HDD Taktığımda Diski Biçimlendir Diyor ?
-
Merhaba dostlarım,
Yedeklerimle dolu bi Toshiba USB HDDye sahibim. Onunda yedeğini aldığım bitane daha var ama bundaki data daha güncel olduğundan benim için çok önemli. İçerisindeki verileri nasıl kurtarabilirim ?
Teşekkürler.
-
Farklı bir işletim sisteminde dene örneğin win7 ye bağladıysan diski birde winxp de dene.
-
Tarrr biyesize bak sen!
Başka bi bilgisayarda baktın mı?
Yalnız "Yedeklerimle dolu bi Toshiba USB HDDye sahibim." ye takıldım
hacım yanlış anlama da . (yazarken de gülüyorum ) . bu cümle biraz kötü ingilizce çevirisi gibi olmuş :D akşamdan kaldın heralde
"Yedeklerimle dolu bi Toshiba USB HDD'im var " deriz genelde hani.. :D
Şindik aklıma geldi virüs de olabilir.. öyle bi virüs vardı sanki..
linux mac öyle sistemlerde dene bir hatta tablette
ltcelik tarafından 01/Oca/15 17:16 tarihinde düzenlenmiştir -
NTFS dosya biçimin muhtemelen RAW olmuş bunun için birçok sitede çözümleri var.
-
chkdsk ile dene olmaz ise format at kurtarma ile geri al.
-
EnableTurk bunu yazdı
Merhaba dostlarım,
Yedeklerimle dolu bi Toshiba USB HDDye sahibim. Onunda yedeğini aldığım bitane daha var ama bundaki data daha güncel olduğundan benim için çok önemli. İçerisindeki verileri nasıl kurtarabilirim ?
Teşekkürler.
Hocam seninle aynı sorundan muzdarip ecnebi abimiz chkdisk ile çözmüş sorunu.
1. Başlat çalıştırdan cdm ilekomut satırını çalıştır
2. Komut satrırına Chkdsk F: /r yaz (Burada bozuk diskin yolu F olarak belirtilmiş sendeki farklı ise ona göre değiştirisin komutu)
3. Senden bozuk dosya zincierlerini başka bir yere kurtarayım mı tarzında bişeyler soracak evet de devam et.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/285747-32-drive-formatted
Eğer yukarıdaki şekilde çözülmezse youtube linkinde recovery yazılımı ile nasıl yapılacağı anlatılmış bir incele istersen.
http://www.youtube.com/watch?v=oxKCeABl6n4
-
Winrarla açmayı dene
-
serhat8102 bunu yazdı
Winrarla açmayı dene
Hocam olay dosya sisteminin bozulması . winrar ise arşiv formatta belgeleri açan bir uygulama.
Benden tavsiye eğer belgeleri çok önemli ise buişi bilen birine gitmek. Deneme yanılma ile dosyaların üzerine birşey yazarsan az da olsa oalan ger getirme ihtimalini yok edersin.
-
çook teşekkür ederim hocalar cevaplar için eve gidince hepsini sırayla deniycem :D
-
windows diyor demi onu banada diyor bazen ağzını burnunu yamultmak geliyor içimden :/
linuxla açmayı dene bi.
-
Takip aksama bana da lazim :-(