HDD Bölümleme Tablosu Sorunu
-
Hocalar kolay gelsin bugün bi hata yaptım 500 gb yedek uçtu bilgisi olanlar destek atarsa çok makbule geçer.
Öncelikle hdd de 2 bölüm vardı ext4 formatında bölümlemiştim linux kullanıyordum. Daha sonra bugün dedim sistemin olduğu bölüme windows kurayım malum evdeyiz oyun falan oynarım. Windows disk bölümleme bölümünde hata verdi disk tablosunun MBR olduğu, Windowsun sadece GPT yapısında olan disklere kurulduğuyla ilgili bende tekrar usb den başlattım. Gparted ile sadece ilgili bölümü seçerek tablo yapısını gpt çevire tıklamamla disk tek part haline geldi. Bende öylece çıkarttım başka bi diske sistem kurdum. Bu hdd deki verileri nasıl kurtarırım varmıdır bi çözümü?
umarım anlatabilmişimdir.
coyotosays tarafından 30/Mar/20 20:40 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam özetle anladığım kadarıyla; bizim eski dilde fdisk formatı atmışın. verilerine bi fatiha oku (: böyle bi durumdan veri kurtaran duymadım.
-
ajan1111 bunu yazdı
hocam özetle anladığım kadarıyla; bizim eski dilde fdisk formatı atmışın. verilerine bi fatiha oku (: böyle bi durumdan veri kurtaran duymadım.
anlık oldu ama o kadar kısa sürede attıysa dediğin gibi yapacak bişey yok veri kurtarma falan deneyecez artık.
-
coyotosays bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
anlık oldu ama o kadar kısa sürede attıysa dediğin gibi yapacak bişey yok veri kurtarma falan deneyecez artık.
zaten fdisk formatı dediğin hdd bölümlerini tamamen iptal edip yeniden kuruyordu. bunuda anlık yapıyor (: enter'ledinmi anında o disk bölümleri yapısı falan iptal oluyor. yani fabrika çıkışına dönüyordu. sen veri kurtarma dene tabi ama "dost acı söyler" gibi düşünebilirsin pek heveslenme (;
-
ajan1111 bunu yazdıcoyotosays bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
zaten fdisk formatı dediğin hdd bölümlerini tamamen iptal edip yeniden kuruyordu. bunuda anlık yapıyor (: enter'ledinmi anında o disk bölümleri yapısı falan iptal oluyor. yani fabrika çıkışına dönüyordu. sen veri kurtarma dene tabi ama "dost acı söyler" gibi düşünebilirsin pek heveslenme (;
soğuk suyu dün içtim peşinen :)
-
coyotosays bunu yazdıajan1111 bunu yazdıcoyotosays bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
soğuk suyu dün içtim peşinen :)
afiyet olsun :DDD
-
coyotosays bunu yazdı
Hocalar kolay gelsin bugün bi hata yaptım 500 gb yedek uçtu bilgisi olanlar destek atarsa çok makbule geçer.
Öncelikle hdd'de 2 bölüm vardı, ext4 formatında bölümlemiştim, linux kullanıyordum. Daha sonra bugün dedim, sistemin olduğu bölüme windows kurayım. malum evdeyiz, oyun falan oynarım.
Windows, disk bölümleme bölümünde hata verdi disk tablosunun MBR olduğu, Windowsun sadece GPT yapısında olan disklere kurulduğuyla ilgili bende tekrar usb den başlattım.
Gparted ile sadece ilgili bölümü seçerek, tablo yapısını Gpt'ye çevire tıklamamla, disk tek part haline geldi. Bende öylece çıkarttım, başka bi diske sistem kurdum.
Bu hdd deki verileri nasıl kurtarırım, var mıdır bi çözümü?
yukarıdan 3. paragrafı hiç anlamadım. GPT ile MBR, aynı şey mi?
Fdisk ile Gparted, aynı şey diye anımsıyorum.
~@~
çözüm olarak; şâyet, Disk'i, windows'un herhangi bir Açılış Disket'i (veya USB'si) ile açabiliyorsan. Şu komutu;
Fdisk /mbr (belki de ek olarak /r(ecover) diye ikinci bir(bu nasıl bir kelime ya ^^D`) parametresi vardı, hatırlamıyorum.)
Komut Satırı'ndan ( CommandLine yada günceli neyse) girebilirsin(parantez içindekiler hariç. Tabi /r(ecover) parametresi var mi, bilmiyorum, deneyebilirsin. Bunu da komut satırında ;Fdisk /? ,diyerek öğrenebilirsin.).
Şans, bi kez kurtardığımı hatırlıyor gibiyim.
Gerçi, bu Disk'deki Mbr bölümlerini dâhâ önceden Yedekleyen programlar vardı, diye de hatırlıyor gibiyim. keşke, yedekleseydin.
Önce EMNİYET, Sonra HAREKET. (İstisnalar hariç, Altın Kural. ^^p`} .tekrar tekrar, tekrar et.)
Özellikle, Sistem Dosyaları üzerinde oynayacak isen, Önce YEDEKLE, Sonra HAREKET et.
10tekrar, Say.
1.Yedekle, yedekle..... 8, 9 ,Yedekle. (alınma, kendim için de yazıyorum.)
RitmFarbRacourci tarafından 31/Mar/20 13:46 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıcoyotosays bunu yazdı
Öncelikle hdd'de 2 bölüm vardı, ext4 formatında bölümlemiştim, linux kullanıyordum. Daha sonra bugün dedim, sistemin olduğu bölüme windows kurayım. malum evdeyiz, oyun falan oynarım.
Windows, disk bölümleme bölümünde hata verdi disk tablosunun MBR olduğu, Windowsun sadece GPT yapısında olan disklere kurulduğuyla ilgili bende tekrar usb den başlattım.
Gparted ile sadece ilgili bölümü seçerek, tablo yapısını Gpt'ye çevire tıklamamla, disk tek part haline geldi. Bende öylece çıkarttım, başka bi diske sistem kurdum.
Bu hdd deki verileri nasıl kurtarırım, var mıdır bi çözümü?
yukarıdan 3. paragrafı hiç anlamadım. GPT ile MBR, aynı şey mi?
Fdisk ile Gparted, aynı şey diye anımsıyorum.
~@~
çözüm olarak; şâyet, Disk'i, windows'un herhangi bir Açılış Disket'i (veya USB'si) ile açabiliyorsan. Şu komutu;
Fdisk /mbr (belki de ek olarak /r(ecover) diye ikinci bir(bu nasıl bir kelime ya ^^D`) parametresi vardı, hatırlamıyorum.)
Komut Satırı'ndan ( CommandLine yada günceli neyse) girebilirsin(parantez içindekiler hariç. tabi /r(ecover) parametresi var mi bilmiyorum deneyebilirsin. Bunu da komut satışında ;Fdisk /? ,diyerek öğrenebilirsin.).
Şans, bi kez kurtardığımı hatırlıyor gibiyim.
gerçi, bu Disk'deki Mbr bölümlerini dâhâ önceden yedekleyen programlar vardı diye de hatırlıyor gibiyim. keşke, yedekleseydin.
Önce EMNİYET, Sonra HAREKET. (İstisnalar hariç, Altın Kural. ^^p`} .tekrar tekrar tekrar et.)
Özellikle, Sistem Dosyaları üzerinde oynayacak isen, Önce YEDEKLE, Sonra HAREKET. 10tekrar, Say.
1.Yedekle, yedekle ..... 8, 9 yedekle. (alınma, kendim için de yazıyorum.)
- Uyarı o şekilde diye hatırlıyorum hocam.
- Disk o şekilde hata verince bende elimdeki linux usb ile başlattım. Gparted programı ile bakıyordum. Disk tablosu bölümünde GPT'yi görünce iligli disk bölümü seçerek tıkladım, bi anda yedek bölümde gitti tek part oldu.
- Dediklerini not aldım.Elimde harici kutu vardı boş, diski ona takayım dedim onunda bağlantı soketi bozuldu :) Şimdi sipariş geçip yenisinin gelmesini bekliyorum.
-Aslında dikkat ediyorumda tek bölüme tıkladığım için güvendim böyle bi sonuç vereceğini düşünmedim ama haklısın çok çok düşünüp yapmam gerekirdi.
-Yok hocam olurmu haklısın çok çok düşünmem gerekirdi.
coyotosays tarafından 31/Mar/20 13:08 tarihinde düzenlenmiştir