the run için aslında
bide hangi ayarda olursa olsun sağdaki soldaki yeşilliklerde siyah gölgeler var oc.suz halinde bile ekran kartı directx hepsi güncel aslında ama çözemedim işi
oyunun crackini de deiştim oda yemedi
amd catalys 11.12 sürümünü yükledin mi -
11.09 yüklü şu an bi deniyim şunu yüklemeyi
EDİT: yeni catalyst sürümü ve su anki o.c ile ( 610-910 ) su an the run da hersey mediumda vsync acık
stabil 30 fps de oynayabiliyorum ayrıca modellemelerdeki siyahlaşma sorunuda ortadan kalktı
beni en cok mutlu edense bench yapıp gpudaki artısı görmekti su an deneme amaclı 1 saat kadar oyun oynadım ve ekran kartı sıcaklıgı 60 derece civarlarında dolanıyor ve fan standart hali olan 3200 rpmde dönüodu su an için hersey güzel
herkese iyi sabahlar =)
-
aynı ekran kartından bende de var acaba hangi programı kullandın çekirdek hızını yükseltmek için :) bende BF3 kasıyorumda 720p mediumda rahat oynuyorum biraz daha özellikleri açmak için kullanıcamda :)