Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)
-
yukarida yazmistim ya .
low level format atsanda normal format atsanda farki yok diye
farki var
farki : low levelde butun sektorler tek tek 0 lanir
normal formatta sadece bilgilerin tutuldugu tablolar sifirlanir. -
underzero doğru sölüyor misal bat sectöründe olan bir hdd yi low level format atarsanız bu fabrika çıkışı gibi oluyor formattan hdd ye bişey olmaz.Belki bilenler vardır anakartın ismini unuttum ama ben tek bi anakartta görmüştüm bu low level format desteğini zaten çoğu bilgisayar teknik servislerinde bat sectörünü bu yolla düzeltiliyor bide şurası var eskisi gibi sağlıklı oluyormu HAYIR.. ama düzeltiyor yeniden çiziyor fabrika çıkışı haline getiriyor. Arşivime bakayım bulursam buraya upload ederim low level format ını her marka için ayrı zaten ama aranızda o demiş olduğum anakartın markasını veya elinde olan biri varsa sölerse sevinirim ;) Kolay Gelsin
-
FORMAT BİLGİSAYARA ZARAR VERMEZ!!!
Yalnızca hızlı format atıldığında zarar verir. Format C: /q idi sanırım bu tür formatlar win 98 de en fazla 10-15 arası yapılabiliyor sonrasında hdd yavaş yavaş bozuluyor. Olay bu akdar basit -
FORMATIN HİÇ BİR TÜRÜ DİSKE ZARAR VERMEZ
şimdi format nedir bilmiyorsanız sallamıycanız. underzero doğru soyluyor. format diski yeniden haritalamak anlamına gelir. sadece sektor başları silinir.
peki bu dedikodu nerden geliyor. eski disklere (çok eski 2-3gblıklarda) aynı sektore peşpeşe binlerce format atıp orda bozulmaya neden oluyordu. bu nadir gorulen birşeydi. -
underzero nun dedikleri kafama yattı zaten 5 -6 hdd söktüğüm için çalışma mantığına aşinalığım vardı ama hec düşünmemiştm . ( Hdd nin içinden çok güzel güçlü neodyum mıknatıslar çıkıyor tavsiye ederim)
-
Chip de okuduğum kadarıyla Her format harddiskinize zarar verir diyordu.Formattan kaçınıp vereceğimiz programlar aracılığıyla kendinizi formattan kurtarın demişti,tabi o zman için bu kadar programlar uğraşacağıma format atarım dahi iyi demiştim içimden.Gözlerimle gördüğüme göre zarar vermemesi için Chip in yanlış yazması lazım...
-
amına bile kor bu konuyu daha önce tartışmıştık ve verdiğim bi örneği tekrar belirteyim
şimdi bi defterin var sürekli yazı yazıosun ama yazdıkalarını silip tekrar yazıosun bu işlemi sürekli gerçekleştiriosun o kağıt nolur ayvayı yer denmesi bedava şimdi git bi kağıt al Tahribat.com yaz sil yaz sil yaz sil yaz sil 5-10 kere yap bakalım eskisinden eser varmı umarım anlatabilmişimdir........
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=2&folderid=16467
compinin dediği gibi format atılırken sanal canım sanal cicim die silmio disk in üzeirndeki verileri:) -
abi adamlar 2 saattir format zarar vermez diyo sende büyük boyutta dosya yazılıp siliniyo zarar verirmi diyon :))
-
eeee sonuç ne verirmi vermezmi bence hala idda ediyorum verir
-
nickimyok gozum eger format atmak ne kadar zararli ise diske birseyler kopyalamak birseyler yazmakta o kadar zararlidir.
format atmak la
diske birseyler kaydetmek yazmak vs arasinda ne fark var bunu soyle bana ?
sunu soyleyeyim birseyler yazmak daha zararli.
sebep : birseyler yazarken her sektore tek tek yaziyorsun
ama format atarken sadece sektorun tamamina degilde baslarina 0 atiyorsun
diski deftere benzetmissinya nickimyok daha ne diyim sana.
Toplam Hit: 8357 Toplam Mesaj: 33