folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)

Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    yukarida yazmistim ya .
    low level format atsanda normal format atsanda farki yok diye
    farki var
    farki : low levelde butun sektorler tek tek 0 lanir
    normal formatta sadece bilgilerin tutuldugu tablolar sifirlanir.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax
    catlax's avatar
    Erkek
    underzero doğru sölüyor misal bat sectöründe olan bir hdd yi low level format atarsanız bu fabrika çıkışı gibi oluyor formattan hdd ye bişey olmaz.Belki bilenler vardır anakartın ismini unuttum ama ben tek bi anakartta görmüştüm bu low level format desteğini zaten çoğu bilgisayar teknik servislerinde bat sectörünü bu yolla düzeltiliyor bide şurası var eskisi gibi sağlıklı oluyormu HAYIR.. ama düzeltiyor yeniden çiziyor fabrika çıkışı haline getiriyor. Arşivime bakayım bulursam buraya upload ederim low level format ını her marka için ayrı zaten ama aranızda o demiş olduğum anakartın markasını veya elinde olan biri varsa sölerse sevinirim ;) Kolay Gelsin

Ne zaman kendini yenilmiş hissedersen hatırla; kazanan sperm sensin, doğuştan savaşcısın!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    FORMAT BİLGİSAYARA ZARAR VERMEZ!!!

Yalnızca hızlı format atıldığında zarar verir. Format C: /q idi sanırım bu tür formatlar win 98 de en fazla 10-15 arası yapılabiliyor sonrasında hdd yavaş yavaş bozuluyor. Olay bu akdar basit

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    FORMATIN HİÇ BİR TÜRÜ DİSKE ZARAR VERMEZ
    şimdi format nedir bilmiyorsanız sallamıycanız. underzero doğru soyluyor. format diski yeniden haritalamak anlamına gelir. sadece sektor başları silinir.
    peki bu dedikodu nerden geliyor. eski disklere (çok eski 2-3gblıklarda) aynı sektore peşpeşe binlerce format atıp orda bozulmaya neden oluyordu. bu nadir gorulen birşeydi.

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    underzero nun dedikleri kafama yattı zaten 5 -6 hdd söktüğüm için çalışma mantığına aşinalığım vardı ama hec düşünmemiştm . ( Hdd nin içinden çok güzel güçlü neodyum mıknatıslar çıkıyor tavsiye ederim)

hadi ordan seksi!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek
    Chip de okuduğum kadarıyla Her format harddiskinize zarar verir diyordu.Formattan kaçınıp vereceğimiz programlar aracılığıyla kendinizi formattan kurtarın demişti,tabi o zman için bu kadar programlar uğraşacağıma format atarım dahi iyi demiştim içimden.Gözlerimle gördüğüme göre zarar vermemesi için Chip in yanlış yazması lazım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    amına bile kor bu konuyu daha önce tartışmıştık ve verdiğim bi örneği tekrar belirteyim

şimdi bi defterin var sürekli yazı yazıosun ama yazdıkalarını silip tekrar yazıosun bu işlemi sürekli gerçekleştiriosun o kağıt nolur ayvayı yer denmesi bedava şimdi git bi kağıt al Tahribat.com yaz sil yaz sil yaz sil yaz sil 5-10 kere yap bakalım eskisinden eser varmı umarım anlatabilmişimdir........

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=2&folderid=16467

compinin dediği gibi format atılırken sanal canım sanal cicim die silmio disk in üzeirndeki verileri:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoLGeTuRK
    GoLGeTuRK's avatar
    Erkek
    abi adamlar 2 saattir format zarar vermez diyo sende büyük boyutta dosya yazılıp siliniyo zarar verirmi diyon :))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    eeee sonuç ne verirmi vermezmi bence hala idda ediyorum verir

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    nickimyok gozum eger format atmak ne kadar zararli ise diske birseyler kopyalamak birseyler yazmakta o kadar zararlidir.

format atmak la
    diske birseyler kaydetmek yazmak vs arasinda ne fark var bunu soyle bana ?

sunu soyleyeyim birseyler yazmak daha zararli.

sebep : birseyler yazarken her sektore tek tek yaziyorsun
    ama format atarken sadece sektorun tamamina degilde baslarina 0 atiyorsun

diski deftere benzetmissinya nickimyok daha ne diyim sana.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 8357 Toplam Mesaj: 33