HDD Veri Aktarım Hızı Yardım
-
arkdaşlar 5400 rpm notebook hdd si 16 mb/saniye hızla veri kopyalıyor ve bunu yaparken pc cok yavaslıyor sizce bu hız normalmidir bana hiç normal gelmedi
-
?
-
dma açıkmı
-
dma açık
-
normaldir. bende 7200 rpm caviar black serisi western harddisk var üstelik sata3 ama 60mb sn yazıyor en fazla. normal read write testlerinde bile 140 mb sn görünüyor ama hikaye.
-
hacı sen 60 diyonda 60 nere 16 nere hani şöle düşündüm parçalar ufak tefek çoklu dosya olsa anlıcam o zaman yavaş oluor ama sadece iso dosyaları kopyaladımki tanesi 7 gb dan az deil anlamadım yani olmadı servisi arıcam zaten gelsin baksın ipneleer zaten dell eve kadar geliyor
-
kopyalama islemini nerden nereye yapiyorsun ?
usb den diske ?
cd den diske ?
network den diske ?
-
hdd içinde c den d ye kes yapıştır
-
hacı sade rpm e bakmiyoki, mesela tek parça halinde 1 gb lik dosya, 1 dakkada kopyalanıyosa, 500 parça halinde 500 mb dosya 2 saatte kopyalanıyo, her dosya için dosya sistemine girdi filan yapılıyo. ayrıca dosyalar kanal açılıp c den d ye yollanmıyo, arada ram e yükleniyo, ram de yer yoksa yada azsa ozaman süper hızlı yüklemeyi bekleme.
-
3 gb ddr3 ram var ramde sıkıntı yok boştu ramler o sırada ayrıca dosyalar oyun isoları yukarıdada dedim ondan yönede sıkıntı yok
-
c den d ye kopyala yapıştır yaparken
git gidede azalıyor ara sıra da az buçuk artıyor