HDD Ve SSD Tercihi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Hocam SSD kullanımına yeni başladım, ve gerçekten çok memnunum, makinem hızlı açılıyor, kurulu programların açılıp hazırlanması kısa sürüyor, oyunları ve bir çok uygulamaları bekleme olmaksızın açıyor kullanıyorum, tavsiye ederim..

https://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-ultra-seri-25480gb-sata3-550530-ssd-hlv-ssd30ult480g-P319498656 

Bunu aldım memnunum..

2015'ten beri kullanıyorum aynı ürünü. sandisk ssd plus ve hi-level var bende de. ikisinden de memnunum.

Evet hocam, en güzeli de o motor dönme ve kafa sesi vardı ya harddiskin, o seslerden kurtuldum, elimin altındaki titreşimi hissetmem bitti.. Dwd den taktığım 640GB harddisk te kullanmazsan dönmüyor, standbye beklemeye kalıyor, oradaki verileri kullanmaya başladığımda yine o kafa seslerini duymaya başlıyorum.. Üstelik Önemli verilerinin daha güvende olduğunu hissediyorsun.

Laptopa nasıl takılıyor bunlar. Hiç donanımdan anlamayan bir vatandaş evde yapabilir mi? 2009 da aldığım çok sevdiğim laptopumu kullanıyorum hala. Bozulana kadar değiştirmem. Aklıma düşürdünüz ssd yi. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Evet hocam, en güzeli de o motor dönme ve kafa sesi vardı ya harddiskin, o seslerden kurtuldum, elimin altındaki titreşimi hissetmem bitti.. Dwd den taktığım 640GB harddisk te kullanmazsan dönmüyor, standbye beklemeye kalıyor, oradaki verileri kullanmaya başladığımda yine o kafa seslerini duymaya başlıyorum.. Üstelik Önemli verilerinin daha güvende olduğunu hissediyorsun.

Laptopa nasıl takılıyor bunlar. Hiç donanımdan anlamayan bir vatandaş evde yapabilir mi? 2009 da aldığım çok sevdiğim laptopumu kullanıyorum hala. Bozulana kadar değiştirmem. Aklıma düşürdünüz ssd yi. 

evet yapabilir. laptop altındaki vidaları çıkarıp hdd söküyorsun, sonra ssd'yi oraya takıyorsun.  elinde hdd kaldı, dilersen bunu harici bir aparat ile taşınabilir disk olarak kullanıyorsun. istersen de laptoptaki cd-dwd room kızağını söküp harddisk uyumlu bir kızak alıp harddiski oraya takıyorsun.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

evet yapabilir. laptop altındaki vidaları çıkarıp hdd söküyorsun, sonra ssd'yi oraya takıyorsun.  elinde hdd kaldı, dilersen bunu harici bir aparat ile taşınabilir disk olarak kullanıyorsun. istersen de laptoptaki cd-dwd room kızağını söküp harddisk uyumlu bir kızak alıp harddiski oraya takıyorsun.

Boyutuna falan dikkat etmek lazım tabi değil mi? Sığar mı onun hdd nin çıktığı yere. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Boyutuna falan dikkat etmek lazım tabi değil mi? Sığar mı onun hdd nin çıktığı yere. 

evet dikkat etmek lazım. 2 boyut var zaten, ikisinden hangisi uyarsa.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Bende şimdi sandisk aldım 240 gb. Bakalım gelince izlenimim ne olacak.

Remleri 4 den 8 çıkarttım biraz hızlandı

SDD takınca biraz daha hızlanır galiba :D Sıfırdan sistem kuracam ssd ye.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Hocam SSD kullanımına yeni başladım, ve gerçekten çok memnunum, makinem hızlı açılıyor, kurulu programların açılıp hazırlanması kısa sürüyor, oyunları ve bir çok uygulamaları bekleme olmaksızın açıyor kullanıyorum, tavsiye ederim..

https://urun.n11.com/hard-disk/hi-level-ultra-seri-25480gb-sata3-550530-ssd-hlv-ssd30ult480g-P319498656 

Bunu aldım memnunum..

2015'ten beri kullanıyorum aynı ürünü. sandisk ssd plus ve hi-level var bende de. ikisinden de memnunum.

Evet hocam 2.5 lik ufak harddisklerdendir.. Yeni model laptoplardansa genellikle Slim olan dwd aparatı ile elinde kalan eski harddiskini takıp kullanabilirsin.. Takması kolaydır ve risk sıfır.. Sadece klavye altında gizli vida olabilir, ona dikkat etmelisiniz, her laptopta bu durum geçerli değil, ama klavyen tırnaklarla tutturulmuşsa, klavyeyi kaldırıp altındaki gizli vidalarıda açmazsan kapağı kaldıramazsın.. Sonrasında kasadaki harddiski söküp yerine yenisini takması çocuk oyuncağı..

ShockMan tarafından 13/Nis/19 22:23 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

SSD alacaksanız Samsung alın ömürlük olur. Pahalıdır ama bir kere alırsınız kafanız rahat olur. Sonra vay efendim verilerim gitti demezsiniz.

-HDD yerine SSD takmak çok kolay. Laptopun alt kapağını açın zaten direk hard disk önünüze gelir. Girişi standart.

-SSD'ye geçince bunca zaman niye geçmedim diyeceksiniz. Ben ilk aldığımda sıfırdan Windows kurdum power tuşuna basmamla Hoşgeldiniz yazması bir oldu. E amk açıldı mı şimdi bu demiştim. O derece hızlı. 

-Laptoplar için en iyi tarafı sürekli dönen HDD sesi, elinizin altında HDD'nin dönen kafasının titreşimi yok. En önemli kısmı ise laptop şarjında çok büyük etkisi var.

-SSD'ler HDD gibi darbeye hassas değil. İsterseniz üstünde tepinin. Ancak elektrik dalgalanmalarında hassaslar. O yüzden üretici firmalar 3 sene garanti veriyor. Türkiye şubeleri bizde garanti 2 yıl diyor ama faturasını atmayın ileride tüketici hakem heyetinde lazım olur.

-DVD-Romu iptal edip yerine HDD takacaksanız bir ince giriş birde kalın giriş tipi var. Sadece ona dikkat edin. Laptop modelinize göre araştırıp alın HDD Caddy.

Technopat'ı takip ediyorum mesala Samsung SSD ile 800 terabaytı devirdiler.

https://www.youtube.com/watch?v=o5_x7gg-7lw

mkyb tarafından 14/Nis/19 00:10 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    livane bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    KotomineKirei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Bunu aldım memnunum..

Evet hocam 2.5 lik ufak harddisklerdendir.. Yeni model laptoplardansa genellikle Slim olan dwd aparatı ile elinde kalan eski harddiskini takıp kullanabilirsin.. Takması kolaydır ve risk sıfır.. Sadece klavye altında gizli vida olabilir, ona dikkat etmelisiniz, her laptopta bu durum geçerli değil, ama klavyen tırnaklarla tutturulmuşsa, klavyeyi kaldırıp altındaki gizli vidalarıda açmazsan kapağı kaldıramazsın.. Sonrasında kasadaki harddiski söküp yerine yenisini takması çocuk oyuncağı..

Hocam aldım ssd yi. Yerine takmak 5 dk mı aldı ama Windows kuramadım bir türlü çünkü ssd yi laptop görmedi. Ne yapmam lazım  Sabahtan beri uğraşıyorum yok arkadaş. Hdd caddy aldım ama ters bir hareketle kırdım :))) dvd rw sökmekte kolaymış.

Kısaca taktım ama ssd ye Windows kuramadım. Çünkü görmedi. 

livane tarafından 14/Nis/19 20:02 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Soketi tam oturttuğuna emin misin ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Hocam valla vidalar falan tam denk geldi. İyice ittim. Tam oturdu gibi geldi. 

Toplam Hit: 3206 Toplam Mesaj: 24
ssd hdd