Hdd Verilerini Geri Getirilemeyecek Hale Getirmek
-
yunusdogan bunu yazdı
hoca ilgileniyon ediyon çok saolda örneğin ben bunları yaptım.. Eleman illa kurcalıcak ve bu işten baya anlayan biri diyelim. hangi programlarla geri getirmeye çalışabilir ? bu silmeyi yaptıktan sonra geri getirmeye çalışıp sonucu görmek istiyorumda..
Recuva var recovery my files var get data back vardı sanırım veri geri getirme işinden anlamıyorumda bunlarla kontrol edebilirsin
Polislerin kullandığı bir program var ismide encase fakat kullanımı çok zor onunlada bakabilirsin
ReeX tarafından 27/Şub/13 18:17 tarihinde düzenlenmiştir -
r wipe and deleteyi indirdikten sonra diski fat32 olarak formatla... ondan sonra programdan wipe free space de, wiping algortyhm olarakda Dod 5200.28-Std yi seç...
bu diskten bişi geri gelmez. -
uzaklarda arama ..
http://www.tahribat.com/Dokuman-Geri-Donusumsuz-Disk-Temizleme-Dban-Disk-Wipe-Tool-406/
edit : verilmiş sorry
yasin_55 tarafından 27/Şub/13 19:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Diskin tamamını film ya da büyük boyutlu dosyalarla doldur kesin çözüm. 1 kez yapman yeterli. Mantıken düşün diskte elma varsa elmanın yerine armut gelecek adam geri getirirse armut gelecek. Sen armutu 1 kez koyduktan sonra 5 kez de armut koysan yine armut gelir farketmez. Silme programları da aynı işi yapıyor zaten.
-
hocular dban ı flash diske boot edilebilir hale getirdim universal usb installer ile.. iso yu gösterdim
ubuntulu falan bi liste vardı galiba neye göre boot edecek falan sanki.. dban 2.2.x vardı onu seçtim
ok ok next falan neyse boot ettim o mavili ekran geldi vs gereken değerleri girdim f10 a bastığım vakit
siyah bi ekran geliyor error falan açma kapama tuşuna basılı tutup pc yi kapatın diyor falan herneyse..
bende aradım falan bu tip işlemi başka hangi program yapıyor diye araştırmama göre CCleaner programındaaraçlar kısmında Drive Wiper özelliği var imiş 35 kere olanı seçtim şuan 30 bilmem kaç saate biteceği söylüyor.. program hdd yi baştan sonra random değerler ile doldur boşalt yapıyor...
şimdi bu olayın dbandan farkı varmıdır ? varsa nasıldır .. iki program aynı sayısı doldur boşalt yapıyor fakat dban daha iyi mi yapıyor ?
yoksa ikiside aynı halt mı ?
-
yunusdogan bunu yazdı
hocular dban ı flash diske boot edilebilir hale getirdim universal usb installer ile.. iso yu gösterdim
ubuntulu falan bi liste vardı galiba neye göre boot edecek falan sanki.. dban 2.2.x vardı onu seçtim
ok ok next falan neyse boot ettim o mavili ekran geldi vs gereken değerleri girdim f10 a bastığım vakit
siyah bi ekran geliyor error falan açma kapama tuşuna basılı tutup pc yi kapatın diyor falan herneyse..
bende aradım falan bu tip işlemi başka hangi program yapıyor diye araştırmama göre CCleaner programındaaraçlar kısmında Drive Wiper özelliği var imiş 35 kere olanı seçtim şuan 30 bilmem kaç saate biteceği söylüyor.. program hdd yi baştan sonra random değerler ile doldur boşalt yapıyor...
şimdi bu olayın dbandan farkı varmıdır ? varsa nasıldır .. iki program aynı sayısı doldur boşalt yapıyor fakat dban daha iyi mi yapıyor ?
Fark yok 35 geçişli silme gutman metodu en güçlü algoritmadır 3 geçişli bile büyük güvenlik sağlıyor 35 i düşünemiyorum :) bu yüzden fazla kafana takma zaten 5-10 tane algoritma var tüm programlar onu kullanıyor bazılarında kendi algoritmanı felan oluşturuyorsun
-
yunusdogan bunu yazdı
Fark yok da windows üzerinden windowsun kurulu olduğu partitionb u nasıl silcen böyle.
İlla tüm diski wipe yapmak için pcyi usb veya cd/dvd gibi harici birşeyle boot edip pcde bulunan hddyi öyle silmen lazım.
Ayrıca dban ı cdye yazıp öyle dene zaten 11mb bişi.
-
torpedo_XL bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Fark yok da windows üzerinden windowsun kurulu olduğu partitionb u nasıl silcen böyle.
İlla tüm diski wipe yapmak için pcyi usb veya cd/dvd gibi harici birşeyle boot edip pcde bulunan hddyi öyle silmen lazım.
Ayrıca dban ı cdye yazıp öyle dene zaten 11mb bişi.
hocu hiren boot ile cdden çalışan w7 ile sistemi açtım.. şuan öyle wipeliyom :)
@ReeX 5 10 tane algoritma var demişsin geri getirmek için bu algoritmaların mantığını kullanarak geri getirmek mümkün mü ? CCleaner da kendi algoritmamızı sanırım üretemiyoruz ( nasıl üreteceğimide bilmiyom ya dban da varmı) ayrıca CCleaner da wipe olayında 2 tane seçenek vardı hdd nin boş yerlerini wipe le diye bide başka bişi vardı onu seçince bi soru sordu bi değer girmemi istiodu anlamadım bende olayı.. sonra hiren ile açtım C yi biçimlendirdim boşyerleri wipele dedim :D verdim ayarı hihi .. hdd 300 gb galiba açıp bakmadım .. ama bu hdd nin 320 olması lazım değilmi la .d önceden format attıydım buna ordada 300 gözüküyo bakalım kurcalıcam yine yarın gece 12 de 35 lik wipe bitiyor görecez getdataback vs ile geri getirmeye çalışacam
yunusdogan tarafından 07/Mar/13 15:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Pc'yi usb veya cd üzerinden açıp ccleanerda 7 veya 35 kere geçiş olayını yap. 7 iyi iş görür ama 35'den kimse dosya kurtaramaz.
Fatih tarafından 07/Mar/13 15:53 tarihinde düzenlenmiştir
-
Beyler zamanınızı boşa harcamayın 2. 3. tekrar üstünden geçme olayı şehir efsanesidir.
1 kere wipe ettinizmi kimse bir daha önceki yazılan alanı açamaz.
Diski alıp üreticinin fabrikasına götürseniz bile %1 i bile geri alamazlar o verinin.
Bu efsanenin yayılma sebebi de muhtemelen yüksek ücretlerle Büyük ihtimalle(!) data kurtarabildiğini idda eden firmaların boş iddalarıdır.
Tek önemli olan üzerine 000000000 yada 111111111111 yazmamaktır ki zaten günümüzde o şekilde wipe eden tool kalmamıştır.
en güvensiz şekilde wipelansa bile standart ve sizin bulabileceğiniz donanımlarla o datalar geri alınamaz.
HolyOne tarafından 07/Mar/13 15:56 tarihinde düzenlenmiştir